נשנושי שבועות
מנות מיוחדות על טהרת הגבינה, ארוחות חג ועדכונים נוספים מהגזרה הקולינרית. חלק ב'
הלנה, נמל קיסריה העתיקה. טל': 04-6101018

ברשת בן עמי מציעים לקראת החג אינגליש קייק במבחר טעמים: גבינה עם צימוקים, גבינה עם תפוחים, בראוניז גבינה, גבינה משמש, מאפה גבינה עירית מלוחה (36 שקל) וצמת שמרים, גבינה וצימוקים (28 שקל).
בגזרת המלוחים
בן עמי, כל סניפי הרשת

ברוח החג, מציעים בתמרה ארוחה עם מנה ראשונה, עיקרית וקינוח ב-89 שקל לסועד.
בין המנות הראשונות לבחירה תמצאו ניוקי תפוחי אדמה ברוטב שמנת ונגיעת עגבניות, אגוזים קלויים ועגבניות מיובשות, סלט קפרזה (פרוסות של עגבנייה ומוצרלה בזילוף קל של שמן זית ובלסמי מצומצם).
בין העיקריות לבחירה יוגשו מנות דוגמת פילה בורי בגריל על סלט עדשים שחורים, כוסברה וגזר בתיבול של שמן זית ובלסאמי, וספגטי בשמן זית, עגבניות צרובות, שום, זיתים, תערובת פטריות ופרמז'ן.
תמרה, החשמונאים 95, תל אביב. טל': 03-6240707

באינגריד לוקחים את החג ברצינות ומציעים ארוחת שלוש מנות שהן כולן חלביות.
מנה ראשונה: חציל בלאדי קלוי מוגש עם יוגורט, שמן זית, גרגירי חומוס וגבינת פטה; עיקרית לבחירה: רבילוי בטטה ברוטב שמנת, פרמז'ן ומרווה, או ניוקי עם פילה דג ברוטב שמנת ומוסקט עם ארטישוק ואספרגוס, או פילה דניס בגריל עם ריזוטו פטריות ולימון.
לקינוח תוצע עוגת גבינה אפויה עם אפס אחוז שומן. מחיר לסועד: 150 שקל, כולל כוס יין לבן.
אינגריד, המסגר 9, תל אביב. 03-6880022

ובאווירה צרכנית: שלושת סניפי רשת Buy The Way יציעו במהלך החג מגוון יינות לחמים וגבינות.
תוכלו למצוא שם לחמים תוצרת בית, כלחם רוקפור אגוזים, פוקצ'ה גבינת עיזים ועשבי תיבול, לחם חיטה אינטגראלי, חלה של זעתר ושמן זית, ולחם שיפון (כל הלחם אינם מכילים שמרים, שומן או ביצים ונעשים בתהליך של החמצה טבעית).
כמו כן תוכלו לרכוש ממגוון הגבינות- כתם, גבינות עיזים, ומשקאות יוגורט מחלב עיזים; וממבחר יינות יקב אמפורה.
Buy The Way, צומת רעננה מרכז. טל': 09-7484600

בערב החג תגיש המסעדה ארוחה חד פעמית על טהרת הדגים ופירות הים.
הארוחה כוללת 5 סלטים לפתיחה - ירוק, צזיקי, פלפל קלוי, כרובית בטחינה וגבינה בולגרית בשמן זית.
בשלב המנות הראשונות יוצעו לבחירה רביולי סרטן כחול ברוטב פרמז'ן; סלמון פנקו ברוטב מיסו או קרפצ'יו מוסר ים בתחמיץ הדרים.
למנה עיקרית תוכלו לבחור בין פיש & צ'יפס של מושט שלם, מוסר שלם חצי מטוגן וחצי גריל, דניס פתוח בגריל, שרימפס ברוטב חמאה שום ויין, פסטה פירות ים בציר שרימפס ושמנת, או פאייה פירות ים.
כמו כן, יוצע קינוח לבחירה - כנאפה, או בננה בקלווה או רביולי מתוק במילוי חלבה. מחיר לסועד: 150 שקל, כולל כוס יין.
ג'קו מאכלי ים, רח' הברזל 4 רמת החי"ל, תל אביב. טל': 03-6482305

המסעדה הספרדית תגיש לכבוד החג שלוש מנות טאפס של השף חי דוד: קרוקטים של גבינת עזים וקרם פלפלים עם בשר סרטנים (25 שקל), וכדורי ריזוטו פטריות עם קרם פרמז'ן (25 שקל), בוודקה ריבת חלב (10 שקל).
תהל, נחלת בנימין 30, תל אביב. טל':03-5168410
השף גיא פרץ שף מסעדת גספאצ'ו יציע את המנות הבאות: פילה סלמון "מזרח ומערב"- נתח פילה סלמון נורווגי צרוב בגריל במרינדת טריאקי וגינג'ר מוגש בליווי פירה שורשים עונתיים (47 שקל); דניס ים סוף - פילה דניס מושחם בתבלינים גרוסים מונח על שלל ירקות שורש ועלי רוזמרין (68 שקל); פרובנסל בניחוח יין לבן ועלי כוסברה, מוגש לצד סהרוני תפודים פריכים (49 שקל) ולקינוח - שרלוט תותים בווארית שמפניה בשילוב תותים ובישקוטים פריכים, לצד ליקר סמבוקה (29 שקל).
גספאצ'ו, מלון הולידיי אין, יקותיאל אדם 9, אשקלון. טל': 08-6748886

בביסטרו בר סזאר יגישו לכבוד חג השבועות כמה מנות מיוחדות: שושקה- פלפל אדום בציפויי פריך ממולא בגבינת קשקבל וריקוטה על רוטב פלפלים (32 שקל); רביולי תוצרת בית ממולא בטטה ברוטב שמנת פרמז'ן ומרווה או רביולי גבינות עזים הממולא בגבינות שונות ומוגש ברוטב עגבניות וטימין (42 שקל); סלט עם גבינת סנט מור בציפוי פריך על חסות שורשים, אבוקדו ברוטב וינגרט הדרים (41 שקל); פילה סלמון ברוטב חמאה שום ויין לבן מוגש עם ירקות שורש בגריל ופירה (61 שקל); פילה מוסר עם שמן זית ועשבי תיבול, מוגש עם ירקות שורש בגריל (72 שקל); עוגת גבינה ברוטב פירות יער (27 שקל) וכנאפה עם גלידת חלווה, דבש ופיסטוקים (31 שקל).
סזאר, פקריס 3, מתחם פארק המדע ברחובות. טל': 08-9465444

במסעדת קזנקי חוגגים, כצפוי, שבועות על טהרת גבינות ופירות ים.
מלבד התפריט הקבוע, יציעו השפים יולי וחן מזרחי גם מולים ניו זילנדיים מוקרמים בפרמז'ן ועשבי תיבול (35 שקל), וסרטנים ברוטב גבינות (69 שקל).
קזנקי, הארבעה 16, תל אביב. טל': 03-5610630
שנקר 2, הרצליה פיתוח. טל': 09-9586688

ב-NG מתכננים מנות גבינתיות במיוחד לקראת החג: קינוח צלחת גבינות ממחלבות בוטיק ישראליות בליווי אגס ביין ושם אפוי, לצד שליש בירה של דנסינג קאמל (48 שקל); פאי ריקוטה, חמוציות וצנוברים (28 שקל); חציל בתנור בליווי גבינת שמנת עיזים, סלסה עגבניות ופסטו כוסברה נענע (37 שקל), וריזוטו פורצ'יני אפוי על פורטבלו מוגש עם רוטב שמנת וכמהין (75 שקל).
NG, אחד העם 6, תל אביב. טל': 03-5167888
המסעדה הכפרית תשיק את יין הבית שלה - "מגנוליה" - שיוצר במיוחד עבורה ע"י היקב "סוסון ים". היין נרקח כך שהוא יתאים למנות המסעדה.
את היין יציגו לראשונה לקהל בערב שבועות 22 למאי, בין השעות 20:00 ל-23:00, בתפריט: הרבה גבינות ויין.
מנגוליה, חוות בית הרועה, נס הרים. טל': 077-7177776
לקראת חגיגות החקלאות, משק שביט, הכולל את המסעדה "המטבח של ישראל", מציע סלסלת פיקניק לטיול באזור המשק, הסמוך למצוק ארבל.
הסלסלה כוללת בקבוק יין (אדום או לבן), גבינות בוטיק, ירקות ופירות, וג'בטה מתוצרת עצמית. מחיר הסלסלה: 130 שקל.
המטבח של ישראל, משק שביט - מושב ארבל, טבריה. טל': 04-6794919

המסעדה הצפונית תגיש במהלך החג תפריט מיוחד לשבועות, עם מנות שמשלבות גבינות איכותיות.
שם תמצאו: סלט "גבעה ירוקה"- עלי רוקט, חסה ותרד, מלפפונים, פרוסות סלמון וגבינת מנצ'גו ברוטב גזר (40 שקל); מבחר רביולי סלמון/אספרגוס/ גבינות צאן ברוטב שמנת, פטריות יער, תרד וגבינת עיזים קשה מגורדת (55 שקל); דג ים (מוסר/ דניס/ בס) במילוי גבינת פקורינו ברוטב עשבי לימון ובתוספת אורז בר ואורז לבן (86 שקל); ברווז קריספי בתוספת כרוב ותפודים בסגנון בווארי על מצע פלחי סלק וגבינת סנט מור (105 שקל), ופילה עגל 300 גרם ברוטב ציר ויין אדום עם גבינת איים כחולה, בתוספת קרפצ'יו תפוחי אדמה ופטריות חורש צרובות (127 שקל).
קדירת המכשפה והחלבן, ישוב נמרוד. טל': 04-6870049