גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


מדובר באייקון סקס

הצרפתים שידכו אותם עם שמפניה ובעולם העתיק זיהו אותם עם אלת האהבה. אצלנו, הם נמצאים בימים אלה בשיאם. הנה מתכונים לתותים שיעוררו בכם את החשק

קרן צור, סגנון. צילום: מיכל רביבו | 8/2/2007 12:26 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
ביום שישי שוק הכרמל רועש במיוחד. "איזה יופי, קישואים", צועק אחד הרוכלים, "ברוקולי, ברוקולי, יותר ירוק מדולרים", עונה השני.

רק בדוכן של התותים שומרים על שתיקה: הבסטיונר מעשן בנחת סיגריה, ולא טורח לפצוח בשירי הלל על הסחורה שלו. הוא לא צריך למשוך תשומת לב ולהכריז על התותים שלו בקול רם. צריך להיות עיוור בשביל לעבור לידם ולהישאר אדיש: הם זקורים ומסודרים בסלסילות פלסטיק קטנות, אדומים ומבריקים בקרני השמש.

על אף שהבננה יותר בלונדינית ולתפוח יש יכולות פיתוי שכבר הוכחו עוד בימי קדם, התות הוא סמל הסקס הכי לוהט בממלכת הפירות. בגלל צורת הלב וצבעו האדום הוא מזוהה עם ונוס, אלת האהבה, ומככב דרך קבע בסצנות רומנטיות בסרטים.

האהבה אל התותים חובקת עמי עולם: היוונים והאיטלקים אוהבים אותם בליווי יין אדום בעוד הגרמנים מעדיפים אותם עם מיץ לימון. היפנים מכינים מתותים ליקר מעודן ואילו הפיליפינים אופים מהם לחם חג. מי שאחראי, אגב, על השידוך המפורסם בין תותים לשמפניה, הם הצרפתים.

מכל העמים, הבריטים הכי יודעים לעשות להם כבוד: ברשת האנגלית היוקרתית "מרקס אנד ספנסר", סלסילת התותים הטריים הראשונה שמגיעה למדפים בחורף היא אירוע חגיגי שמתנהל כמכירה פומבית. המחירים נוסקים לשמים ויכולים להגיע עד ל - 500 ליש"ט (למעלה מ - 4,000 שקל).

אצלנו מתחילה עונת התותים בסוף דצמבר והיא נמצאת כעת בעיצומה. זאת הסיבה ששבע מסעדות באזור השרון החליטו להתאחד לעשרה ימים של שיכרון תותים (בין 4 ל - 13 בפברואר), שבמהלכם תוגש בכל מסעדה מנה של תותים בשמנת (25 שקל).

הברמנים ירקחו קוקטיילים מיוחדים והשפים ישלבו תות שדה טרי במנות הספיישל. כמה מהשפים שמשתתפים בחגיגות, משה כהן מ"אנג'לינה", איילת אור מ - OM והקונדיטור עומר זרניצקי מ"ברקרולה", שמחו לחלק מתכונים שמוכיחים שתותים יאים לא רק לקינוחים, אלא גם למנות ראשונות ועיקריות.
ברוסקטה שום עם כבד עוף, סלט ארוגולה, זוקיני ותותים

4 מנות, זמן הכנה: שעה, ערך קלורי: 1,100 קלוריות למנה

החומרים:
לקונפיטורת תותים:
1/2 ק"ג תותים
1/4 ק"ג סוכר

לסלט:
1 צרור ארוגולה שטוף וחתוך
1 זוקיני טרי פרוס לרצועות דקות (בעזרת קולפן)
6 - 5 תותים

טריים פרוסים
3 כפות מיץ לימון טרי
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס

לברוסקטה:
4 פרוסות לחם שחור
4 כפות שמן זית
2 שיני שום קצוצות
קורט מלח

לכבדים:
4 כפות שמן זית
300 גרם כבדי עוף טריים נקיים
1.5 כפות קונפיטורת תותים
מלח ופלפל שחור גרוס

ההכנה:
הקונפיטורה:
מבשלים את התותים והסוכר על אש קטנה במשך חצי שעה. מערבבים מדי פעם. מורידים מהאש ומצננים.

הסלט:
מערבבים בקערה ארוגולה, זוקיני ותותים. מוסיפים מיץ לימון ושמן זית, ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם.

הכבדים:
1. מחממים שמן זית במחבת, ומטגנים את הכבדים כשתי דקות מכל צד.
2. מוסיפים קונפיטורת תותים ומערבבבים בעדינות.
3. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

הברוסקטה:
1. מורחים כל פרוסה בנדיבות בשמן זית. מפזרים שום ומלח.
2. אופים כשלוש דקות בתנור שחומם מראש ל - 200 מעלות.

ההגשה:
מניחים בצלחת הגשה את הברוסקטה. מסדרים מעליה את הכבדים והסלט, מקשטים בקונפיטורת תותים ומגישים.
ברוסקטה שום עם כבד עוף, סלט ארוגולה, זוקיני ותותים
ברוסקטה שום עם כבד עוף, סלט ארוגולה, זוקיני ותותים מיכל רביבו

חזה עוף במרינדת הדרים על מנגולד ומקלות סלרי מקורמלים ברוטב

כמות: 4 מנות, זמן הכנה: 45 דקות, ערך קלורי: 410 קלוריות למנה

החומרים:
מקלות סלרי מקורמלים:
1 ראש סלרי אמריקני חתוך ל-12 מקלות באורך 5 ס"מ
3 כפות סוכר לבן
1/4 כוס יין לבן
מלח ופלפל שחור

חזה עוף במרינדת הדרים:
4 חתיכות חזה עוף במשקל 200 גרם כל אחת
גרידה מתפוז
1 גרידה מאשכולית אדומה אחת
4 כפות שמן זית
2 כפות מרווה קצוצה

רוטב תותים:
1 חבילת תותים טריים ללא העוקץ הירוק
2 כפות שמן זית קורט פלפל שחור גרוס

מנגולד:
1 צרור קטן של עלי מנגולד (ללא החלק הלבן)
מעט שמן זית

ההכנה:
מקלות הסלרי:
1. מחממים את הסוכר במחבת עד להזהבה, מוסיפים את מקלות הסלרי והיין, ומבשלים ביחד כמה דקות.
2. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.

חזה העוף:
1. מערבבים בקערה את כל חומרי המרינדה ומשרים את העוף שעתיים לפחות.
2. צולים את העוף על מחבת פסים משומנת, על הגריל או בתנור חם שלוש דקות מכל צד.

הרוטב:
1. מועכים את התותים במועך פירה או טוחנים גס במעבד מזון, מוסיפים שמן זית, מתבלים בפלפל שחור ומערבבים.

המנגולד:
חולטים את העלים במי מלח, מסננים ומצננים.

ההגשה:
בצלחת הגשה מסדרים שלושה מקלות סלרי ועליהם מניחים חזה עוף ועלי מנגולד. יוצקים מלמעלה את הרוטב ומגישים.

מתכונים: אילת אור, שפית הבית של מסעדת OM

חזה עוף במרינדת הדרים על מנגולד ומקלות סלרי מקורמלים ברוטב
חזה עוף במרינדת הדרים על מנגולד ומקלות סלרי מקורמלים ברוטב מיכל רביבו

סלט אבוקדו, תותים ופפאיה

3 מנות, זמן הכנה: 30 דקות, ערך קלורי: 380 קלוריות למנה

החומרים:
לסלט:
1 אבוקדו
8 חצאי תותים
1/4 פפאיה בשלה
50 גרם גבינת גורגונזולה או כל גבינה כחולה אחרת
1/4 צרור עלי כוסברה טריים קצוצים גס
50 גרם אגוזי מלך קצוצים
מלח ופלפל גרוס לפי הטעם

לרוטב:
4 תותים טחונים
100 מ"ל מיץ תפוזים סחוט טרי
1 כפית חרדל
2 כפות שמן זית

ההכנה:
1. חותכים את האבוקדו, התותים והפפאיה לקוביות בגודל אחיד, ומסדרים בצלחת הגשה.
2. פורסים את הגבינה ומסדרים מעל הסלט.
3. מפזרים מלמעלה כוסברה, אגוזי מלך, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
4. מערבבים את כל חומרי הרוטב בצנצנת סגורה, יוצקים מעל הסלט ומגישים מיד.

מתכון: משה כהן, שף הבית של מסעדת "אנג'לינה"

שטרויזל שקדים עם תותים טריים וגלידת יוגורט

12 מנות, זמן הכנה: שעה ורבע, ערך קלורי: 1,150 קלוריות למנה.

החומרים:
לשטרויזל:
500 ג' סוכר
500 ג' קמח
500 ג' חמאה
500 ג' שקדים לבנים טחונים
גרידה מ - 5 תפוזים

לסירופ סוכר:
100 מ"ל מים
100 ג' סוכר

לרוטב תות:
500 ג' תותים שטופים ונקיים
100 מ"ל סירופ סוכר

לרוטב נענע:
1 חבילת נענע
100 מ"ל סירופ סוכר

להגשה:
1 ק"ג תותים טריים
1 ק"ג גלידת יוגורט

ההכנה:
ההשטרויזל:
1. מערבבים את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת בצק פירורים.
2. משטחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה (תבנית מלבנית 20 על 30 ס"מ) ואופים בתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות במשך 20 דקות.

סירופ הסוכר:
מבשלים את הסוכר והמים על אש בינונית עד שהסוכר נמס. מצננים.

התותים:
טוחנים בבלנדר את כל החומרים ומסננים.

רוטב נענע:
טוחנים בבלנדר את כל החומרים.

ההגשה:
1. חותכים את השטרויזל ל - 12 חתיכות ומניחים כל חתיכה במרכז צלחת ההגשה.
2. מסדרים על כל חתיכה ארבע כפות קוביות תותים, ויוצקים רוטב נענע ותות מלמעלה.
3. מגישים עם כדור גלידת יוגורט בצד.

מתכון: עומר זרניצקי, שף הבית של מסעדת ברקרולה

שטרויזל שקדים עם תותים טריים וגלידת יוגורט
שטרויזל שקדים עם תותים טריים וגלידת יוגורט מיכל רביבו

מתכון בצ'יק צ'ק: תותים בזביונה שמפניה

2 מנות, זמן הכנה: 30 דקות, ערך קלורי: 405 קלוריות למנה

החומרים:
1 חבילת תותים טריים נקיים מהעוקץ הירוק
100 גרם אבקת סוכר
3 חלמונים
200 מ"ל שמפניה

ההכנה:
1. חותכים את התותים לרבעים ומסדרים בכוסות מרטיני או בצלוחיות הגשה.
2. מקציפים בסיר קטן את הסוכר והחלמונים עד לקבלת לתערובת תפוחה ואוורירית ומוסיפים את השמפניה.
3. מניחים את הסיר הקטן בתוך סיר גדול יותר מלא במים רותחים, וממשיכים להקציף עד שהתערובת חמה וסמיכה (יש להיזהר מבישול יתר).
4. יוצקים את הזביונה על התותים ומגישים.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים