גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


קרין והשוקולדה

שיפודי טראפלס, אצבעות קראנץ', גנאש פיסטוק- קרין גורן מנפקת מתכוני ממתקים ביתיים, ושמישהו ינסה לעצור אותה

קרין גורן | 31/3/2006 11:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
נא להכיר מילה חדשה - "טמפרינג". כשמכינים ממתקי שוקולד, חייבים להעביר את השוקולד תהליך של טמפרינג (או טמפרור, מהמילה טמפרטורה), כדי שהממתקים יתקבלו מבריקים וגם ישמרו על יציבות בטמפרטורת החדר.

תהליך זה כולל חימום שוקולד לטמפרטורה מסוימת, קירור לטמפרטורה נמוכה יותר ושוב חימום לטמפרטורה מדויקת. זהו תהליך מורכב שדורש מדחום ומיומנות, ומלבד זאת הוא גם מלכלך נורא את המטבח.

ולמה אני מספרת לכם את כל זה? כי היום קיבלנו פטור מטמפרינג, דבר שלא כל שוקולטייר מוותר עליו בקלות. אבל השף שאני מארחת היום עבד תחת מגבלות קשות שהצבתי: טמפרינג - אאוט; ממתקי שוקולד ביתיים פשוטים להכנה - אין. תרשו לי להציג בפניכם את השוקולטייר רואי גרשון, בחור אמיץ שעזב קריירה בתחום ההיי-טק לטובת אהבתו האמיתית - שוקולד.

לאחר תקופה שבה הכין את ממתקי השוקולד המקסימים שלו מהדירה שלו בגבעתיים, הוא החליט ללכת על זה בגדול, ובימים אלה פתח בית קפה מושקע שכולו שוקולד, ברחוב יד חרוצים בתל אביב. שם הוא בוחש בשוקולד ומכין פרלינים, טראפלס וממתקים, מעביר סדנאות שוקולד, וביניהן סדנת להיט למסיבות רווקות - פיסול ארוטי בשוקולד.

אז נכון, לא יהיו כאן פרלינים כמו בחנות השוקולד שלו, אבל מה רע במרק שוקולד, בשיפוד של טראפלס או באצבעות קראנץ' שוקולד? ויש גם עוגיות שוקולד עם פרנג'ליקו (ליקר אגוזים), ריבועי קראמבל שוקולד בניחוח קפה וגנאש פיסטוק בקעריות שוקולד שמכינים בקלות עם פטנט גאוני. יהיה מתוק, וגם קצת מריר.
שיפודי טראפלס

כמות: 15 כדורים, זמן הכנה: חצי שעה + קירור

החומרים:
 100 מ"ל שמנת מתוקה
50 גרם חמאה
קורט מלח
150 גרם שוקולד מריר
2 כפות ברנדי

החומרים לציפוי:
שוקולד לבן מגורר
שוקולד חלב מגורר
אבקת קקאו כהה
קקאו גרוס
אבקת אגוזי לוז

ההכנה:
מחממים את השמנת, החמאה והמלח, ומביאים לסף רתיחה. מורידים מהאש. מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.

מוסיפים את הברנדי ומערבבים עד לאיחוד. יוצקים לתוך תבנית לגובה של כס"מ אחד ומקררים במקרר.

לאחר שהקרם התקשה, חותכים לקוביות ואת הקוביות מגלגלים

ביד לכדורים. ניתן "לקמח" את הידיים באבקת קקאו במהלך הגלגול, כדי למנוע הידבקות של הכדורים ליד.

את כדורי השוקולד מגלגלים בציפויים השונים. משפדים טראפלס עם ציפויים שונים לשיפוד עץ ומחזירים למקרר.

מוצאים את השיפודים עשר דקות מחוץ למקרר לפני ההגשה.
שיפודי טראפלס בציפויים שונים. צילום: דניה ויינר
שיפודי טראפלס בציפויים שונים. צילום: דניה ויינר דניה ויינר

מרק שוקולד

כמות: 6 מנות, זמן הכנה: 10 דקות

המצרכים:
200 גרם שוקולד מריר
250 מ"ל שמנת מתוקה
קמצוץ מלח
2 כפות ליקר קפה

ההכנה:
שמים את קוביות השוקולד המריר בתוך קערה. מחממים את השמנת והמלח לסף רתיחה. יוצקים על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס. מוסיפים ליקר קפה ומערבבים. מוזגים לתוך קעריות הגשה ומגישים.

מרק שוקולד. צילום: דניה ויינר
מרק שוקולד. צילום: דניה ויינר דניה ויינר

עוגיות שוקולד - "פרנג'ליקו"

כמות: 750 גרם עוגיות, זמן הכנה: 40 דקות

החומרים:
2 ביצים
150גרם סוכר
30 גרם חמאה
320 גרם שוקולד מריר
40 גרם קמח
1 כפית אבקת אפייה
2 כפיות ליקר פרנג'ליקו
120 שוקולד מריר קצוץ דק
120 גרם אגוזי לוז או שקדים, גרוסים
30 גרם פולי קקאו גרוסים

ההכנה:
מקציפים את הביצים והסוכר לתערובת תפוחה. ממיסים חמאה ושוקולד, מוסיפים לתערובת הביצים וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה. מכינים בקערה נפרדת קמח, אבקת  אפייה, ליקר, 120 גרם שוקולד מריר קצוץ דק, אגוזים (או שקדים) גרוסים ופולי קקאו גרוסים.

 מוסיפים את תוכן הקערה בבת אחת לתערובת השוקולד ומערבבים. בעזרת שתי כפיות יוצרים גבעות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים בחום של 180 מעלות במשך עשר עד 15 דקות. העוגיות מוכנות כשהן עדיין רכות יחסית. הן מתקשות תוך כדי הצינון לטמפרטורת החדר.

אצבעות קראנץ'

כמות: 40-30 אצבעות , זמן הכנה: 20 דקות + קירור

המצרכים לתחתית:
150 גרם שוקולד חלב
200 גרם פראלינה (מחית אגוזי לוז)
100 גרם מרכיב קראנצ'י לבחירתכם (קורנפלקס, פצפוצי אורז, אגוזים קצוצים, פקאן סיני קצוץ וכו ') 

המצרכים לציפוי:
100 מ"ל שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד חלב

ההכנה:
הכנת התחתית:
ממיסים את השוקולד בבאן-מארי או במיקרוגל. אם ממיסים במיקרוגל, יש להכניס קערת שוקולד למיקרוגל ל-20 שניות , להוציא ולערבב, ולהכניס שוב ל-20 שניות , כך עד שהשוקולד נמס.

לאחר שהשוקולד נמס, מוסיפים לקערה את הפראלינה והמרכיב הקראנצ'י, ומערבבים. מניחים נייר אפייה בתוך תבנית מלבנית בגובה של לפחות שני ס"מ. יוצקים את התערובת לתוך התבנית, לגובה ס"מ אחד.

אופן הכנת הציפוי:
מחממים את השמנת על אש נמוכה עד לסף רתיחה, מורידים מהאש, מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק. יוצקים את הקרם מעל שכבת הקראנץ' לגובה ס"מ אחד.

מקררים את התבנית במקרר עד שהקרם מתקשה. מוציאים מהמקרר, מוציאים מהתבנית ופורסים ל"אצבעות". ניתן לקשט מעל בזילופים של שוקולד לבן מומס.

אצבעות קראנץ' וגנאש פיסטוק בכוסיות שוקולד. צילום: דניה ויינר
אצבעות קראנץ' וגנאש פיסטוק בכוסיות שוקולד. צילום: דניה ויינר דניה ויינר

גנאש פיסטוק בכוסיות שוקולד

כמות: 15 מנות, זמן הכנה: חצי שעה + קירור

המצרכים לכוסיות שוקולד:
300 גרם שוקולד מריר באיכות גבוהה

המצרכים לגנאש פיסטוק:
100 מ"ל שמנת מתוקה
1 כף מחית פיסטוק או 30 גרם פיסטוק טחון דק
100 גרם שוקולד לבן

ההכנה:
הכנת כוסיות השוקולד:
ממיסים את השוקולד בתוך קערה קטנה ועמוקה. שופכים מעט שוקולד מומס לתוך מנז'ט גדול ומרוקנים את תוכנו חזרה לתוך הקערה, כך שתיווצר שכבת שוקולד דקה בתוך המנז'ט.

מניחים את המנז'ט במקרר למשך כשעה, מוציאים מהמקרר ומקלפים את המנז'ט.

הכנת גנאש פיסטוק:
מרתיחים את השמנת והפיסטוק במשך כמה דקות על אש נמוכה, עד למיצוי טעם וצבע הפיסטוק בשמנת. מסננים את הנוזל החם לתוך קערת השוקולד הלבן ומערבבים עד לקבלת קרם ירקרק ואחיד.

מקררים במקרר במשך שלוש שעות, מוציאים ומערבבים בעזרת מטרפה לריכוך הקרם.
מוזגים את הגנאש לתוך שקית זילוף ומזליפים לתוך כוסיות השוקולד.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים