חסמב"ה, חסמב"ה, חסמב"ה
זה לא היה פשוט, אבל רון לוין הצליח בסוף לקבל את המתכון לפרפה החלבה של קפה נואר
הקפה, שנחשב למעוז חברתי, עבר לאחרונה מתיחת פנים. כספי לקח את העניינים לידיים והכניס כמה מנות חדשות וכמובן שמר על המנות הטעימות והאהובות על כולנו (כן, השניצל נשאר שם, תירגעו).
בניגוד לפעמים אחרות שבהן ביקשתי מתכון ונעניתי בשמחה, נראה היה לי שהשף כספי, איש יקר וטבח שיודע את עבודתו, היה מעדיף שלא אבקש את המתכון ובטח שלא אפרסם אותו. הסיבה, אני מניח, נעוצה בכך שיש כאלה שאוהבים להתחלק במתכונים ויש כאלה שפחות. אבל אני לא יודע לקבל "לא", אז ניג'סתי, וכשזה לא הלך, שלחתי אליו שליחים עם הצעות חנופה מפה עד מוסקווה. כספי התרצה לבסוף, והתוצאה אצלי ביד.
אז נכון, כאילו חורף בשטח, אבל זו מנה שמחה שעושה רינונים בלב אחרי שאוכלים אותה והיא מומלצת בפה מלא. התוצאה מהירה, קלה ונראית כאילו השקעתם את הנשמה.
פרפה חלבה ופקאנים מסוכרים של קפה נואר
המצרכים:
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
3 חלמונים
2/3 כוס טחינה גולמית
3 כפות דבש
440 גרם שמנת מתוקה
3/4 כוס פקאנים מסוכרים, קצוצים גס
אופן ההכנה:
מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד להכפלת הנפח. מקציפים בנפרד את השמנת עד לקבלת קצפת. מערבבים את הטחינה והדבש, מקפלים את הקצפת וקרם החלמונים אל תוך תערובת הטחינה בעדינות רבה,
ונזהרים לא לשבור את המוס במהלך הקיפול.
בזמן הקיפול מפזרים גם את הפקאנים המסוכרים לתערובת. לבסוף יוצקים לכלי הגשה ומקפיאים מיד. ניתן להגיש לאחר ארבע עד חמש שעות בהקפאה.
עדכון אחרון : 6/12/2005 13:22