נשנושי מסעדנות
פסטיבל ארצי של ארוחות כשרות, תפריטים חדשים במסעדות ואירועים נוספים מהגזרה הקולינרית המקומית
בשנים האחרונות, החלה להיווצר תהודה סביב הגזרה הכשרה בסצינה הקולינרית. לא מעט שפים מקומיים עסוקים ברקיחת מנות כשרות שישביעו את חיכו של הקהל הרחב, גם של זה שמעדיף טריפות על בסיס יומיומי.
עד ה – 28 לפברואר, תוכלו למצוא תפריטים כשרים של ארוחות מלאות ב – 79 שקל בקרב מסעדות כשרות שונות ברחבי השרון, המרכז והדרום. פרטים נוספים תוכלו למצוא באתר הפסטיבל .
שף תאכל כשר. טל' לבירורים: 6912540 – 03

בין התאריכים 27.2 – 1.3 ייערך בהאנגר 11 שבנמל תל אביב פסטיבל אוכל ושמו "על השולחן לאוכל טוב".
במהלך ימי הפסטיבל, תוכלו למצוא במקום טעימות, סדנאות, שוק איכרים, מפגשים עם שפים ומסעדנים ועוד. במקום תיערך גם תערוכת שמן זית ישראלי, בחסות מועצת הזיתים. את כל המוצרים שיוצגו בתערוכה יהיה ניתן לרכוש במקום.
בין הסדנאות (הפתוחות ל – 400 משתתפים) תוכלו למצוא, בין היתר, את ירון קסטנבאום בהדרכה חורפית כתומה, ארז קומורובסקי באלתורים על ירקות, בני סיידא עם מאפים
במקום יציגו את מרכולתם מגדלי תוצרת חקלאית לצד חברות מזון, שוקולטיירים ובתי ספר לבישול לצד יקבים, משווקי אביזרים וציוד למטבח לצד מחלבות. לצד ההאנגר, יוקם אוהל בגודל 1000 מ"ר לטובת שוק איכרים ובו ישתתפו עשרות מציגים.
מדי ערב, מהשעה 21:30, חברת ייבוא האלכוהול "אקרמן" תציב במקום מתחם של הופעות חיות ודי.ג'ייאים. להצטרפות ניתן לפנות למערכת "על השולחן".
על השולחן לאוכל טוב, 27.2 – 1.3, 11:00 – 23:00. האנגר 11, תל אביב
מחיר כניסה ליום: 39 שקל
כזכור, לפני כמה שבועות עזב השף אנטוניו מנסה את המטבח של מסעדת Rocca. השף רונן דברת בלוך (לורנס, ויטאליס, ג'ולסון) נקרא אז לעיצוב תפריט, בניית תפריטי אירועים ואימון צוות המטבח. בימים אלה, הוא מציג שם את התפריט החדש.
בין המנות תמצאו סביצ'ה לוקוס ורצועות ארטישוק ירושלמי (54 שקל); סלט קינואה קר עם נתחי טונה אדומה באיולי (44 שקל); קונפי שוק אווז עם מרמלד תפוח עץ ביין אדום (89 שקל); פילה עגל עם תבשיל חיטה ושורשים מקרמלים (115 שקל), ועוד.
Rocca, רמת ים 8, הרצליה פיתוח. טל' : 9515129 - 09

כמחווה לחגיגות קציר האורז בתאילנד, עורכים במסעדת קם סון פסטיבל אוכל בשיתוף עם שגרירות תאילנד. עד ה – 22 לפברואר, תוכלו לאכול במקום ארוחה בת חמש מנות ולצפות בהופעה של להקת הילדים התאילנדית, "בנגקוק דאנס".
השף התאילנדי סריאווט התארח במטבח של שף טוני קנין ויצר תפריט במיוחד לאירוע, המתבסס על חומרי גלם דוגמת צ'ילי, ג'ינג'ר, מיץ ליים, פירות טריים, חלב קוקוס ועוד. גם השף טל זאבי (קונצ'ה) תרם מנות משלו.
הנה כמה דגימות מהתפריט: בין מנות הפתיחה תוכלו למצוא פלטת טעימות תאילנדית של זאבי הכוללת, למשל, מניפת עוף בקארי תאילנדי וחלב קוקוס או סלט אטריות תאילנדי עם בייבי שרימפס, כוסברה ובצל ירוק ברוטב בוטנים. סריאווט, אגב, רקח לשלב הראשונות מרק טום יאם בשילוב עוף, שרימפס או טופו.
לטובת העיקריות, הנפיקו קנין וסיראווט מנת פתאי עם שקדים ולימון ברוטב שרימפס, בקר נענע וחצילים עטופים בבצל וירקות, שוק אווז, ועוד (מחיר הארוחה: 140 שקל, 99 שקל ללקוחות ישראכארט מאסטר קארד).
מהשעה 22:00 תתחיל במקום מסיבת "פול מון" עם תפריט אלכוהול תאילנדי והפתעות נוספות. אגב, לאחר ימי הפסטיבל, יתווספו המנות הנ"ל לתפריט המסעדה. יש להזמין מקום מראש.
קם סון, דרך השרון 95, הוד השרון. טל': 7409448/9 - 09

מסעדת פויקה האפריקנית מציגה מוצר מדף ראשון: תערובת קפה מתובלת ושמה "African Coffee".
הקפה האפריקאי, למקרה שתמהתם, מתובל בקינמון, וניל וג'ינג'ר (39 שקל לאריזה). על רקיחת התערובת אחראי שף המקום, אריאל כהן.
בקרוב, אגב, תוכלו לרכוש דרכם גם את הפויקה עצמו – כלי הבישול האפריקני שמותאם לבישול בשטח.
פויקה, תרצה 14, מתחם נגה, יפו. טל': 6814622 – 03
בבית פודארט עומדים לערוך בחודשים הקרובים סדרה של שלושה אירועים תחת הכותר "סמוקסקפיזם". מדובר באירועים שישלבו מוזיקה ותפריטים מיוחדים, כשכל אחד מהם מציג קונספט שונה (מחיר לערב אחד: 250 שקל לסועד, לכל הסדרה: 660 שקל לסועד).
בין התאריכים 25 – 26 לפברואר ייערכו במקום ערבי הקונספט הראשונים, שיוקדשו לזוהר הצפוני. די.ג'יי מיטל מילר תנפיק סט של מוזיקה סקנדינבית עכשווית וצמד רקדנים יחוללו ישחזרו ריקוד ממחוזות הצפון הרחוק.
בין המנות שיוגשו בתפריט תמצאו סלט תפוחי אדמה לצד קרם עשבי תבלין וביצי דגים; קרפ ממולא בסלט פטריות עם שמנת מתוקה וגבינת אמנטל; מטיאס עם בצל סגול כבוש; שוקרוט; קורנדביף על לביבות תפוח אדמה וקציפת חזרת ועוד.
בית פודארט, שד' שאול המלך 23, תל אביב. טל': 6950957 - 03

בין התאריכים 25 – 27 לפברואר, יחגגו במסעדת פורלין את סיומה של עונת הכמהין. שף אמיר מרקוביץ' רקח תפריט מיוחד שמתבסס על הפטרייה היוקרתית.
בין הראשונות תמצאו מנות דוגמת רביולי במילוי פטריות כמהין ברוטב קרם סרטנים כחולים או קרפצ'יו פילה בקר עם שמן כמהין וגבינת פרמז'ן. כמנת ביניים תוגש מנת אשכולית אדומה וקמפרי.
בשלב העיקריות תוכלו לבחור בין קונפי שוק אווז על מצע פירה תפוחי אדמה ומחית פטריות כמהין; פילה מוסר ים ברוטב פטריות כמהין או מנה הכוללת שרימפס, קלמרי, מולי וסרטנים מוקפצים על מחבת לוהטת בניחוח כמהין.
לקינוח יוגש טארט אגסים וליקר כמהין או מגדל פריגור – שלוש שכבות של מוס שוקולד חום ומוס פיסטוק עם טוויל שקדים (מחיר לסועד: 125 שקל, נא להזמין מקום מראש).
פורלין, פרישמן 10, תל אביב. טל': 5222664 - 03