איכרים בהרצליה: החדשות החמות של האוכל
שוק האיכרים האיכותי נותן קפיצה להרצלייה, במסעדת אוליב ליף חוגגים את מסיק הזיתים ואפליקציה חדשה לאייפון תראה לכם בדיוק אילו מסעדות נמצאות לידכם. השבוע באוכל

מסעדת Olive Leaf פותחת בחגיגות לכבוד עונת המסיק, עם תפריט מיוחד שיוגש במשך שבועיים, אותו הכין שף המסעדה צ'רלי פדידה. במטבחו יתארח למשך יומיים השף דוחול ספאדי, שיבשל ויספר קצת על שמן הזית כחלק מתרבות האוכל הערבית.
הארוחה המיוחדת תכלול פתיחה של מבחר טאפאסים - פאטוש ופיתות מטוגנות בשמן זית, בורגול בלימון ושמן זית, עגבניות קונקסה ובצל סגול, אגוזי מלך ונענע, ברוסקטות בטעמי זיתי הגליל, סלט פלפלים בגריל, ועוד (35 שקל לכולם יחד). אחר כך יוגשו מנות עיקריות במחיר מיוחד גם כן, שלהן קשר אמיץ עם שמן הזית, למשל סורבה עגבניות ושמן זית, סלט עגבניות צלויות, קונפי שום ונתחי מולארד עסיסיים (55 שקל), פרפרי סרדינים צלויים עם שמן זית, שום ומלח ים, פלפלים קלויים, בצל סגול, זיתי קלמטה ודסקיות תפוחי אדמה (65 שקל), נתחי אנטריקוט צלויים, בתוספת בצל מטוגן, כמון ופטרוזיליה על גבי פיתה אפויה עם שמן זית (75 שקל).
פרטים: Olive Leaf, הירקון 115, מלון שרתון, תל-אביב, בתאריכים 1-12/11. טלפון 03-5219300.

בשנות קיומו הקצרות של השוק הזה, הוא ביסס את מעמדו כאחד משוקי האוכל הטובים בארץ ואחד מהיחידים השמים דגש על אורגניות ועל טבעיות. הרעיון הכללי של שתי היזמיות שהקימו אותו, מיכל אנסקי ושיר הלפרן, הוא בכלל להביא לצרכנים הישראליים את הדברים הטובים שמיוצרים כאן, שבדרך כלל מיוצאים ישר לחו"ל ותופסים מקום על מדפי החנויות שמעבר לים.
מלבד פירות וירקות איכותיים, ישירות מידי המגדלים, אפשר למצוא שם מעדנים מסוגים שונים, עוגות
פרטים: מדי יום חמישי, שעות 15:00-21:00, בפינת הרחובות שנקר והחושלים, אזור תעשייה הרצליה פיתוח. פרטים נוספים באתר.

המשתמש יוכל לקבל רשימה של המסעדות הקרובות אליו ביותר (השירות מבוסס על זיהוי המקום המדויק של המכשיר ללא צורך בהכנסת הכתובת), ואף לסנן את המידע לפי הסיווגים השונים המופיעים באתר, בהם סוג האוכל, כשרות, שעות פעילות, גישת נכים, וכן הטבות ומבצעים מיוחדים למשתמשי השירות.
היישום, מבקשים להדגיש ברסט, אינו תלוי טכנולוגיית ג'י.פי.אס ולכן מתאים לשימוש גם במכשירי אייפון ישנים יותר.
פרטים:להורדה באתר.

המנות המדוברות מעולם לא נכנסו לתפריט הסניף הישראלי. הן לקוחות מהזמן בו זכתה המסעדה לארח סצינה מתוך פרק ב"סקס והעיר הגדולה", בה ישבו בנות סקס והעיר לצלם פרק בסניף המפורסם.
בין המנות: ביף מאקי רול דרום אמריקאי עם לבבות דקל, גזר ואספרגוס צלוי (48 ₪), פסטל ברזליאי ממולא בפטריות יער, גבינת מנצ'גו וגבינה (48 ₪), סקלופ טמפורה עם חמישה סוגי מלחים (54 ₪).
פרטים: סושיסמבה, הברזל 27, רמת החייל, תל אביב, במהלך נובמבר ודצמבר, 03-6444345.
הסקוטית, יבואנית אלכוהול ויין, מזמינה את הקהל הרחב לאירוע טעימות פתוח ללא תשלום, בו ייפתחו לראשונה יינות חדשים משנות בציר חדשות. במהלך האירוע, שייערך בשיתוף עם התכשיטנית נורית יגלום שתציג את הקולקציה החדשה שלה, אפשר יהיה לרכוש את היינות במחיר מיוחד. סקוטית, רח' התערוכה 23, נמל ת"א, יום חמישי 29/10 שעות 17:00-22:00, שישי 30/10 שעות 10:00-15:00.

מנה ראשונה (לבחירה מבין 5 מנות), מנה עיקרית (לבחירה מבין 7 מנות) ומשקה קל, במחיר 79 שקל לאדם. צ'מפיונס, פרץ ברנשטיין 7, מלון וסוויטות כפר המכביה, רמת גן. 057-222-3333 (שלוחה 3643).
השף אורן לוקסמבורג חוגג יום הולדת מספר שלוש למסעדת בריבה המגישה אוכל טבעי, בריא וטעים. לכבוד כך משיקים בה תפריט מיוחד ב-99 שקלים, הכולל מנה ראשונה, עיקרית, וקינוח ממגוון המנות הקיימות בתפריט. לאורך כל חודש נובמבר. bariba, בית דרך חיים, צפון נמל תל-אביב, 03-6025026.

בין המנות החדשות: חזה עוף בעישון ביתי על מצע פריקי רוטב דבש לימון, קאסולה חומוס עם נתחי בקר ונקניקיית עגל, טרטר סלמון עם מוס אבוקדו וג'לי אשכולית אדומה ועוד. תפריט "טעמים נהרייני" חדש יציע חמש מנות מאזטים לבחירה ב- 150 ₪ לזוג. אידה ואידה'לה, שד' הגעתון 48 נהרייה, טלפון: 04-9513444.

גם מסעדת לה פיורנטינה המקסימה בכפר רות, חוגגת יום הולדת ראשון, לכבודו רקחה השפית רוני נבו מנות חדושת, בהן ניוקי כבד עוף בחמאה ובצל ברוטב ציר בקר, שמנת ובלסמי, מנה דרום איטלקית טיפוסית (65 ₪); סלט עוף בסגנון פיוז'ן המורכב מסוגי חסות שונות, רצועות של פלפלים קלויים ותלתלי גזר, מתובל בויניגרט הדרים מתקתק עם נענע, עליהן יושב חזה עוף צלוי בגריל שנח במרינדה ומקושט באגוזי מלך (42 ₪) ועוד.
מסעדת בני הדייג בהרצליה פיתוח יוצאת במבצע לתושבי השרון ותעניק 30% הנחה על כל התפריט, לכל סועד אשר יציג תעודת תושב או ספח עדכני של ת.ז. המבצע בתוקף עד ה-8/12 ותקף במשך כל שעות היום. בני הדייג, רחבת המרינה, הרצליה פיתוח. 09-9557387.

יריד האוכל של דיזנגוף סנטר מקצה ללא תשלום דוכן עבור הספר "לא על האוכל לבדו", שהופק על ידי בית השנטי וכל הכנסותיו חוזרות לשם. האלבום החגיגי שיזמו מנהלת הבית מריומה, השפית ועיתונאית האוכל מיכל מוזס ודנה לבנת-גזית, שהופק בתמיכתה של "שטראוס", מציג את האוכל, הריחות, הקולות, הצבעים והטעמים של סעודות ערב שבת המפורסמות בבית השנטי, וכן מתכונים שתרמו שפים ידועים, בהם שאול בן אדרת, אבי ביטון ומשה שגב. שוק האוכל של דיזנגוף סנטר, מדי שבוע שימי חמישי ושישי.