הפינגווין יהפוך למוזיאון אלכוהול
מוזיאון על טהרת השיכר יתפוס את מקומו של המועדון המיתולוגי בתל-אביב. בין המוצגים: קוניאק עתיק וליקר תפוזים בן 100 שנה
בעוד מספר ימים ייפתח המוזיאון בתל-אביב, ויציג בקבוקים וכלי שיכר ישנים עתיקים, בני עשרות שנים ואף יותר. בין המוצגים ניתן גם למצוא ליקרים סגורים שיוצרו בסקוטלנד עוד במאה ה.19- את המוזיאון יקים בית הספר לברמנים בר מסטר תדמור, ששייך בחלקו לבית הספר לגסטרונומיה תדמור.
בית הספר פתח סניף חדש במקום שבו פעל הפינגווין במשך שנים רבות ושבו בילו הצעירים הישראלים אל תוך הלילה בשנות ה.80-
בתוך המתחם החדש יוצגו לראווה כלי שתייה בני מאות שנים, בקבוקי אלכוהול ממהדורות מוגבלות וכן בקבוקי וויסקי וקוניאק ישנים.
לדברי מנכ"ל בר מסטר תדמור דורין קופיט, בשלב הראשון הוחלט לא להציג בקבוקי יין במוזיאון: "לאסוף בקבוקי יין ישנים זה הרבה יותר קל, מאחר שישנם מאות אספנים בתחום. במקום זאת החלטנו לאסוף ליקרים - וויסקי, וודקה ועוד סוגי שיכר. במשך חמש שנים אספנו עשרות בקבוקי אלכוהול מיוחדים ברחבי העולם. בין היתר מצאנו בקבוק קונטרו (ליקר תפוזים יוקרתי) בן יותר מ100- שנה."
קופיט הוסיף כי בהמשך יגדל אוסף הבקבוקים עוד יותר: "אני מניח שבהמשך נשקול גם להציג בקבוקי יין ישנים ויוקרתיים. בכל מקרה, מי שיש לו אוסף בקבוקים יוקרתי מוזמן ליצור איתנו קשר."