נשנושי מסעדנות
כבר הזמנתם מקום? כי אם לא, כדאי שלפחות תדעו מה מתכננים שפים לליל הסילבסטר. חלק ב'
אורקה, נחלת בנימין 57, תל אביב. 5665505 – 03

השף עזרא קדם יכין בארקדיה ארוחת טעימות שתלווה בשמפניה לכל סועד ותוגש במהלך ערב הסילבסטר בשני סבבים: בשעה 19:30 וב – 22:00. הערב יתחיל במנת פתיחה של מרק שורשים לבנים עם שמן אגוזים, שיוגש עם מאפה בצק עלים וקצח.
למנה ראשונה ניתן יהיה לבחור בין סלט פירות ים תיכוניים מעורבים עם מיצי עגבניה, זעתר פראי, שמן זית וזיתי קלמטה, ברבוניות ים תיכוניות צלויות עם ראגו של חרשוף, ארטישוק, פול וזעפרן, אספרגוסים צלויים עם גבינת "רעיה" של שי זלצר ושמן ארגן ורביולי ממולא בשר זנב שור עם ציר של פטריות יער וסלט
בין העיקריות לבחירה: פלמידה ים תיכונית במחבת, מוגשת עם פירה של אפונת גינה בצל ירוק, בצל אדום וחמאת מרווה, פילה של צ'יפורה ברוטב שמפנייה וקוויאר אדום, נתח קצבים בגריל עם סלק עלים, תפוחי אדמה חדשים וסלט רשאד מעל או צלעות טלה בגריל עם ראגו של חיטה.
מתוקים: מרק הדרים אורגניים עם מנטה ורביולי שוקולד, מעדן שוקולד ותפוזים נוסח "ארקדיה", עוגת גבינה עם מרקחת של דלעת אורגנית ווניל ותותים עם גבינת מסקרפונה וגלידת בזיליקום. מומלץ להזמין מקומות מראש.
ארקדיה, אגריפס 10, בסמטה. ירושלים. טל: 6249138 - 02

גם אצל אבי ביטון ממסעדת אדורה תוגש ארוחה חגיגית בערב יום א'. הארוחה תכלול: קוקטייל קיר רויאל, לחם שאור (באפייה עצמית), ראשונה לבחירה (דוגמת פסטייה של סרטנים כחולים וגבינת עיזים ועוד), עיקרית לבחירה (למשל, לחי עגל בקרם פטריות ועוד), קינוח לבחירה, יין קינוח ופטיפורים (195 שקל לסועד).
אדורה, בן יהודה 226, תל אביב. טל': 6050896 - 03

בקום איל פו מתכננים משתה מבית היוצר של השפית הדסה וולף. המשתה ייערך לצד שולחן ארוך וילווה באלכוהול חופשי. בין המנות יוגשו סרטנים צלויים בתנור, שיפודי שרימפס בגריל, ירקות חורף ועשבי תיבול, קינוחים דוגמת בלוקים של שוקולד גולמי, קרם מלבי עם גרנדין ופיסטוקים ועוד. מבחינה אלכוהולית, יוגשו בירה מהחבית במזיגה חופשית, יין הבית (אדום או לבן) יוגש בחופשיות וגם קוקטיילי הבית יוצעו במקום. לקראת חצות, כמובן, תוגש שמפניה לכולם. על העמדה, די.ג'יי אליוט (180 שקל לסועד, מ – 21:00 בערב).
קום איל פו, בית בנמל, האנגר 26, נמל תל אביב. טל': 5449211 - 03

לאחרונה הצטרפה לצוות של ננה סבינה ולדמן (שעבדה עד לא מזמן כסו שפית במסעדת לילית). עד שתציג את התפריט החדש שלה, היא מציעה בינתיים תפריט ספיישלים לערב הסילבסטר.
לפתיח יוגש קרם כרובית וקשיו עם טרטר שרימפס. למנה ראשונה תוכלו לבחור בין פטה כבדים עם עוגיות פיסטוק ותאנים במרסלה או סביצ'ה דג בתחמיץ שמפניה וחציל קלוי. למנת ביניים תוגש גרניטה סיגליות ולואיזה. למנה עיקרית תוכלו לבחור בין נתח סינטה על גריל בדמי גלאס עם פולנטה צרובה או דג ים בחמאה שרופה עם פירה דלורית וסלט תרד ומנגולד. לקינוח, תוכלו לבחור בין קפסיטו (קוביית פאדג' עם צ'אי פיקנטי או ברולה ערמונים). לצד הארוחה תוגש, כמובן, שמפניה. הסבב הראשון יעלה 160 שקל לסועד והשני 180 שקל.
ננה, רחוב אחד העם 1, נווה צדק, תל אביב. טל': 5161915 - 03

השף אבי קונפורטי מצ'ימיצ'אנגה שוקד על מסיבת סילבסטר עם חברת "מוזיקה פלוס". למרות שמחיר תפריט הארוחה שתוגש בערב היא 245 שקל לסועד, מי שיקדים לחגוג (בין השעות 18:30 – 21:00) ישלם 165 שקל לסועד.
בין המנות יוגשו מנת קונפי קלאסי של שוק אווז אורגני לצד ירקות מגולפים בוויניגרט וחומץ תפוחים; עוגת סרטנים כחולים ושרימפס עם איולי זעפרן וצ'ילי אדום; סלט שקדי עגל, ארטישוק ירושלמי, זוקיני ותרד ספרדי בציר חומץ שרי כהה ועוד.
צ'ימיצ'אנגה, קרמנצקי 6, תל אביב. 5613232 - 03
השף שאול בן אדרת יכין מנות ספיישל לסילבסטר, שיתבססו על הסגנון הצרפתי כפרי שמאפיין את המסעדה. בין המנות תמצאו מנת טרטר טונה אדומה עם קוויאר שחור, פילה פרידה בשמפניה וחמאה אורגנית, קוקי סאן ז'אק עם קרם ארטישוק ירושלמי, מנת ארטישוק עם אורז בר שחור ברוטב רוקפור ועוד.
בחצות, ישתחררו בלונים מתקרת המסעדה, זיקוקים יחרכו את האוויר ושמפניה תוגש לכל הסועדים.
קימל, השחר 6, נווה צדק, תל אביב. טל': 5105204 - 03

במסעדת תהל, שמתמקדת באוכל ספרדי, מגישים מנות מיוחדות שהוכנו, ברובן, עם אלכוהול. כך, למשל, יוגשו במקום מנות דוגמת קרפצ'יו סינטה עם אגס ופרמז'ן ברוטב ויסקי ודבש, קדירת פירות ים בטקילה וליים, פילה סלמון עטוף בקדאיף על קרם פלפלים ושמפניה ועוד.
במקום יוגשו גם קוקטיילי שמפניה ללא הגבלה: קאווה מלון עם מידורי, שמפניה ריבת חבושים וסנגרייה ורויאל עם פירות הדר ולמון גראס.
הסבב הראשון יוגש בשעה 19:30 ומחירו 195 שקל לסועד. הסבב השני יוגש בשעה 21:30 והוא יכלול גם הופעת ג'אז של ההרכב טריו שר. מחירו: 245 שקל לסועד.
תהל, נחלת בנימין 30, תל אביב. טל': 5168410 – 03
מסעדת ארמדה מנמל תל אביב נרכשה לאחרונה על ידי דרור מזור (שותף לשעבר במסעדת קנלה הירושלמית בבר המסעדה אושו, באלכסנדר ועוד). מזור הביא למטבח את שף איתי סקורופה, שעבד בעברו כסו שף של אהרוני בתפוח זהב והספיק לעבוד במסעדות ברחבי העולם, ביניהן אצל ז'אק למלואז האגדי בעיירה שאני שבבורגון (3 כוכבי מישלן).
על כל פנים, השניים מתווים במקום קונספט חדש. מעתה, אמרו לואיזה המרוקאית. המסעדה, שתיפתח כמה ימים לפני הסילבסטר, תציע ארוחה מיוחדת בערב יום א'.
למרכז השולחן יוגשו מנות ראשונות, דוגמת חצילים קלויים על האש מעם יוגורט בשים ופלפלים חריפים, מגוון סלטים, טבעות קלמרי מטוגנות בתבלינים חריפים ועוד. למנה עיקרית תוכלו לבחור בין נתח אנטריקוט (300 ג') על הגריל, ירקות ממולאים בבשר בקר (סלק, לפת וקישוא), מבושלים במיץ רימונים, חריימה דג ים ועוד. למנה אחרונה יוצעו מלבי לואיזה עם זעפרן, כנאפה או חבושים צלויים עם תבלינים וגבינת מסקרפונה.
כל הנשים יקבלו פרח ובחצות תוגש שמפניה לכל הסועדים. מחיר לסועד: 190 שקל.
לואיזה, ביתן 21, נמל תל אביב. טל': 5445599 - 03

השף נעם דקרס והשף קונדיטור עמר זרניצקי מ"ברקרולה" התקינו תפריט טעימות לערב הסילבסטר, שיורכב משש מנות שיתבססו על פירות ים, דגים ובשרים. בין המנות שיוגשו: אויסטר עם פסיפלורה ובריזה מהים, שרימפס עם רביולי סלק ופיסטוק, קוויאר אדום וקריספ פרמזן, דג ים וקרם שומר, מולים וזעפרן עם רוטב תפוזים וסינטה עם פירה כמהין וציר עגל.
לקינוח, זרניצקי מבטיח הפתעת שוקולד ואלכוהול במבחר מרקמים וטקסטורות. בנוסף, בבר במקום יוצעו קוקטיילים על בסיס שמפניה דוגמת Crème forest, קוקטייל בשילוב קרם קסיס מצומצם ופירות יער שחורים. מחיר לסועד: 250 שקל. יש להזמין מקום מראש.
ברקרולה, עתיר ידע 13, כפר סבא. טל': 6605389 - 050

למקרה שתמצאו את עצמכם באילת בערב החג, תוכלו לחגוג עם תפריט ספיישלים שהתקין השף רונן דברת בלוך במסעדת ג'ולסון. התפריט כולל מנות דוגמת רביולי שרימפס וסרטנים כחולים עם פונדו כרישה (56 שקל), כבד אווז חם על לחם תבלינים ומוס כבד אווז עם וניל (60 שקל). פילה עגל עם דוקסל פטריות ברוטב פורצ'יני (135 שקל) ועוד.
ג'ולסון, טיילת צפונית, מלון הרודס, אילת. טל': 6380030 – 08, 6380058 - 08

בערב הסילבסטר, תקושט מסעדת לילית כולה בזהב. השף עומר בן גל יגיש ארוחת טעימות בת ארבע מנות, הכוללת טאטאקי סינטה עם ג'ינג'ר, סויה ולימון; ניוקי עם בויאבז מוקצף וכמהין; כמו גם עיקריות לבחירה, דוגמת אנטריקוט צלוי על הגריל עם צ'יפס, פלמידה לבנה עם ארטישוק ירושלמי ושומר צלויים או קבב וצלע טלה כל הגריל עם תבשיל קטן של בורגול ותרד תורכי. לקינוח יוגשו טראפלס ותותים. בנוסף, יוגש קוקטייל קיר עם פירות אדומים. מחיר: 190 שקל לאדם. יש להזמין מקומות מראש.
לילית, דפנה 3 (בית אסיה), תל אביב. טל': 6091331 - 03

השף אמיר מרקוביץ' מציע תפריט מיוחד לערב הסילבסטר. לפתיחה יוגשו קיר רויאל כאפריטיף ורוסטביף סינטה כבושה בוודקה.
בגזרת המנות הראשונות, תוכלו לבחור בין ביסק סרטנים כחולים, טרין כבד עוף עם קלבדוס וריבת תפוחי עץ ואגוזים. למנה עיקרית, תוכלו לבחור בין פילה מוסר ים על מצע פירה ארטישוק ירושלמי ברוטב פטריות כמהין או בסרטנים, שרימפס, קלמארי ומולים מוקפצים על מחבת ברוטב קרם זעפרן ושום קונפי. לקינוח תוכלו לבחור בין שלושה שוקולדים או אננס צלוי על הגריל עם סורבה קוקוס וזביון, שמפניה וג'ינג'ר.
בין השעות 18:00 – 21:30 תעלה הארוחה 170 שקל לסועד. מהשעה 21:30 מחירה יאמיר ל – 198 שקל. יש להזמין מקום מראש.
פורלין, פרישמן 10, תל אביב. טל': 5222664 – 03

מסעדת סושיסמבה מתכננת להתקשט בלבן בערב הסילבסטר. לפי ההודעה לעיתונות, לבן הוא צבע המסמל התחלה חדשה והיטהרות בתרבות הברזילאית. הסועדים שיגיעו למסעדה לבושים בלבן יקבלו קפירינייה על חשבון הבית. את מהלך הערב ילוו רקדניות ברזילאיות ועל העמדה יתחלפו מספר די.ג'ייאים.
השף ניצן רז התקין לכבוד הערב שש מנות וביניהן טונה טורו טרטר (רוטב מיסו וחרדל, אוסטרה קוויאר ועלי זהב), חזה מולארד אורגני (תאנים, פירה, שום מתוק ושמן שיצ'ימי) ועוד. המקדימים ישלמו 170 שקל לסועד והמאחרים ישלמו 190 שקל.
סושיסמבה, הברזל 27, רמת החי"ל, תל אביב. טל': 6444345 – 03

הערב במסעדת Violet ייפתח בכוס יין מבעבע ומנת פתיחה של פטריות וקציפת כמהין לבנות. למרות ראשונות יוגשו מנות דוגמת טארט חבושים ושומר עם גנאש של אווז ווניל או רביולי סרטנים ושרימפס עם תבשיל תירס גרוס. לעיקריות יוגשו מנות דוגמת סינטה עגל עם ציר עגל מצומצם וטימין או קדירת פירות ים ועוד.
הארוחה תוגש החל מהשעה 19:30 ומשעה זו לא יהיה ניתן להזמין את המנות הקבועות של תפריט המסעדה. מחיר לסועד: 240 שקל (לא כולל שתייה). מומלץ להזמין מקום מראש.
Violet, הדגן משק 6, מושב אודים. טל': 8350902 - 09

את סרגוס קישטו כבר לכבוד חג המולד ב - 25 לדצמבר. בערב הסילבסטר, יעמוד הברמן גיא אדלר (המוכר יותר כשמש) מאחורי הבר בתלבושת סנטה (!) ויתקין הפתעות אלכוהוליות לאורחים. במקום תיערך מסיבה, באולם נשפים מיוחד שיוקם בצמוד למסעדה. רצוי להזמין מקום מראש.
תומר לבנה ואמיר ארגוב יצרו מנות מיוחדות לשבוע החגיגות. בין הראשונות יוגשו אויסטרים מוגשים על קרח כתוש ואצות ים (54 שקל), קלמרי ממולא בבשר סרטנים כחולים, פרשוטו ומסקרפונה, מוגש על סלט עדשים, עגבניות וכוסברה (52 שקל) ועוד. בין העיקריות יוגשו פריים ריב 1200 גר', עם אפונה סינית ותפוחי אדמה (140 שקל), קדירת פירות ים עם ירקות שורש קלויים, יין לבן ועשבי תיבול (98 שקל) ועוד.
סרגוס, המלאכה 8, תל אביב. טל': 5615121 - 03