גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


תיחנקו עם זה

קשה להתעלם מהעובדה שמחירי המנות במסעדות רק הולכים ומאמירים, על חשבון הארנק שלכם. כדי שלא תישארו באפילה, הנה מדריך לעשרת המנות היקרות בישראל

ליאם אקשטיין | 15/4/2007 8:05 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
לאחרונה מתמלאת הרשת במגוון אייטמים שמתאחדים תחת הכותרת "הכי יקר". בתפריט, עד לרגע זה: הקוקטייל הכי יקר, הסטייק הכי יקר והאויסטר שיש לקחת משכנתא (או להתמסד עם שייח סעודי עשיר), כדי שיהיה ניתן לרכשו.

במקביל, כתבה שהופיעה לפני כחודשיים בניו יורק טיימ'ס טענה בהחלטיות כי  מחירי המנות הראשונות בתפוח הגדול האמירו פלאים לאחרונה, וכעת הן עומדות על 40 דולר, בקירוב.

ניסיון לבחון מקרוב את המצב בישראל בהקשר זה העלה מצב לא קל בכלל. אמנם, אין אצלנו עדיין מנות ראשונות במחיר 160 שקל (אלא אם כן מנה זו היא תריסר אויסטרים מוטסים אישית למטבח הפרטי, בקומבינת שקר כלשהו), אבל ריבוי מסעדות השף של השנים האחרונות, כמו גם התחושה הכוזבת משהו של רווחה כלכלית, הביאה לגידול יחסיבמגוון המנות המתומחרות באופן היסטרי.
1. לובסטר טרי עם פטריות כמהין, מול ים

במקום הראשון ניצבת, באופן לא ממש מפתיע, מנת הלובסטר הטרי עם פטריות הכמהין של מסעדת מול ים (350 שקל).

הלובסטרים של שלום מחרובסקי, הבעלים הגאים של המוסד שלא מעטים מחשיבים כמסעדה האיכותית בישראל, מוטסים חיים ושמחים

הישר מנובה סקוטיה שבקנדה.

אגב, פטריות הכמהין מגיעות מאלבה, בירת הכמהין בצפון איטליה. שתי העובדות הללו הן ההסבר הכי פשוט למחיר המופקע שתשלמו בעד המנה, אבל מילה מאיתנו – זה הטעם הכי קרוב לחו"ל שתשיגו בארץ.

מול ים, נמל תל אביב. טל': 03-5469920
לובסטר עם כמהין במול ים. צילום: עודד קרני
לובסטר עם כמהין במול ים. צילום: עודד קרני עודד קרני

2. פרנדול, קלואליס

למקום השני מגיעה מסעדת קלואליס עם מנת הפרנדול (250 שקל ליחיד, 430 שקל לזוג). זו חגיגה של פירות ים, שמורכבת מריזוטו שחור, דיו של תמנון, לובסטר, שרימפס קלמרי, מולים וקוקי סאן ז'ק. 

גם כאן מדובר במקבץ טרי של שוכני הים שלא יאכזבו את החיך. המחיר הגבוה נגזר ממגוון הזנים שישרצו לכם בצלחת, ואם הנימוק לא מספיק משכנע, נסו אתם להבין איך מחלצים את הדיו מהתמנון ויוצרים ממנו תיבול למנה.

קלואליס, אבא הלל סילבר 16, רמת גן. טל': 03-5759060, 03-5752445

3. ספיישל לובסטר שלוק בחמאה, כתית

למקום השלישי משתחלת מסעדת כתית עם מנת ספיישל של לובסטר שלוק בחמאה, על מצע של ירקות שורש חורפיים עם ערמונים ותמרים, עם חמאת הדרים, מעט וניל בפנים ורביולי קטנים של קרם תפוחי אדמה וכמהין שמחירה 230 שקל.

המסעדה של מאיר אדוני, שעברה לאחרונה לתל אביב וזכתה מחד למחמאות ומנגד לטרוניות אודות תמחור פרוע, מוכיחה פעם נוספת שלפחות מבחינת רף המחירים אין לה כמעט מתחרים.

כתית, היכל התלמוד 4, תל אביב. טל': 03-5107001

לובסטר שלוק בחמאה. צילום: עודד קרני
לובסטר שלוק בחמאה. צילום: עודד קרני עודד קרני

4. צלע בקר לצד תפוח אדמה ממולא במח עצם ורוטב ציידים, אורקה

את המקום הרביעי תופסת מסעדת אורקה עם מנה של צלע בקר שמוגשת עם תפוח אדמה ממולא במח עצם ורוטב ציידים. המנה עולה בין 225 ל-315 שקל, תלוי בגודלה.

אם לא הבנתם, אז את המחיר על המנה באורקה אתם לא משלמים על החידוש הקולינרי אלא על על גודל הצלע. תחליטו אתם אם ההסבר מספק את הארנק שלכם או לא.

אורקה, נחלת בנימין 57, תל אביב. טל': 03-5665505

5. טורנדו רוסיני באלגונקווין ואויסטרים על אספרגוס וקוויאר שחור בג'ולסון

במקום החמישי נמצאות שתי מסעדות; האחת היא אלגונקווין עם מנה של טורנדו רוסיני שמחירו 200 שקל. המנה מורכבת מפילה מיושן, עליו כבד אווז משובח ופטריית פורטבלו ברוטב יין.

השנייה היא מסעדת ג'ולסון האילתית של שף רונן דברת בלוך עם מנה של אויסטרים שמגיעים על אספרגוס עם קוויאר שחור ומחירם 200 שקל. 

אין ממש צורך להסביר למה המנה יקרה, אבל אם אתם מתעקשים, אז את הקוויאר השחור הם מייבאים ארצה מאחד השווקים הכי נחשבים לדבר – שוק רנג'יס בפריס.

אלגונקווין, משק 21, בניה. טל': 08-9421044, 050-7306403
ג'ולסון, מלון הרודס, אילת. טל': 08-5607443

6. טורנדו רוסיני, 1868

למקום השישי נכנסה הירושלמית 1868 עם מנת הטורנדו רוסיני, שמחירה עומד על 170 שקל.

המנה מורכבת מפילה בקר וכבד אווז על מצע של רוטב עדשים שחורות ואניס בליווי קונפטי ארטישוק ירושלמי וקרם כמהין. אין ספק שמדובר במחיר שמתחרה בקרם עיניים של וישי. את המחיר פה משלמים על המותג ולאו דווקא על האיכות, ו-1868 ללא ספק הפכה לסוג של מותג.

מדובר באחת המסעדות היחידות בעיר שמספקת אוכל גורמה כשר ולכן גם מצליחה למשוך אליה את כל מפגשי העסקים בעיר, שנסגרים בין יראי שמיים לחובבי הגיהינום. בשורה התחתונה: מדובר בתפריט שמרני שפשוט עשוי טוב.

1868, המלך דוד 10, ירושלים. טל': 02-6222312

מסעדת 1868. צילום: פלאש 90
מסעדת 1868. צילום: פלאש 90 פלאש 90

7. צלע בקר זוגית, ארקדיה

גם את המקום השביעי תפסה לה ירושלמית: מסעדת ארקדיה עם צלע בקר זוגית שמחירה 160 שקל לאדם.

זו המנה המסורתית של ארקדיה, שקיימת בתפריט כבר למעלה מעשר שנים. מדובר בצלעות מובחרות של עגלים צעירים והתוספת משתנה מדי יום.

הסוד טמון בבשר הטוב וב"שואו" שמתלווה לסיפור; הטבח מציג את הבשר טרם בישולו לסועדים וכמקובל במסעדות בשר בעולם (בעיקר באיטליה, האמת), עליהם לאשר אותו. אחרי צליית הצלעות הן נפרסות אל מול הסועדים. המנה מוגשת עם מח עצם.

כבר למעלה מעשר שנים שהמנות של עזרא קדם תמיד יוצאות מדויקות בטעמן. המסעדה שוכנת בלבה של סמטה ירושלמית יפה, בשכונת אבן ישראל בתחילתו של שוק מחנה יהודה.

האמת? אין יותר קלאסי ממסעדה צרפתית בלב השכונות האותנטיות של ירושלים. האבנים הירושלמיות עם המרפסות הקטנות והפרחוניות, מצליחות לא אחת לתעתע בתחושה של חו"ל.

ארקדיה, אגריפס 10, ירושלים. טל': 02-6249138

8. פילה עגל בברנדי וחרדל, קנלה

במקום התשיעי ניצבת קנלה הירושלמית, שממותגת כמסעדת שף כשרה. המנה שמגיעה מכיוונה היא פילה עגל בברנדי וחרדל עם פלונטה קשה ומחירה 145 שקל.

מנהלי המקום, אגב, דווקא לא ממש ששו לשתף איתנו פעולה, מחשש שתמותג כמסעדה יקרה מדי. אתם מוזמנים לשפוט בעצמכם.

קנלה, שלומציון המלכה 8, ירושלים. טל': 02-6222293

מסעדת קנלה. צילום: יחסי ציבור
מסעדת קנלה. צילום: יחסי ציבור יחסי ציבור

9. פטריית כמהין שלמה בבצק עלים, יועזר בר יין

במבט ראשון, נדמה לרגע שמדובר בווריאציה היקרה ביותר על בורקס שידע האדם.

 למען האמת, קשה למצוא קשר בין המאפה העממי לבין פטריית הכמהין שאפויה בבצק עלים, בציר של בשר כמהין ומח עצמות (ומחירה עומד על 126 שקל).

קחו בחשבון שאם הגעתם מורעבים, תיאלצו להתאמן קלות בדחיית סיפוקים, מכיוון שמדובר במנה שנאפית במקום.

10. טי בון וצלעות טלה צלויות עם ענפי טימין, רפאל

את המקום העשירי תופסת מסעדת רפאל של השף רפי כהן, עם מנת טי בון וצלעות טלה צלויות מרמת הגולן, ענפי טימין וירקות חורפיים. עבור התענוג תיאלצו להיפרד מ-125 שקל.

גם אם יש לכם השגות לגבי רפי כהן, דבר אחד אי אפשר לקחת ממנו: מדובר בשף שהפך את האוכל המרוקאי הבסיסי  לגורמה. האמת? תוספת הנוף לים במסעדה הופכת אותה אפילו לעוד יותר כדאית. לשיקולכם.

רפאל, הירקון 87, תל אביב. טל': 03-5226464

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים