נשנושי מסעדנות
השפים עזרא קדם ועומר מילר מבשלים יחד, מסעדות מציעות תפריטי קיץ וניוז נוסף מהקלחת הקולינרית המקומית
בין המנות תמצאו: טעימות מהתפריט דוגמת סרדין כבוש על שעועית לבנה ביוגורט, מח עצם בשמן זיתים שחורים על מצע ברוסקטה; מאזטים: סלט תמנונים, קלצונס גבינה צפתית, קרפצ'יו קישואים, דניס צלוי, קדירה של קציצות כבש עם במיה ויוגורט עיזים, טרטר דג ים; עיקריות: אוסובוקו טלה עם מנגולד, לוביה ולימון כבוש, מרק דגים ים תיכוני עם ירקות שורש וזעפרן, וקינוחים (250 שקל לסועד, לא כולל שירות ושתייה).
בית פודארט, שד' שאול המלך 23, תל אביב. טל': 03-6966255

לכבוד הקיץ מצרפים בבליני תפריט קיצי מיוחד לצד התפריט המוכר.
התפריט החדש עשיר בדגים וטעמים ים תיכוניים ובו תמצאו ריזוטו פירות ים עם שרימפס, קלמרי, ראשי קלמרי, יין לבן, ציר דגים ופרמז'ן (34 שקל); פטריות פורטובלו ברוטב יין אדום וציר בקר בלחם פרושוטו (34 שקל); פולנטה עם רוטב חמאה, פרמז'ן, שמנת, תרד
בליני, יחיאלי 6, מרכז סוזן דלל, תל אביב. טל': 03-5178486

בין התאריכים 26-30 ביולי, לקראת ט"ו באב, יהיה אפשר לרכוש בחנויות ובנקודות המכירה מגוון של מוצרי חג האהבה. בין המוצרים יהיו מארזים מיוחדים שיכללו פרלינים, כרטיסי ברכה, משחק אהבה ועוד (14-135 שקל).
חוץ מזה, יהיו מנות חג מיוחדות בסניפי השוקולד בר של מקס ברנר: מנת טעימות זוגית עם אצבע שוקולד קראנצ'י, קרפ נוגט ושברי שוקולד, גלידה מצופה שוקולד, פונדו עם גריל מרשמלו ופירות טריים, מילקי מקס עוגיות, בבנות בטופי ומבחנת רוטב שוקולד חם (69 שקל), ו- Aphrodisiacs- מגוון קוקטיילים חמים וקפואים המכילים שוקולד ואלכוהול (25-33 שקל).
ניתן להשיג בסניפי מקס ברנר ברחבי הארץ. טל': 1-700-70-88-77

בגאיה ברטלה נפתח קורס קונדיטוריה מקיף בהדרכתם של הנס וגלית ברטלה. הקורס ייפתח ב- 24 ביולי ויכלול 30 שיעורי ערב שבועיים, בני שלוש שעות כל אחד, מדי יום שני.
המשתתפים ילמדו להכין קינוחי בצק שונים, את טכניקות הטיפול בשוקולד, סוכר, הכנה של קרואסונים ודנישים, לחמים, טארטים, מאפים איטלקיים, מקרונים צרפתיים, עוגות גבינה, עוגות מוס ועוד. בסיום הקורס יקבלו המשתתפים תעודה וזכות לסטאז' מעשי בן חודשיים בקונדיטוריה.
גאיה ברטלה, סגולה 2000, פתח תקווה. טל': 03-9344000

גם פורלין מצרפת לרשימה ההולכת ומתארכת של מסעדות שהוציאו תפריטי קיץ. השף אמיר מרקוביץ בנה תפריט שמבוסס על פירות ים ורכיבים ים תיכוניים עם חומרי גלם עונתיים וטכניקה צרפתית.
בתפריט הקיץ תמצאו פלפלים קלויים ופטה במעטפת חציל (30 שקל); סרטנים מוקפצים ברוטב קרם שום (60/ 80 שקל); דניס דימרקו- שני פילה דניס ממולאים בחרדל ועשבי תיבול, עטופים בבייקון ומוגשים על מצע ירקות גינה מוקפצים (86 שקל); פסטת פירות ים עם לימונים כבושים (80 שקל); מינוסטרונה מנגו עם זביון קוקוס וטוויל אגוזי פקאן מסוכרים (34 שקל); פרפה נקטרינות עם רוטב פירות יער (28 שקל).
פורלין, פרישמן 10, תל אביב. טל': 03-5222664

רשת בתי הקפה השיקה גלידה חדשה: גלידת ג'לטו בשיטת הכנה אמריקאית בטעמי וניל עם רוטב שוקולד וביסקוטו (ופל קראנצ'), וגלידת קפה עם רוטב ג'אנדויה ושברי אגוזי לוז (12-16 שקל)
קפה הלל, כל סניפי הרשת
המסעדה הכפרית מציעה מדי שבת בצהריים ארוחת בשרים ארגנטינאית.
מדי שבת יוגש מבחר בשרים בצלייה מסורתית: צ'וריסוס, אנטריקוט, חזה טלה, כרעי עוף בלימון ואסאדו צלעות עגל שנצלות באיטיות במשך 6-7 שעות.
מלבד הבשרים הארוחה כוללת גם תוספות: טחינה, צ'ימיצ'ורי, סלט ירוק, תפו"א ובטטה בתנור. הארוחה מוגשת בין השעות 12:30-19:00 (88 שקל לסועד).
אסאדו בחווה, רח' רבינוביץ שמעון, כביש ראשון לציון – נס ציונה. טל': 054-4312887

מסעדת טוטו מתהדרת בעיצוב חדש לגמרי, לאחר שהופשטה מהעיצוב הישן שלה. כדי להשלים את המייק אובר, יצא גם תפריט חדש של השף ירון שלו.
בתפריט הקיץ החדש תמצאו מנות כמו: ארטישוק מבושל עם מקרלים כבושים וסלט עשבים (36 שקל), ג'מבו אספרגוס וקרם כמהין שחורות (64 שקל), ריזוטו עגבניות בשלות, פלפל צ'יפוטלה ופירות ים (184 שקל למנה זוגית), ניוקי עם ערמונים, חמאה, שמן כמהין ופרמז'ן (68 שקל), צוואר חזיר צלוי על הגריל עם קליפות לימון, ראגו עדשים שחורים וצ'וריסוס (84 שקל) ועוד.
כמו כן תמצאו שם תפריט בר ערב, תפריט קינוחים ותפריט מיוחד שמוקדש כולו גראפות.
טוטו, ברקוביץ 4, תל אביב. טל': 03-6935151

בסניף ההרצליאני של מינה טומיי עושים לילדים חופש גדול עם תפריט חדש, סדנאות בישול אסייתי והפעלות לילדים מדי יום שבת.
תפריט הילדים מציע מנות דוגמת נודלס עם עוף יקיטורי (25 שקל), נודלס ירקות ויקיטורי (19 שקל), שניצלונים ואורז (29 שקל).
הסדנאות וההפעלות יחולו כל יום החל מיום שבת ה- 20.7 בין השעות 13:00-17:00. בכל שעה עגולה ייהנו הילדים משעת סיפור, תיאטרון בובות וסדנת בישול אסייתית ללא תוספת תשלום. יש להזמין מקום מראש.
מינה טומיי, שד' אבא אבן 8, הרצליה פיתוח. טל': 09-9618877

המסעדה שבמושב בניה תפתח את דלתותיה בכל יום (מלבד יום א', בו המסעדה סגורה) בשעה 10:00 בבוקר ויוצעו בה ארוחות בוקר ועסקיות.
כמו כן, מדי יום ד' יתקיימו ארוחות בשריות בסגנון דרום אמריקאי (99 שקל לסועד). בימי ה', מ-21:00 יתקיימו הופעות זמר.
העסקיות כוללות מנה ראשונה, עיקרית, לחם הבית ושתייה קלה במחיר העיקרית. בין הראשונות תוכלו למצוא פטה כבד עם צנימים וריבת בצל, סלט ירוק, סלט ערבי, גלילת חצילים עם גבינות ורוטב שמנת פסטו, חציל בלאדי ברוטב טחינה ירוקה, סלט יווני או מרק היום.
בין העיקריות יוצעו מנות פטוצ'יני, ספגטי או רביולי במבחר רטבים (49 שקל); חזה עוף עם תפו"א אפוי, כבד עוף על פירה, קבבוני טלה עם בטטה אפויה (59 שקל); פילה דניס עם אורז, קדרת בקר על אורז לבן, שיפודי גלילות פרגית עם תפו"א (69 שקל).
ניחוח כפרי, משק 68, בניה. טל': 08-9322143