דרכו לו על הביצים
אתם יכולים להיפרד לשלום מכבד האווז. שף הסלבריטאים ההוליוודי, וופלגאנג פאק, נכנע ללחצי הארגונים שפועלים למען זכויות בעלי החיים והוא עומד לשנות את התפריטים בעשרות מסעדותיו בהתאם
הודעה כזו היוצאת מפאק פירושה הצלת בעלי חיים רבים מייסורים, שכן בבעלותו 14 מסעדות יוקרה, יותר מ80- מסעדות רגילות ו43- עסקי קייטרינג. כל אלה ישתמשו מעתה בביצי חופש, בבשר מעגלים הרועים באחו ואשר אינם כלואים במכלאות, כמו גם לובסטרים שחולצו במהירות מהמלכודות שלהם כדי להימנע מהחזקה מיותרת במיכלים צפופים.
פאק הסביר כי האורחים במסעדות שלו דורשים מזון טרי, אורגני ושאינו מגיע מבעלי חיים שסבלו התעללות. "אנחנו מעוניינים להיטיב את תנאיהם של היצורים החיים. פשוט מאוד", אמר פאק.
צעד זה בא בעקבות שלוש שנים של הפגנות נחושות מצד חברי ארגון זכויות בעלי החיים "פארם סנקצ'וארי" אשר פתחו את האתר ,wolfgangpuckcruelty.org (אכזריותו של וולפגאנג פאק) וארגנו כנסי מחאה מחוץ למסעדות שלו.
עם זאת, באשר ליוזמה החדשה, פאק אמר כי אינו עושה זאת בתגובה ללחץ שהפעילו עליו חברי הארגון, אלא מתוך אמונה שהמזון הטעים ביותר הוא מבעלי חיים שזכו לטיפול הומאני. "החלטנו לפני כשלושה חודשים להפגין מידה רבה יותר של אחריות חברתית," אמר. "אנחנו סבורים כי איכות המזון טובה יותר וגם המצפון שלנו מרגיש טוב יותר".
בשר עוף ותרנגול הודו המוגש במסעדות של פאק יגיע מעתה מחוות המקפידות על יחס אנושי לבעלי החיים. כמו כן, בתפריטים יופיע מגוון רב יותר של מזון צמחוני. באשר ללובסטרים, אלה ימשיכו לגמור את חייהם באופן הנחשב
הומאני יחסית: ביתור לחצי בעודם בחיים, במקום שימוש ברובי הלם. איגודים למען זכויות בעלי חיים סבורים שזה הרע במיעוטו.
החרמת מוצרי מזון מכל סוג שהוא, ובעיקר מרכיבים אנינים, היא נושא כאוב לשפים אשר בדרך כלל מגינים על זכותם להתקין את המנות שלהם ממה שמתחשק. ובכל זאת, האמריקנים מתחילים לאכול מזון בריא יותר, ושפים רבים במסעדות יוקרה מסרבים לרכוש בשר וביצים מהספקים, אלא אם כן בעלי החיים גדלו בתנאים סבירים.
למרבה האירוניה, מקדונלד'ס הפכה בשנת 2000 לחברת המזון האמריקנית הגדולה הראשונה שהחלה לדרוש יחס הומני לבעלי חיים. כצעד ראשון, הם דרשו מספקי הביצים שלהם להגדיל את כלובי התרנגולות.

עוד לובסטר מרוצה. צילום: אילוסטרציה אילוסטרציה