גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


עשר מסעדות הפועלים ששפים באמת אוהבים

חיים כהן, רפי כהן, ארז קומרובסקי, אבי קונפורטי ושפים אחרים מספרים איפה הם באמת אוהבים לאכול ולשלם מעט כסף. מדור חדש מציג עשרה דברים שישנו לכם את הרגלי הצריכה. שופו

דנה שוופי | 19/7/2007 8:49 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
הבחירה של רפי כהן

"אני אוהב את מסעדת יהלום בנתניה", אומר השף של מסעדת "רפאל". "זו מסעדה של אוכל טריפוליטאי ועד לא מזמן ניהלו אותה זוג בשם עמרם וקלרה. לצערי, עמרם נפטר לא מזמן".

מה אוכלים? "מנות טריפוליטאיות מסורתיות מדגי ים, הכי טובות שטעמתי בז'אנר וגם הכי זולות".

מנות אהובות: "המנות כאן משתנות מדי יום, אבל הכי אני אוהב את החריימה ואת העסבנה, שזה סוג של מעיים ממולאים באורז ובבשר".

מתי הולך? "אני נוסע לנתניה מדי פעם לעשות שוק ואז אני עולה לאכול שם".

עם מי הולך? "כל פעם עם אחרים או אפילו לבד, אין לי העדפות או קטגוריות".

יהלום, היהלום 5, נתניה. טל': 09-8611683

צילום: רובי קסטרו
צילום: רובי קסטרו רובי קסטרו

הבחירה של ארז קומרובסקי

"אני מעדיף את המטבחון", אומר בעלי רשת "לחם ארז", "אני אוהב את המקום הזה בעיקר בגלל שהוא נמצא בשוק הכרמל. הוא לא מתיימר, זול ומהיר. סך הכל, מאוד נחמד".

מה אוכלים?"זה לא אוכל גורמה, הסגנון הוא פשוט, ביתי וחביב".

מנות אהובות: "אני בדרך כלל אוכל שם את הממולאים, הקוסקוס או הקציצות".

מתי הולך? "כשאין לי שום דבר בבית ולא ממש בא לי להכין כלום, ומצד שני גם לא בא לי על איזו מסעדה פרופר. אני חושב שזה פתרון יפה".

עם מי הולך? "בדרך כלל, אני מגיע לשם עם חברים".

המטבחון, רבי עקיבא 18, תל אביב. טל': 03-5163689

ארז קומרובסקי. צילום: אלירן חיאט
ארז קומרובסקי. צילום: אלירן חיאט אלירן חיאט

הבחירה של אלפא פרי

"אני אוהבת את מסעדת אל אמיר בתרשיחא", אומרת שפית מסעדת "אלומה". "לא פעם אנחנו הולכים לשם ופוגשים שם לקוחות מהמסעדה שלנו, ואמרים להם 'מה גם אתם כאן?'. זה אוכל שכולם אוהבים, אין מה לומר".

מה אוכלים? "אוכל לבנוני נחמד, טרי ועשוי נכון. כמו שצריך".

מנות אהובות: "יש להם מערך מצוין של סלטים כמו חציל אש עם טחינה, טאבולה, סלט פטרוזיליה חריף. בחורף, אני אוהבת את מרק העדשים שמחמם מבפנים".

מתי הולכת? "אנחנו מגיעים לשם דווקא במצבים שבהם נורא לחוץ במטבח שלנו ואין זמן להכין ארוחה לצוות בצורה מסודרת. אז אנחנו קופצים לשם לאכול ומביאים לחבר'ה כמה קופסאות של חומוס וסלטים".

עם מי הולכת? "עם אילן, בעלי, והבנות שלי. הן צמחוניות ויש שם מג'דרה וחומוס טוב, אז הן מוצאות שם את עצמן".

אל אמיר, השוק, תרשיחא. טל': 04-9979059

הבחירה של אורי ירימיאס

"אני מקפיד להגיע למסעדת 'אצל חיים'", אומר שף מסעדת אורי בורי, "מסעדה רומנית ותיקה מאוד עם אווירה ביתית ואנשים נחמדים".

מה אוכלים? "אוכל עממי, ממוקד ועשוי נכון, במחירים סבירים. יש שם את כל הדברים הרגילים שיש במסעדה רומנית אבל הבשרים שלהם מאוד מדויקים".

מנות אהובות: "אני אוהב במיוחד את הקבב שלהם ואת איך שהוא מתובל, כמו שקבב רומני צריך להיות".

מתי הולך? "אני הולך לשם בכל פעם שאני מגיע לתל אביב ולא מתכנן משהו מיוחד. המסעדה גם קרובה למלון שאני מתארח בו, אז אני יכול לקפוץ לשם ואז לחזור למלון".

עם מי הולך? "עם מי שמזדמן או עם מי שנמצא בתל אביב. אם השותף שלי מגיע מאיטליה אז אני לוקח אותו לשם".

אצל חיים, רח' נס ציונה 8, תל אביב. טל': 03-5165361

"אצל חיים". צילום: רובי קסטרו רובי קסטרו

הבחירה של חיים כהן

"אני אוהב את מסעדת 'ג'ולי' בנווה צדק", אומר כהן, "מקום קטן ומאוד ביתי שמתמחה באוכל מצרי וחלקו נעשה על פתיליה".

מה אוכלים? "בכל בוקר, ג'ולי, שהיא כבר בת 70, הולכת לשוק הכרמל ועושה את הקניות עם עגלת שוק, ואז היא באה למסעדה ומבשלת. אני מאוד אוהב אותה ואת האוכל שלה. הוא מאוד ביתי וברובו נעשה על בסיס אורז,לצד קציצות בשר או קציצות דגים".

מנות אהובות: "הדבר הכי טוב שם זה המלוחייה- מרק מצרי וערבי שגם הערבים בארץ מכינים אותו. גם יש שם במיה ברוטב עגבניות שחבל על הזמן. תמיד טעים שם וגם מזכיר בתיבול את האוכל של אמא שלי".

מתי הולך? "אני אוכל שם ארוחות צהריים. לפחות פעם בשבוע אני שם".

עם מי הולך? "רוב הזמן אני מגיע לשם לבד. אני נכנס לאכול, כמעט כמו שאני עושה בבית".

ג'ולי, שבזי 59, נווה צדק, תל אביב

חיים כהן. צילום: אלי דסה
חיים כהן. צילום: אלי דסה אלי דסה

הבחירה של ירון שלו

"אני אוהב את בית תאילנדי", אומר שף מסעדת "טוטו", "מסעדה שהקים בחור בשם יריב לפני 10 שנים, אחרי שהוא חי תקופה בתאילנד".

מה אוכלים? "זה האוכל התאילנדי היחידי שאפשר למצוא בארץ, ומי שמבין בזה הולך רק לשם. רוב המנות שם חריפות מאוד אז הם עושים גם מנות טיפה פחות קשות שיותר מתאימות לחיך הישראלי. בכל יום ד' הוא עושה אוכל אותנטי בלי שום התחשבות ויש מקבץ אנשים שמגיע בקביעות כי הם לא ימצאו את זה בשום מקום אחר".

מנות אהובות: "יש מנה אחת של בקר קצוץ עם פלפלים חריפים, כוסברה, ביצת עין ואורז בצד, ועוד מנה של חזיר שצלוי בהרבה שום עם פלפל שחור גרס לצד רוטב של פלפלים חריפים ושמן. פשוט מדהים".

מתי הולך? "סתם, ביומיום, באמצע יום עבודה כשאני אוכל מרענן שלא מפיל אחר כך לעשר שעות כמו סטייק".

עם מי הולך? "לבד, הכי כיף".

בית תאילנדי, בוגרשוב 8, תל אביב. טל': 03-5178568

בית תאילנדי. צילום: רובי קסטרו
בית תאילנדי. צילום: רובי קסטרו רובי קסטרו

הבחירה של אבי קונפורטי

"אני אוהב את מסעדת מונקה ביפו", אומר שף מסעדת צפרה, "זהו מקום עם ותק של 30-40 שנה עם אוכל בולגרי".

מה אוכלים? "זקנים בולגרים, בולגרים דור שני כמוני או דור שלישי כמו הבן שלי, והרבה פועלים מהסביבה. שולחנות וכיסאות מפלסטיק".

מנות אהובות: "קציצות קבב חריפות, 'נרווזי', שזה עצבני בבולגרית כי מכניסים אליהם פלפלים ירוקים חריפים. יש גם 'שריבצה', מעיים שלמות של כבש ששוזרים אותם יחד ועושים מהם צמה ואז אופים אותם עם פלפל אדום יבש טחון ושומן של כבש, זה נורא טעים ואף אחד לא עושה את זה".

מתי הולך? "אני נורא אוהב את יפו ומשתדל להגיע לפחות פעם בשבוע. כשאני מגיע ליפו אני אוכל או שם או באחד המקומות האחרים שאני אוהב".

עם מי הולך? "כמעט אף אחד לא מוכן ללכת איתי, אז או לבד או עם הילדים".

מונקה, יהודה הימית 15, יפו. טל': 03-6820723

אבי קונפורטי עם בנו. צילום: אלי דסה
אבי קונפורטי עם בנו. צילום: אלי דסה אלי דסה

הבחירה של איילת אור

"כבר הרבה זמן שלא הייתי במסעדות עממיות", אומרת שפית מסעדת OM, "אבל פעם מאוד אהבתי את 'המטבח של ריטה', שזו אוכל ביתי מרוקאי טריפוליטאי כיפי".

מה אוכלים? "אווירה מאוד ביתית, הכל פשוט - השולחנות, הכיסאות, אתה מתיישב וישר מביאים סלטים לשולחן. היא מגישה כל יום מה שהיא מבשלת, כבר לא קיימים דברים כאלו".

מנות אהובות: "יש שם מפרום מעולה, דגים מרוקאים מצוינים וגם הסלטים ממש טובים".

מתי הולכת? "בזמנו עבדתי באזור, אז הייתי הולכת לצהריים לפחות פעם בשבוע-שבועיים, ממש כיף".

עם מי הולכת? "הלכתי הרבה לבד, או עם חברה שעבדה איתי".

המטבח של ריטה, הפרסה 7, הרצליה, נוף ים. טל': 09-9567378

איילת אור. צילום: נועם וינד
איילת אור. צילום: נועם וינד נועם וינד

הבחירה של נעם דקרס

"אני אוהב את אבו חסן בעיר הערבית בטירה", אומר שף מסעדת ברקרולה, "זו המסעדה המזרחית הכי סטריאוטיפית - עם אותו ריהוט ואותם מלצרים כבר עשרים שנה, ומנגל פתוח שכולם יכולים לראות. מקסים, נעים ופשוט".

מה אוכלים? "יופי של חומוס, ואצלי זה נושא רגיש, לצד כל שאר המאכלים הסטנדרטים של מסעדה מזרחית כמו שיפודים. אחלה אוכל ויופי של שירות".

מנות אהובות: "ממליץ בחום על החומוס והטאבולה".

מתי הולך? "בד"כ אני לוקח הביתה כי המסעדה נמצאת במרחק שלוש דקות נסיעה ממני, ואת זה אני עושה בכיף פעמיים שלוש בחודש. חוץ מזה, גם יוצא לי לשבת מדי פעם".

עם מי הולך? "או עם המשפחה המצומצמת- אשתי והילדים, או שלפעמים לוקחים הביתה למנגל המשפחתי".

אבו חסן, טירה - כניסה דרומית לכפר סבא, מול תחנת דלק סונול. טל': 09-9570067

חומוס אבו חסן. צילום: ארכיון
חומוס אבו חסן. צילום: ארכיון 

הבחירה של עומר בן גל

"אני מעדיף להגיע למפגש רחל בכרם התימנים", אומר שף מסעדת לילית, "אני מאוד אוהב את הגישה שלהם לאוכל".

מה אוכלים? "זו מסעדה סורית עם תבשילים כמו של פעם, אבל מוקפדים וטעימים. אוכל שלא נמאס ממנו ואפשר לאכול כל יום".

מנות אהובות: "יש שם תבשילים שמתבשלים שעות על פתיליות, במיוחד אני אוהב את הבשר הקצוץ עם החצילים הקלויים ואת החומוס עם התרד".

מתי הולך? "זה אוכל שלא רואים הרבה במקצוע שלנו, אז אני הולך כל פעם שנמאס מהסשימי וכל הדברים האלו".

עם מי הולך? "עם חברים או עם מי שיוצא, לא משהו מיוחד. אני קופץ לשם בלי לחשוב הרבה".

מפגש רחל, מל"ן 4, כרם התימנים, תל אביב. טל': 050-50603014

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים