גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


יהיה בצ'דר

מאמנטל ועד ריקוטה, מגאודה ועד לצ'דר. לקראת שבועות, רון לוין הנפיק עבורכם את מילון הגבינות השלם, כולל ערכים קלוריים

רון לוין, המגזין | 17/5/2007 14:20 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר

אדם היא גבינה הולנדית, עשויה בחצייה מחלב פרות, ובחצייה היא קשה רזה. מקורה בכפר אדם (Edam) שבצפון הולנד.

הגבינה מתיישנת היטב ללא צורך בתנאים מיוחדים, ויש לה חיי

מדף ארוכים. לגבינה צורת כדור, צבעה צהוב והיא עטופה בשעווה אדומה. גבינת אדם שיושנה מעל ארבעה חודשים מצופה בשעווה שחורה וטעמיה מתחזקים. מתאימה לכריכים ולטוסטים.

ערך קלורי: 360 קלוריות ל-100 גרם
גבינות הר הרוח 5
גבינות הר הרוח 5 צילום: מיכל לנרט

אמנטל

גבינה שוויצרית חצי קשה מחלב פרות. זו הגבינה הוותיקה ביותר בשוויץ ומקורה בסוף המאה ה-13 בעמק אמה (Emma) שממזרח לברן. מדובר בגבינה "עם החורים" המוכרת ביותר בעולם.

צבע הגבינה צהבהב וקליפתה בצבע חום בהיר. מרקמה מוצק והיא מאופיינת בחורים גדולים שנוצרים מפועולתן של מספר סוגי בקטריות שיוצרות בועות גדולות בתוך הגבינה. מצוינת לכריכים, לטוסטים, להמסה בתבשילים וגם כגבינות קינוח מלווה בפירות.

ערך קלורי: 378 קלוריות ל-100 גרם

בולגרית

סוג של גבינת פטה שמקורה בדרום מזרח הבלקן, באזורי בולגריה, מקדוניה, יוון וטורקיה. במקור יוצרה הגבינה מחלב עזים, אולם כיום היא מיוצרת מחלב צאן או פרות.

צבע הגבינה לבן, מרקמה רך ונוטה להתפורר, ויש לה מליחות מעודנת. היא משווקת בצורת קוביות שטבולות במשרה. מצוינת כתוספת לסלט, לכריכים ולאפייה.

ערך קלורי: 268 קלוריות ל-100 גרם

בולגרית. צילום: ארכיון
בולגרית. צילום: ארכיון ללא

ברי

גבינה צרפתית רכה מחלב פרות. מקורה במחוז ברי (Brie) שבצרפת. צבע הגבינה חיוור ומרקמה עדין וגמיש. היא מצופה במעטה של עובש גבינות לבן.

עם הבשלתה מתכהה הגבינה, תוכה ניגר וטעמה הולך ומתחדד. מצוינת כמתאבן או כקינוח. מוגשת בטמפרטורת החדר.

ערך קלורי: 335 קלוריות ל-100 גרם

צרפתייה חיוורת. צילום: יחסי ציבור
צרפתייה חיוורת. צילום: יחסי ציבור אלכס רוזקובסקי

גאודה

גבינה הולנדית חצי קשה מחלב פרות. מקורה בכפר גאודה (Gouda) שבדרום הולנד, והיא הגבינה ההולנדית הידועה ביותר בעולם. צבע הגבינה צהוב והיא עטופה בשעווה כתומה (שאינה למאכל). מרקמה אחיד וחמאתי עם מעט חורים קטנים.

גבינת גאודה שיושנה מעל 18 חודש עטופה בשעווה שחורה וצבעה נוטה לכתום. גאודה מחלב עזים עטופה בשעווה לבנה, צבעה לבן וטעמה עדין. מצוינת לכריכים, לטוסטים ולהמסה בתבשילים.

ערך קלורי: 360 קלוריות ל-100 גרם

גאודה, בית-יצחק
גאודה, בית-יצחק יחסי ציבור

גבינה כחולה

גבינה דנית כחולה, חצי רכה, מחלב פרות. מקורה בדנמרק בתחילת המאה ה-20, אז שווקה כתחליף זול לגבינת רוקפור.

הגבינה לבנה והיא מעוטרת בעובש גבינות כחול. מרקמה עשיר וחמאתי. מצוינת למריחה, כתוספת לסלט וכגבינת קינוח.

ערך קלורי: 352 קלוריות ל-100 גרם

תחליף זול לרוקפור. צילום: יחסי ציבור
תחליף זול לרוקפור. צילום: יחסי ציבור יחצ

גבינת עזים

גבינה חצי רכה מחלב עזים. מקורה בעמק הלואר שבמרכז צרפת. צורתה גליל מוארך מצופה באפר עץ ובעובש גבינות לבן. מרקמה עדין ורך.

עם הבשלתה מתכהה הגבינה, תוכה ניגר וטעמה הולך ומתחדד. גבינת סנטמור המסורתית היא גבינת העזים הידועה ביותר, והיא מאופיינת בגבעול קש הנעוץ במרכזה המסייע ביצירת צורת הגליל המפורסמת. מצוינת לכריכים, כתוספת לסלט, ואידיאלית לפיקניק ולאירוח.

ערך קלורי: 266 קלוריות ל-100 גרם

הטעמים הולכים ומתחדדים. צילום: יחסי ציבור
הטעמים הולכים ומתחדדים. צילום: יחסי ציבור צילום: מיכל לנרט

גורגונזולה

גבינה איטלקית כחולה, חצי רכה, מחלב פרות. מקורה בחבל לומברדיה שבצפון איטליה והיא נקראת על שם העיירה גורגונזולה שבקרבת מילאנו.

לגבינה צבע צהוב שנהבי, היא מעוטרת בעורקים כחולים-ירוקים של עובש, וכשהיא מיושנת הם מקבלים גוון אדמדם. מרקמה חמאתי ורך. ריחה עז.

קיימים שני סוגים של גורגונזולה: "טבעית", שמיושנת למשך שישה עד 12 חודשים, ו'דולצ'ה' (Dolce) שמרקמה רך יותר, טעמיה עדינים יותר והיא מיושנת למשך שלושה-ארבעה חודשים בלבד. מצוינת לתבשילים ולרטבים, לסלט, וגם כגבינת קינוח בליווי פרי.

ערך קלורי: 391 קלוריות ל-100 גרם

חלומי

גבינה קפריסאית חצי רכה. באופן מסורתי היא מיוצרת מחלב צאן, אולם כיום היא מיוצרת בעיקר מחלב פרות.

צבע הגבינה לבן ומרקמה עשוי שכבות, בדומה למוצרלה. בתהליך הייצור מוטבלת הגבינה במשרה של מי מלח ועלי מנטה המעניקים לה ניחוח אופייני. מצוינת לבישול, לטיגון ולצלייה על הגריל.

ערך קלורי: 286 קלוריות ל-100 גרם

מושרית במי מלח ועלי מנטה. צילום: יחסי ציבור
מושרית במי מלח ועלי מנטה. צילום: יחסי ציבור ללא

מוצרלה

גבינה איטלקית טרייה, חצי רכה, מחלב בופאלו או פרות. מקורה באזור נאפולי.

הגבינה עוברת תהליך ייצור הכולל לישה, מתיחה וחיתוך (בדומה להכנת בצק) ומכאן שמה (באיטלקית: לחתוך = mozzare). צבע הגבינה לבן ומרקמה רטוב ושכבתי. מצוינת לפיצה, לפסטה, לסלט ולמאכלי ירקות.

ערך קלורי: 257 קלוריות ל-100 גרם

כדורי מוצרלה. צילום: יחסי ציבור
כדורי מוצרלה. צילום: יחסי ציבור צילום: הילה וייס

מסקרפונה

גבינת רכה שמנה איטלקית, ועשירה מחלב פרות. מקורה באזור לומברדי (Lombardy) שבצפון איטליה והיא מיוצרת משמנת שהוסרה מהחלב בתהליך ייצור גבינת הפרמז'ן.

לשמנת זו מוסיפים בקטריה המשמשת בייצור גבינות. צבע הגבינה לבן ומרקמה עשיר וקטיפתי. משמשת לבישול ולהכנת קינוחים כגון טירמיסו.

ערך קלורי: 392 קלוריות ל-100 גרם

פטה, חצי רכה

גבינה בלקנית רכה המיוצרת באופן מסורתי מחלב צאן (עזים או כבשים), וכיום גם מחלב פרות או בופאלו. מקורה ביוון והיא מהידועות בגבינותיה. הפטה פרוסה לקוביות ומכאן שמה (פטה = פרוסה). צבע הגבינה לבן, מרקמה רך וחמאתי ונוטה להתפורר.

בתהליך הכנתה מוטבלת הגבינה במשרה של מי גבינה ומי מלח, המעניקים לה חמצמצות של חלב טרי ומליחות מעודנת. עם הזמן מרקמה מתייצב ומליחותה מתגברת. הגבינה משווקת בצורת קוביות שטבולות במשרה. מצוינת כתוספת לסלט, לכריכים ולאפייה.

ערך קלורי: 268 קלוריות ל-100 גרם

אוכל סלט עגבניות ונבטי עדשים עם גבינת פטה
אוכל סלט עגבניות ונבטי עדשים עם גבינת פטה צילום: קוקו

פקורינו

ישנם סוגים רבים של גבינות פקורינו, בהם רומנו, סיציליאנו, טוסקנו וסרדו.

פקורינו רומנו (Pecorino Romano), למשל, היא גבינה קשה שמקורה ברומא. צבעה לבן ומרקמה מוצק ודחוס. מיועדת בעיקר לגירוד ולתיבול.

ערך קלורי: 393 קלוריות ל-100 גרם

תגרדו את זה. צילום: יחסי ציבור
תגרדו את זה. צילום: יחסי ציבור יחצ

פרמז'ן

גבינה איטלקית קשה מחלב פרות. מקורה באזורים פרמה ורג'יו אמיליה שבצפון איטליה, ומכאן שמה. הפרמזן היא אחת הגבינות הפופולריות והנפוצות ביותר בעולם. לגבינה צבע צהבהב וקליפתה בצבע חום בהיר. מרקמה מוצק ובעל גבישים.

פרמזנו רג'יאנו (Parmigiano Reggiano) מיוצרת בחודשי האביב והקיץ מחלב פרות שניזונו מעשב טרי בלבד, ומיושנת במשך שנה עד ארבע שנים. משמשת בעיקר לגירוד ולתבלון, נפלאה כנשנוש בליווי פירות טריים.

ערך קלורי: 396 קלוריות ל-100 גרם

צ'דר

גבינה אנגלית חצי קשה מחלב פרות. מקורה במאה ה-12 בעיירה צ'דר (Cheddar) שבדרום מערב אנגליה. צבע הגבינה צהוב בהיר עד כתום. מרקמה של הגבינה חמאתי ומוצק ונוטה להתפורר עם התיישנותה.

קיימים סוגים רבים של גבינות צ'דר וטעמן משתנה בהתאם: מעדין ומתוק ועד חד ועשיר. צ'דר מעודנת מיושנת למשך לשניים עד ארבעה חודשים, צ'דר "בינונית" מיושנת עד שישה חודשים ואילו צ'דר "חריפה" מיושנת במשך שנה ואף למעלה מכך. מצוינת לנשנוש, לכריכים, לטוסטים, לצ'יזבורגר, לגירוד ולתיבול תבשילים.

ערך קלורי: 407 קלוריות ל-100 גרם

קממבר

גבינה צרפתית בשלה ורכה מחלב פרות. מקורה מהכפר קממבר בחבל נורמנדי בצפון צרפת. באופן מסורתי הגבינה משווקת באריזות עץ.

צבע הגבינה שנהבי, מרקמה גמיש וחמאתי והיא מצופה במעטה של עובש גבינות לבן. עם הבשלתה היא מתרככת, מתכהה, תוכה ניגר וטעמה מתחזק. מומלץ להגישה בטמפרטורת החדר עם בגט, בליווי פירות.

ערך קלורי: 182 קלוריות ל-100 גרם

מכאלי
מכאלי יחצ

קשקבל

גבינה בלקנית חצי קשה מחלב כבשים. הגם שהקשקבל היא סוג גבינה מסוים, נוהגים תושבי הבלקן לכנות בשם זה כל גבינה צהובה.

צבע הגבינה צהוב חיוור, קליפתה חלקה ומרקמה חמאתי. טעמה פיקנטי מעט ומלוח. מצוינת לנשנוש, לטוסטים ולהמסה בתבשילים.

ערך קלורי: 365 קלוריות ל-100 גרם

רוקפור

גבינה צרפתית כחולה, חצי רכה, מחלב כבשים. מיוצרת באזור רוקפור שבדרום צרפת, והיא אחת הגבינות הצרפתיות המפורסמות ביותר בעולם.

צבע הגבינה בהיר והיא משובצת בעובש גבינות כחול. קליפתה לבנה, מרקמה רך ולח. מצוינת לסלט וגם כמתאבן או כקינוח. נפלאה על לחם עם מרקחת פרי.

ערך קלורי: 375 קלוריות ל-100 גרם

פריס הילטון של הגבינות. צילום: יחסי ציבור
פריס הילטון של הגבינות. צילום: יחסי ציבור יח''צ

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים