גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


תתנחמו בזה

אם שרדתם את יום האהבה ונמאס לכם לשמוע על דייטים לוהטים ותפריטים מיוחדים במסעדות יוקרה, אתם מוזמנים לנסות את האוכל המנחם, המוכר יותר בשמו - "קומפורט פוד". קרן צור מדגימה

קרן צור, סגנון. צילום: מיכל רביבו | 15/2/2007 8:26 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
האמת, די נמאס מכל התעשייה שצמחה סביב ולנטיינ'ז דיי, שהוא בכלל חג נוצרי: ולנטיין היה כומר בן המאה השלישית לספירה. בעקבות איסור שהטיל הקיסר קלאודיוס השני על נישואים, שנועד לעודד גברים להתגייס לצבא, החל ולנטיין לחתן זוגות בסתר. הוא נתפס והוצא להורג, ויום מותו, 14 בפברואר, נקבע כחגם של האוהבים.

כמנהגי, גם השנה אני התעלמתי מקיומו של החג. מתברר שיש עוד אנשים כמוני. הנה, בארצות הברית הספר הכי חם כרגע הוא I Hate Valentine's Day (וניתן לרכוש אותו ב"אמזון" תמורת 9.95 דולר), המגולל את כל הסיבות שבגינן רצוי ואף מומלץ לתעב את החג הזה. ועוד: בחישוב גימטרי "ולנטיינ'ס דיי" הוא 196, בדיוק כמו "כל הבנים זבל".

נאמנה לקו האנטי יום אהבה שלי החלטתי לא לבזבז מדור שלם על ארוחות רומנטיות דביקות כשיש בעולם כל כך הרבה לבבות בודדים, שישמחו לקבל מתכונים טובים של אוכל מנחם. נכון, לא כולנו מוצאים נחמה באוכל, ויש מי שברגעי עצבות ודכדוך לא מסוגל להכניס פירור לפה, אבל מרבית בני האנוש ימצאו בשילוב בין סוכרים לפחמימות שלווה לנפש ומרגוע לנשמה.

המושג "קומפורט פוד" ("אוכל מנחם"), שנכנס למילון "וובסטר" בשנת 1972, מגוון להדהים ומשתנה ממדינה למדינה: האיטלקים מעדיפים פסטה, הארגנטינאים - בשר אדום וההודים מטביעים את יגונם ב"גולאב ג'מון", כדורי גבינה וסולת מבושלים בדבש חם.

אבל אוכל מנחם מזוהה בעיקר עם האמריקנים שפיתחו תרבות אוכל שלמה סביב מגדלי פנקייקס, משלוחי פיצות ומנות מקרוני אנז ציז' להכנה במיקרוגל.

המטבח האמריקני הוא המגרש הביתי של דיוויד לוי, שף הבית של מסעדת "אוונגרד". הוא גדל בארצות הברית עד גיל מאוחר, וכשהגיע לארץ החליט לפתוח כאן מסעדה שתתמחה במה שהאמריקנים יודעים לעשות הכי טוב, מנות גדולות של אוכל מושחת ומשמין: סטייקים עבים עם ערימות של טוגנים פריכים ודליי בראוניז טובעים בקצפת.

לכבוד חג האהבה פותח לוי את הפנקס האישי ומחלק מתכונים לקלאסיקות של ה"קומפורט פוד" האמריקני, כמו ספריבס ברוטב ברביקיו, ספגטי עם כדורי בשר, עוגת תפוחים חמה וגם פונדנט שוקולד משודרג עם כדורים של "פררו רושה". תבלו.
פסטה עם כדורי בשר

6 מנות, זמן הכנה: שעה, ערך קלורי: 568 קלוריות למנה

החומרים:
1 חבילת (500 גרם) ספגטי או מקרוני

לכדורי הבשר:
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
2 בצלים קצוצים ומטוגנים
1 ביצה
3 כפות פירורי לחם
1 כפית שום כתוש
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

לרוטב:
4 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ דק
4 שיני שום קצוצות
1 גזר מגורר דק
1 קופסה (800 מ"ל) עגבניות מרוסקות
2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
1 כוס מים או מיץ עגבניות
עלי בזיליקום שטופים וקצוצים
1 כף אורגנו יבש או תימין
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק (לא חובה)
מלח ופלפל שחור גרוס טרי

ההכנה:
1. שמים בקערה את כל המרכיבים לכדורי הבשר, מערבבים ויוצרים עם הידיים כדורים קטנים.
2. מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים בצל ושום, מערבבים ומטגנים עד להזהבה.
3. מוסיפים גזר מגורר ומטגנים קלות.
4. מוסיפים לסיר עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות ומים או מיץ עגבניות.

מערבבים ומביאים לרתיחה.
5. מנמיכים את האש, מוסיפים בזיליקום, אורגנו, רוטב צ'ילי מתוק ומלח ופלפל לפי הטעם.
6. מסדרים את כדורי הבשר בתוך הרוטב, ומבשלים על אש נמוכה בסיר מכוסה חלקית במשך 25 דקות.
7. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, ומגישים עם הרוטב וקציצות הבשר.
פסטה עם כדורי בשר
פסטה עם כדורי בשר מיכל רביבו

ספריבס טלה ברוטב ברביקיו

4 מנות, זמן הכנה: שעה ורבע, ערך קלורי: 795 קלוריות למנה

החומרים:
לספריבס טלה:
1 ק"ג עד 1.5 ק"ג ספריבס טלה
1 בצל גדול חתוך לרבעים
1 גזר
1 ראש סלרי
2 עלי דפנה
1 כפית פלפל אנגלי
1 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
2 ליטר מים (עד לכיסוי הבשר)

לרוטב ברביקיו:
1/2 כוס קטשופ
1/2 כוס סילאן
1/4 כוס מיץ עגבניות
4 שיני שום קצוצות
1 בצל בינוני קצוץ דק
1 כף מיץ לימון
1 כף רוטב סויה
1 כפית סוכר חום

להגשה:
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ
1 סלסילת פטריות שמפניון חתוכות לרבעים

ההכנה:
1. מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב ושומרים בצד.
2. מניחים את נתח הבשר בסיר גדול. מוסיפים בצל, גזר, סלרי, עלי דפנה ותבלינים. מכסים במים, מרתיחים ומבשלים 20 דקות.
3. מסננים את הצלעות מהנוזל ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
3. מורחים את הספריבס ברוטב ברביקיו, ומכסים את התבנית בנייר כסף.
4. אופים למשך 20 דקות בתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות .
5. מסירים את נייר הכסף ואופים במשך עשר דקות נוספות.

ההגשה:
1. מחממים שמן זית במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
2. מוסיפים את הפטריות ומטגנים שתי דקות נוספות.
3. מעבירים את הפטריות לצלחת הגשה גדולה ומעליה מסדרים את הספריבס.
4. יוצקים מלמעלה את רוטב הברביקיו שנשאר בתבנית ומגישים. מומלץ להגיש עם תוספת פירה.

ספריבס טלה ברוטב ברביקיו
ספריבס טלה ברוטב ברביקיו מיכל רביבו

אפל קראמבל

12 מנות (תבנית פאי בקוטר 26), זמן הכנה: 45 דקות, ערך קלורי: 245 קלוריות למנה

החומרים:
למלית התפוחים:
7 תפוחי גרני סמית
60 גרם חמאה
2 כפות סוכר
1 שקית סוכר וניל
1 כף מיץ לימון
1 כפית גרידת לימון

לבצק פירורים:
1/3 כוס סוכר לבן
1/3 כוס סוכר חום
2/3 כוס קמח
1/3 כוס שיבולת שועל (קוואקר)
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית אגוז מוסקט
1/2 כפית ציפורן
75 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים

ההכנה:
מלית התפוחים:
1. מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות.
2. ממיסים את החמאה במחבת גדולה, מוסיפים את התפוחים, מטגנים קלות ומוסיפים סוכר וסוכר וניל.
3. מוסיפים מיץ לימון וגרידת לימון, ומבשלים כמה דקות על אש נמוכה עד לצמצום הנוזלים.

הבצק:
1. מערבבים את כל מרכיבי הבצק למעט החמאה והאגוזים.
2. מוסיפים את החמאה ולשים ביד עד לקבלת בצק פירורים.
3. מוסיפים את האגוזים ומערבבים. משטחים את התפוחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ומפזרים את פירורי הבצק מלמעלה.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות במשך 25 דקות עד להזהבת הפירורים. מומלץ להגיש עם גלידת וניל או עם קצפת.

אפל קראמבל
אפל קראמבל מיכל רביבו

פונדנט שוקולד עם כדורי "פררו רושה"

6 מנות, זמן הכנה: 40 דקות, ערך קלורי: 516 קלוריות למנה

החומרים:
150 גרם שוקולד מריר משובח קצוץ
150 גרם חמאה
1.5 כוסות אבקת סוכר
3 ביצים
3 חלמונים
1/2 כוס קמח
קורט מלח
6 כדורי שוקולד "פררו רושה"

ההכנה:
1. ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרוגל או בסיר כפול. מורידים מהאש.
2. מוסיפים אבקת סוכר ומערבבים היטב. טורפים פנימה את הביצים אחת אחת, מוסיפים חלמונים ומקפלים לתוך התערובת.
3. מנפים יחד קמח ומלח ומוסיפים לתערובת. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
4. יוצקים את התערובת לשישה קוקטים חד פעמיים בנפח חצי כוס, או לתבניות אפייה אישיות מרוחות בחמאה.
5. מטביעים במרכז כל תבנית כדור "פררו רושה".
6. אופים בתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות למשך 20 - 15 דקות , עד שהחלק העליון מתקשה והמרכז נותר רך.
7. מצננים ומשחררים מהתבנית. מעבירים לצלחת הגשה ובוזקים מלמעלה אבקת סוכר. אפשר להגיש עם קצפת או גלידת וניל.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים