גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


ואיזה לוקיישן מדהים

בכפר האמנים המתרקם של מושב אניעם שברמת הגולן יש ביסטרו אחד קסום (וכשר) בשם סוזנה

יעל פז-מלמד | 12/12/2005 11:18 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בתא המטען של המכונית המתינו ארבעה מעילים כבדים שמישהו יתייחס אליהם. אחרי הכל, ככה נוסעים לרמת הגולן בדצמבר. אמור להיות שם קר, לא? בטח בערב. אז זהו, שממש לא. בתשע בערב החנינו את המכונית במושב אניעם שבמרכז הרמה, ליד קצרין, מסרבים להאמין שהחורף שכל כך חיכינו לו קיים רק בסיפורים על ארצות רחוקות, לפחות כרגע. וכך גם המעילים. בשלב הזה הם יעברו חזרה לארון ויחכו יחד עם שאר בגדי החורף שאולי משהו יקרה.

אבל דווקא מזג האוויר החמים הוא שנתן את התחושה ההזויה, הסוריאליסטית משהו, שחשנו כשהתקרבנו לכפר האמנים החדש ההולך ומוקם בימים אלה ממש במושב אניעם. ערפילים כיסו את פני אדמת הבזלת, פנסים בודדים נתנו אור חלש, שלא הצליח לגרש את האפלולית ששררה, ומתוך אותה אפלולית נראו מבנים בודדים, חלקם בנויים, אחרים עדיין בשלבי הקמה, שאת כולם חיבר כביש צר, או שמא היתה זו בכלל מדרכה. בהוליווד היו משלמים הרבה כסף על לוקיישן כזה, ומיד מצלמים בו מערבון מודרני בכיכובו של קלינט איסטווד. בשלב הזה עוד לא ידענו במה מדובר, ולכן היינו בטוחים שנקלענו בטעות לאתר בנייה שהכסף לסיומו אזל ולכן הוא עומד בשיממונו.

ואז נכנסנו לסוזנה, והכל החל להתבהר. סוזנה, דרך אגב, הוא שמה של אמו של שמוליק חזן, הבעלים של המקום ואחד הדוחפים העיקריים להקמת כפר האמנים, שעוד ידובר בו. הכרנו את שמוליק במשך שנים, כאשר היה מנהל המכירות של יקבי רמת-הגולן, עד שיום אחד נעלם מהשטח, ולא בדיוק ידענו למה ולאן. זה, כאמור, התברר לנו באותו ערב.

מתברר שבמושב אניעם התקבצו באופן די מקרי הרבה מאוד אמנים ואומנים, ומאחר שצפון הארץ בכלל ורמת-הגולן בפרט אינם משופעים במקורות תעסוקה רבים, ניסה כל אחד מהם לפתח את הדברים שהוא מייצר, למכור אותם ולהתפרנס איכשהו, מי יותר מי פחות. המרחק הרב מהמרכז הביא רבים מהם לחפש גלריות כדי למכור במקום למבקרים הרבים שפוקדים את הרמה בסופי שבוע ובחגים.

זה היה השלב שבו החליטו ביישוב שאם כבר, אז למה לא להקים מרכז של כל הגלריות של אמני היישוב, ואם כבר מרכז, אז למה לא להקים גם מסעדה, לקרוא לזה כפר אמנים ולשחק אותה בגדול. נעשתה פנייה לסוכנות היהודית שתעזור, הפנייה נענתה בחיוב, ובימים אלה כבר פועלות בכפר האמנים שש גלריות מקסימות, כמו, למשל, גלריה של עבודות קרמיקה יפהפיות של אמנית ששמה דפנה, שגם אותה הכרנו מתל-אביב וגם היא נעלמה, עד שנתגלתה בכפר האמנים פורחת ומאושרת ויוצרת יחד עם בעלה, שמתמחה בעבודות נגרות. הצצנו גם לסטודיו של שני צורפים, אב ובנו, שמייצרים תכשיטי זהב מדהימים בעבודת יד, ואחרי כל זה גבר הרעב ונכנסנו לסוזנה, שמוגדר כביסטרו בר, ואנחנו היינו מכנים אותו פשוט פאב עם אוכל טוב ואווירה משובחת.
72 אינץ'

כששמוליק החליט להקים מסעדה ולקרוא לה על שם אמו, הביא את הכלה, אם לשמונה ובשלנית מדהימה, כדי שתתרשם ותיתן את אישורה. השאלה הראשונה, והיחידה, ששאלה האם היתה אם המקום ישמור על כללי הכשרות. אם לא, הבהירה, אני מבקשת שתסיר את שמי. בו ברגע קיבל שמוליק החלטה שהמקום יהיה כשר, מה שאומר שבלילות שישי ובשבתות הוא סגור. לכאורה החלטה בלתי כלכלית. הרי סופי השבוע הם הימים הכי חזקים של התיירות ברמת-הגולן, צעקנו לעברו במקהלה, כאילו הוא לא יודע לבד. מה שלא לקחנו בחשבון זה שברמת הגולן חיים היום כ-15 אלף איש, שגם הם אוהבים לצאת ולבלות, מחפשים מקום נעים לאכול בו, ומה שהכי חשוב - רבים מהם שומרי כשרות. כך קרה שדווקא ההחלטה הזו היא שמביאה לו לקוחות רבים.

גם סוזנה, כמו הרבה בתי עסק, מסעדות ובתי קפה ברמה, הוא כולו פרי עבודה עצמית של תושבי אניעם. מדובר במבנה עץ עם תקרה גבוהה, שולחנות וכיסאות עץ ואווירה חמה ונעימה. מסך טלוויזיה של 72 אינץ' העביר בשידור חי את משחק הכדורסל של מכבי ת"א, לבקשת אחת המשפחות שהתארחו במקום.

המנות הראשונות החלו לזרום, ואנחנו השתגענו מהחומוס, אהבנו עד מאוד את סלט החצילים, את העגבניות המתובלות בשמן זית, את הלחם ואת הטחינה. אחרי

הצלחת השלישית של החומוס ביקשנו לדעת מי מכין אותו. מהמטבח יצאה אישה סימפטית, כבר לא כל כך צעירה, והתברר שהיא שכנתו של שמוליק, שהכיר היטב את הסלטים שלה, קרא לה לעבוד במסעדה, ובכל יום היא מתייצבת לכמה שעות ומכינה את סלטיה הנפלאים.

כמנת ביניים הזמנו טורטיה במילוי חזה עוף וטורטיה במילוי פטריות, שהיו טעימות מאוד. אחר כך הגיעו סטייק אנטרקוט (74 שקל ) וסטייק פרגית במרינדה (47 שקל ) שהיו בסדר. לא יותר. על מנות אחרונות ויתרנו עקב כשרותו של המקום. יין טוב וכשר הבאנו מהבית, והוא שימח את לבבנו לא פחות מששימח אותנו המקום. כל כך היה לנו נעים שם, עד ששוב ראינו את המלצרים יושבים שפוכים על הבר, מחכים כבר שהנודניקים הללו ילכו הביתה, וגם הם יוכלו ללכת לישון.

סוזנה הוא מקום שכיף לבלות בו ערב. יש בו אווירה אחרת ומיוחדת, ודאי לתיירים שבאים מתל-אביב, המחירים סבירים בהחלט, ובפחות ממאה שקל לאדם תאכלו שם עד להתפקע. חברים טובים שפגשנו בדרכנו לסוזנה דיברו ארוכות בשבחו של הבשר במקום, שאנחנו לא ממש התפעלנו ממנו, כך שאולי יש להם ערבים מוצלחים יותר. ועדיין, אם אתם ברמה ובא לכם לבלות בכיף ולאכול היטב, סוזנה זה בהחלט אופציה שלא כדאי לוותר עליה.

סוזנה, מושב אניעם, רמת-הגולן. טלפון: 04-6999855, 054-6700950.

עדכון אחרון : 12/12/2005 12:13
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים