נשנושי מסעדנות
מסעדות ברחבי הארץ מתארגנות לל"ג בעומר, תפריטים חדשים ועדכונים נוספים מזירת האוכל המקומית
בכל אחד משלושת סניפי הרשת יהיה ניתן למצוא עמדת דפים וצבעים, לצד תיבה מיוחדת. בסוף חודש
יולי ייבחרו הציורים הזוכים והזוכים יזכוט בארוחת טעימות, לשימוש בכל הסניפים. בנוסף, הציורים יוצגו על מסכי הפלזמה במסעדות.
Black Bar 'n' Burger, הברזל 23, רמת החייל, תל אביב. טל': 03-6441000
המדע 6, פארק המדע, רחובות. טל': 08-9361230
סינמה סיטי, רמת השרון. טל': 03-6991100

בל"ג בעומר תגיש מסעדת OM מנה מיוחדת: כרע עוף מעושן במרינדה של עגבניות צלויות, מוגש עם תפו"א
OM, רח' בני ברית 4, הוד השרון. טל': 09-7405853
אתר האוכל 2eat השיק שירות חדש בו ניתן להזמין מקומות למסעדות בכל רחבי הארץ דרך האינטרנט.
השירות פועל 24 במשך שעות ביממה, תוך שהוא מאפשר לבחור מקום בתוך המסעדה, כולל איזורי עישון או נטולי עישון, מספר סועדים ובקשות מיוחדות.

בנונה משדרגים את התפריט העסקי ומציעים שלל ארוחות עסקיות של מנות ביתיות. בין העסקיות החדשות תוכלו למצוא: כבדים מטוגנים וצלויים, לצד פירה וריבת בצל ביין מרסלה (45 שקל); קדירת פרגית בקארי (פרגית עוף ברוטב קארי העובר בישול איטי) עם פלחי בטטה, על מצע אורז לבן וכוסברה (44 שקל); פלפלים ממולאים בבורגול וקינואה בתבלינים (פטרוזיליה, נענע וכוסברה) לצד רוטב עירית בתוספת סלט ירוק (42 שקל).
חוץ מזה, נוסף לתפריט גם קינוח חדש: מונקו - שכבות של מוס שוקולד חלב, קראנץ' פרלין נוגט וטופי קרמל בציפוי רוטב שוקולד חם ורקמל (29 שקל). העסקיות מוגשות בימים א'-ה' בין השעות 12:00-16:00.
כמו כן, בל"ג בעומר תגיש המסעדה מבחר של תפוחי אדמה במילויים שונים במחירים של 15 עד 33 שקל.
נונה, אבן גבירול 44, תל אביב. טל': 03-6966365
מסעדת הבשרים הוותיקה מציעה מדי יום מבחר מנות דגים מהשלל היומי.
ביניהן תוכלו למצוא: בורי בים האדום - ברוטב עגבניות פיקנטי עם עגבניות טריות ושום (89 שקל) ופילה סלמון מאודה על הגריל עם כוסברה, עגבניות, לימון כבוש ויין לבן (99 שקל).
המנות כלולות בעסקיות, שמוגשות בימים א'-ו' ובין השעות 12:00-17:00, העסקית כוללת פוקצ'ה חמה עם מאזטים ושתייה קלה וחמה (במחיר המנה העיקרית).
טוקופיה, הפטיש 6, נס ציונה. טל': 08-9389333

בחג המדורות תעניק מסעדת בורגוס לסועדים צ'ייסרים של וודקה או וויסקי על כל הזמנה של מנה עיקרית ותוספת.
בורגוס, מתחם אמפא, יגאל אלון 96, תל אביב. טל': 03-5616333

בל"ג בעומר תגיש המסעדה ארוחה מיוחדת החורגת מהמסורת המזרח אירופאית שמאפיינת את המטבח שלה.
הארוחה כוללת מנה עיקרית (פרגיות, כבדי עוף, עוף בגריל ועוד), תוספת חמה, לחם עם חמוצי הבית וכוס גזוז (49 שקל).
סנדר, לוינסקי 54, תל אביב. טל': 03-5371872
הביסטרו בר משיק תפריט קיצי שכולל מנות כמו טארט טאטן עגבניות, גבינת צאן וצנוברים (36 שקל), סלט קרפצ'יו סינטה ושמן כמהין (40 שקל), דג ים על מצע אספרגוס (88 שקל), נתחי אסאדו בנוסח קייג'ון (74 שקל) ורביולי דלעת וריקוטה בחמאה וערמונים (58 שקל).
המסעדה מציעה עסקיות הכוללות מנה ראשונה ועיקרית ב-50 שקל (בימי ב' מוצעות עסקיות לאורך כל היום) ועסקיות מתפריט הערב במחירים שנעים בין 79-89 שקל.
גאיה, רח' האמן פינת הטחנה, א.ת. הרכבת, בנימינה. טל': 04-6181818

מסעדת מציגה ננה תפריט קינוחים חדש שכולל, בין היתר, קרם ערמונים חם ומוגש עם קרם פרש ושבבי שוקולד (34 שקל), סיגר במילוי מרציפן ופירות יבשים, על קומפוט אגסים (34 שקל), סברינה עם קרם פטיסייר עם תותים בבלסמי (34 שקל), טראפל שוקולד עם קרם נוגט ובננה חמה (36 שקל), קראמבל תפוחים עם כדור גלידה וניל (36 שקל), ועוד.
ננה, אחד העם 1, תל אביב. טל': 03-5161915

כדי להישאר נאמנים ככל שאפשר למקור יגישו בל"ג בעומר במסעדת אל בריו בשרים שבושלו על מדורה: אנטריקוט, נתחי סינטה, אווזים צלויים ובשר ציד ולצידם תפוחי אדמה חמים מהאש.
חוץ מזה, החל מהיום יופיעו בתפריט עסקיות חדשות (ימים א'-ה', שעות 12:00-17:00) במחירים של 40 עד 54 שקל.
מלבד זאת, בימי ב' וד' תוצע Happy Hour על בירת הבית, בין השעות 18:30-24:00. בימי ג' יחולו מופעי פלמנקו, בימי ה' יוגשו מנות טאפאס לצד מוסיקה ספרדית.
אל-בריו, רח' נח מוזס 22, תל אביב. טל': 03-6960512

המסעדה מציעה דיל חדש בימי ראשון ורביעי של אכול כפי יכולתך על מנות הנודלס והפתאי במחיר של 50 שקל. הדיל החל מהשעה 21:00.
דים סאם, אלנבי 120, תל אביב. טל': 03-5604341
אם כבר תפוחי אדמה על האש, אז למה לא לזרוק על הפחמים גם איזה סטייק על הדרך? לכבוד ל"ג בעומר תגיש המסעדה מנה של סטייק סינטה 250 גר' בתוספת תפוחי אדמה אפויים עם רוזמרין (84 שקל).
פורלין, פרישמן 10, תל אביב. טל': 03-5222664
המסעדה האיטלקית בחרה את "בית העירן" של יקב יתיר כיין החודש שלה. היין יוצע במהלך כל החודש במחיר של 120 שקל לבקבוק ו-30 שקל לכוס.
טאבולה, הנשיא 75, הרצליה. טל': 09-9573818

המסעדה האתיופית מתכננת ערב מדורות חריף אש.
בערב ל"ג בעומר (ה-5 במאי) תוכלו למצוא שם פלטות מאכלים חריפים במיוחד במחירים שנעים בין 32 ל-69 שקל. על כל הזמנת פלטת חריפים יהיה ניתן להזמין כוס טאג' (ליקר דבש) ב-14 שקל.
חבש, אלנבי 2, תל אביב. טל': 077-210018
מסעדת החומוס קומפלט, שנפתחה לאחרונה בתל אביב, מרחיבה את פעילותה ופותחת בקרוב סניפים חדשים גם בראשון לציון, נתניה, וקניון אם הדרך שבשרון.
הרעיון מאחורי המסעדה הוא חומוס בר עם תוספות בשריות מגוונות - מכבש ועד למעורב ירושלמי. ארוחת הקומפלט כולל חומוס עם תוספת, סלט ותפוחי אדמה מתובלים. בין הארוחות: קומפלט פרגיות (35 שקל), קומפלט אנטריקוט (37 שקל) וקומפלט צמחוני (29 שקל).
Complate, יגאל אלון 96, בית אמפא תל אביב. טל': 03-6243833