הקיש של נינט?!
לא, זה לא מה שאתם חושבים. זו קרין גורן עם מתכונים יצירתיים במיוחד לקישים
היום בעל הבית השתגע, והקישים יהיו יצירתיים במיוחד. אורח הכבוד שלנו הוא השף-קונדיטור ערן שוורצברד. ברזומה המפואר שלו מופיע Erno, הפטיסרי ברמת השרון ובתל אביב, שהקים במו ידיו (אבל עכשיו הוא כבר אינו חלק מהמקום אחרי פרידה מהשותפים). הוא היה השף-קונדיטור הראשי של "ארקפה", וגם של מסעדת "רושפלד" המנוחה. היום הוא עוסק בייעוץ, מלמד בסדנאות פרטיות ותר אחרי הפרויקט המסעיר הבא.
כשביקשתי מערן להכין למדור קישים, לא ידעתי לאן אני נכנסת. דמיונו המפותח קדח עבורנו עולם שלם של קישים עם הפרעות אישיות: על קיש בתוך קרואסון כבר שמעתם? על בגט ממולא תערובת גבינות וירקות קלויים ומאודים מלמעלה? ויש גם קיש אישי עם קוביות לחם בפנים ופטריות, ו"הקיש של נינט" (לא זו שאתם חושבים) שזו בעצם פרפראזה על הפשטידה המרוקנית "מעקודה" - פשטידת תפוחי אדמה עם ביצים ולפעמים גם אפונה וגזר. המתכון הכי דומה כאן לקיש נורמלי, הוא קיש הכרישה.
כמות: תבנית פאי מלבנית ארוכה, זמן הכנה: שעה וחצי
המצרכים לבצק ולעגבניות:
בצק עלים מופשר ומרודד
לעגבניות שרי ממולאות (לא חובה למלא):
6 יחידות (או יותר) עגבניות שרי בינוניות אדומות עם עלי הכותרת
2 כפות קוסקוס מבושל מוכן
מלח, פלפל, עירית וזעתר טרי
1/2 בצל מטוגן עד השחמה (או קנוי משקית)
כפית צימוקים
כפית צנוברים
כף מוצרלה מעושנת מגוררת
החומרים לתערובת הכרישה:
20 גרם חמאה
1 כף שמן
1 בצל קצוץ
1 כרישה חתוכה לטבעות
מעט עלי תימין טריים
חופן גבינת מוצרלה מגוררת
1/2 כוס שמנת מתוקה
2 ביצים
1 כף שטוחה קמח
מלח, פלפל, אגוז מוסקט מגורר לפי הטעם
ביצה, להברשה
ההכנה:
מכינים שתי יריעות מהבצק: אחת בגודל התבנית, והשנייה גדולה במעט מהתבנית. משמנים את התבנית בחמאה ומרפדים אותה ביריעת הבצק הגדולה, בתחתית ובדפנות.
קורצים שישה עיגולים או כמספר העגבניות שרי בקוטר ארבעה ס"מ בבצק העליון (היכן ש"יישבו" העגבניות). לעגבניות : אפשר להשתמש בעגבניות שרי שלמות ונקיות, ללא מילוי. זה גם יוצא יפה וטעים.
לאופציה מושקעת וטעימה עוד יותר: חותכים את החלק העליון של העגבנייה ושומרים בצד. מרוקנים את פנים העגבנייה. מערבבים יחד את שאר החומרים וממלאים כל עגבנייה. מחזירים את ה"כיפה"
במחבת ממיסים חמאה עם שמן, ומאדים את הבצל עד שהוא מזהיב מעט, מוסיפים כרישה חתוכה ומאדים עד שהכרישה רכה, מסננים מנוזלים מיותרים ומצננים. מעבירים לקערה ומוסיפים את יתר רכיבי המלית. מערבבים היטב ויוצקים לתבנית מעל תחתית הבצק.
מניחים את החלק העליון של הבצק (זה שקרצנו בו מראש שישה עיגולים). מניחים בכל עיגול עגבניית שרי ממולאת ומורחים את הבצק העליון בביצה. אופים ב-200 מעלות כעשר דקות ומורידים את חום התנור ל-170 מעלות למשך 30 דקות נוספות. מצננים מעט ומגישים.

כמות: 2 מנות, זמן הכנה: שעה
המצרכים:
2 לחמניות בגט
למלית הגבינה:
250 גרם גבינת שמנת
100 גרם גבינה בולגרית מפוררת
חופן אגוזי מלך קצוצים
אגוז מוסקט מגורר, מלח ופלפל לפי הטעם
עירית קצוצה, לקישוט
1 ביצה
לירקות:
2 פלפלים אדומים
חופן עגבניות שרי
בצל סגול פרוס לפלחים
מעט שמן זית
6-5 פרחי כרובית
6-5 פרחי ברוקולי
1 גזר פרוס באלכסון לפרוסות עבות
לקישוט:
עירית שלמה
שמן זית מלח ופלפל
ההכנה:
חותכים את כיפת הלחמניות ומרוקנים את התוך הלבן של כל לחמנייה. מערבבים יחד את כל חומרי מלית הגבינה. ממלאים את הבגטים, מכניסים לתנור ואופים בחום 180 מעלות 20-15 דקות . בינתיים מטפלים בירקות: צולים בתנור פלפלים, עגבניות ובצל סגול בתבנית עם מעט שמן זית.
במקביל מאדים כרובית, ברוקולי וגזר עד שהם מתרככים חלקית. מסדרים את הירקות מעל הבגט האפוי, מקשטים בעירית שלמה, מפזרים מעט שמן זית, מלח ופלפל ומגישים.

כמות: תבנית בקוטר 22 ס"מ, זמן הכנה: שעה וחצי
המצרכים:
1 ביצה (להכנת ביצה קשה)
4 תפוחי אדמה בינוניים
8 ביצים מוקצפות מעט
1 לימון סחוט
3 עגבניות גדולות צלויות וקצוצות
חופן עלי בזיליקום
15 זיתים מגולענים וחתוכים לחצי
100 גרם פילה סלמון חתוך לקוביות
150 גרם גבינת קש חתוכה לקוביות
2 כפות בצל מטוגן מיובש
מלח, פלפל שחור
2-1 פלפל ירוק חריף צלוי וקלוף (לא חובה)
1 כוס שמן
ההכנה:
בסיר עם מים מבשלים את הביצה יחד עם תפוחי האדמה עד שהם מתרככים והיא מתקשה. מצננים מעט. את הביצה חותכים לקוביות, ואת תפוחי האדמה מועכים לפירה. מוסיפים פנימה ביצים ומיץ לימון ומערבבים היטב.
מוסיפים את יתר החומרים חוץ מכוס השמן, מערבבים ומתבלים במלח ובפלפל. מחממים סיר עם ידיות עמידות בחום, בקוטר 22 ס"מ עם כוס שמן עד שמעלה מעט עשן. ממלאים בתערובת ומבשלים על הגז כחמש דקות על להבה בינונית.
מעבירים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים במשך שעה-שעה ורבע. אפשר גם לאפות בכל תבנית מרופדת בנייר אפייה או משומנת, ללא שלב הבישול על הכיריים.
כמות: 6 מנות, זמן הכנה: שעה
החומרים:
300-250 גרם פטריות מעורבות (פורטובלו, ירדן, חורש, שמפיניון)
5 כפות שמן זית
2 שיני שום פרוסות
2 כפות עלי תימין טריים
1/2 כיכר לחם מאתמול, חתוך לקוביות
1 מכל שמנת מתוקה
4 ביצים
מלח, פלפל ואגוז מוסקט מגורר
ההכנה:
קוצצים גס את הפטריות. מחממים במחבת שמן זית ומטגנים שום ותימין כמה שניות. מוסיפים את הפטריות ומקפיצים עד שהן מאבדות נוזלים ומתרככות. מצננים מעט ומערבבים פנימה את קוביות הלחם. מערבבים בקערה אחרת את יתר החומרים ומעבירים לקנקן.
מחלקים את תערובת הפטריות בין שש תבניות אישיות משומנות (אפשר חד פעמיות). מוזגים מעל את תערובת הביצים עד 3/4 גובה הדפנות. מניחים בתבנית עמוקה מלאה מים רותחים (זהירות שהמים לא יחדרו לקיש) ואופים בחום 160 מעלות 30-25 דקות עד שהפודינג מתייצב.
כמות: 6 מנות, זמן הכנה: חצי שעה
המצרכים:
50 גרם חמאה
3 כפות קמח
500 מ"ל חלב
מלח, פלפל, אגוז מוסקט מגורר לפי הטעם
6 קרואסונים מאתמול
1 חציל פרוס וקלוי
1 חבילת גבינת עיזים פרוסה לטבעות
חופן עלי רוקט (ארוגולה)
2 פלפל אדום קלוי
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
ההכנה:
אופן הכנת רוטב בשמל: ממיסים חמאה בסיר ומוסיפים קמח באחת. מערבבים ומוסיפים בהדרגה את החלב עד לקבלת רוטב סמיך.מתבלים ומצננים.
חוצים כל קרואסון לשניים, מורחים מעט רוטב על כל חצי. מניחים על החלק התחתון פרוסות חציל, מעל פרוסות גבינת עיזים ורוקט ומכסים בפלפל קלוי.
מניחים מעל את החלק השני של הקרואסון, מורחים מעט בשמל על הקרואסון ומפזרים פרמזן. מניחים בתנור בחום של 190 מעלות ואופים עד שרוטב הבשמל מתייצב.