כשר ולעניין: על מסעדת "ביבלוס"
בקבוקי יין נדירים, נברשות עתיקות וריהוט יוקרתי לא חייבים להיות תפאורה לשרצים ושאר מאכלי טרפה. גם אוכל כשר יכול ללוות פאר וטוב טעם, כפי שנוכחנו בערב אחד בטיילת
אברהם שלום. אכן, קוראים לא מעטים מבקשים עזרה במציאת מסעדה כשרה וטובה. מצד אחד אני אשת בשורות עבורך ועבור חבריך, כמו גם הקוראים האחרים, אבל הבשורה הזו אינה חלה על שבעת ימי חול המועד, שבהם מסעדות כשרות רבות סוגרות את המטבח ונותנות חופש לעובדיהם.
מהמייל שלך אני מבינה שאורחיך ישהו בארץ שבועיים, כך שתוכל לדחות את החגיגה במסעדת "ביבלוס", עליה אני מתכוונת להמליץ, לשבוע השני של שהייתם.
מסעדת ביבלוס שוכנת ברחוב הרברט סמואל בתל אביב, מרחק של מעבר כביש מחוף הים ומהטיילת. עד לפני כמה חודשים היא היתה מסעדה לבנונית שהקים הגנרל הלבנוני לשעבר אנטואן לאחד, שככל הנראה הבין במלחמות הרבה יותר מאשר בניהול מסעדות. משהו לא עבד שם והמסעדה נסגרה.
איש עסקים צרפתי בשם ז'אק לקח את המקום, ודבר ראשון השקיע מאות אלפי דולרים בשיפוצה והפיכתה למסעדת פאר של ממש, כשהעיצוב משלב בין העולם הישן של מסעדות אירופאיות, לבין העולם החדש של מסעדות ישראליות עכשוויות: חללים גדולים, תקרה גבוהה, שאנדלירים שאורותיהם עמומים משתלשלים מהתקרה, הקירות צבועים בצבעים כהים, שמעניקים חמימות למקום.
שתי קומות יש למסעדה, כשבקומה השנייה יש חדר פרטי עם ריהוט כבד, ויש גם מקרר יין גדול שבו בקבוקים נדירים שניקנו על ידי הבעלים במכירות פומביות בעשרות אלפי דולרים. יש מי שרק להסתכל על הבקבוקים הללו גורם לו להתרגשות.
תפשנו לנו פינה שקטה בקומה הראשונה, אחת על ספה רכה ונעימה בצבע בז', השני על כסא שהובא במיוחד מחו"ל. אילו היינו באים ביום, הוא יכול היה להשקיף על הים, תוך שהוא לוגם את הקברנה מרלו-שיראז 2007 של יקב יתיר.
ולפני שנספר בשבחו של האוכל, נדבר קצת בשבחה של יציאה לארוחה טובה עם הבעל. רק שניכם. לכאורה יש לכם את כל הזמן שבעולם לדבר עם בן או בת הזוג בבית על כל נושא שתבחרו. אתם הרי מתראים כל ערב. אלא שהאמת היא שאפילו שהילדים כבר גדולים, כמו אצלינו, עדיין לא מגיעים באמת לדבר על דברים שאינם ענייני דיומא. פה טלפון, שם תוכנית טלוויזיה, ילד מגיע, חברים קופצים, עייפות מכל היום משתלטת. פשוט לא יוצא. לכן, אם יש לכם עניינים לא ממש דחופים שבא לכם לשוחח עליהם, קחו אותו או אותה ולכו למסעדה.

התפריט מכיל מספר קטן יחסית של מנות, ובכך יתרונו. שמונה מנות ראשונות, שמונה עיקריות. זה מספיק לגמרי. באופן מוזר המנות הראשונות די יקרות, המנות העיקריות לא ממש. כמעט אותם מחירים כמו הראשונות. הסך-הכל לא זול, אבל נסבל. טעמן של המנות ואיכות חומרי הגלם שלהן, שמורגש בכל ביס, מסביר הכל.
אני לקחתי למנה ראשונה סשימי לוקוס ששכב בנינוחות על מצע של פירות טרופיים (65 שקל), ממולי אכלו פסטייה של אנטריקוט וטלה עם פיסטוקים וצנוברים (65 שקל). כל אחד התמוגג מנחת מהמנה שלו. כמובן שלפניה התנפלנו על סלסלת הלחם החם והטרי שהגיעה עם שני ממרחים ליד.
כשהגיעה העת להזמין מנות עיקריות התחילה ההתלבטות. רציתי גם ניוקי עם שלושה סוגי פטריות, גם סלמון צרוב עם פולנטת חצילים וגם פילה לוקוס עם עדשים שחורות ובמיה תאילנדית. לבסוף בחרתי בסלמון, ולא התחרטתי. מנה נדיבה של סלמון עסיסי,
הבעל הזמין חזה ברווז צלוי ברוטב ליצ'י, מוקף בגזרים מתוקים וחיטה מעושנת, ושלא כדרכו, הפעם אכל עד תום (120 שקל).
אכלנו לאט, לא מיהרנו ללכת גם אחרי שסיימנו, התמכרנו לנינוחות, למוסיקה המרגיעה, להצצה אל שולחן גדול שאירח חבורה של סועדים שסיקרנו אותנו מאד, למרות שלא הבנו אף מילה מהשפה הרוסית שהם דיברו ביניהם, אבל משהו ביכולת של עולים מרוסיה לשמוח ולשתות, או אולי לשתות ולשמוח, תמיד מרתקת.
על מנות אחרונות ויתרנו. מסעדה כשרה, זוכרים? לא בא לנו על פרווה. אם אתם מחפשים מסעדה כשרה וטובה, בעיצוב מפואר, עם שירות קשוב, לארוחה של כמאתיים שקל לאדם (בלי יין), ביבלוס היא המקום בשבילכם. לפעמים הרי יש סיבות לחגוג גם כשזה עולה לא מעט.
ביבלוס, רחוב קויפמן 6 (ממש ליד מסעדת הרברט סמואל), טלפון: 03-5109207.