נשנושי מסעדנות
קונדיטוריות מציעות תפריטי קינוחים לחג, בתי ספר לבישול עורכים סדנאות למתקשים, מנות חדשות במסעדות ועוד ניוז מגרה חיך מהזירה הקולינרית
מעדניית בלדי, התעשייה 19, רעננה. טל': 09-7401011

במהלך חודש ספטמבר חוגגת מסעדת Basar את החודש האחרון של הקיץ עם פסטיבל של נתחי בשר קרים, כשלצד כל מנה יוגש צ'ייסר של ויסקי על חשבון הבית.
בין המנות הקרירות יגישו: פלטת בשרים גדולה עם נתחים של רוסטביף, ברזואלה ופרושוטו טלה
Basar, מונטיפיורי 29, תל אביב. טל': 03-5252569
רימון בן יקיר, הבעלים של רשת המסעדות האסייתיות "ג'ירף", פותח מסעדה חדשה בשם "מועדון הקצינים" - עם תפריט אסייתי גם כן - שהרכיב שף יונתן רושפלד.
בתפריט המדובר תמצאו מנות כמו מרק סרטנים ודלעת (40 שקל), עוף חמוץ מתוק (50 שקל), פילה בקר ברוטב סיני (75 שקל), נתח בקר בבישול איטי עם מיר בקר ואיטריות שעועית (70 שקל).
מועדון הקצינים, הארבעה 21, תל אביב. טל': 03-6851155

במסעדה האילתית מציינים את יום העצמאות הברזילאי שמתקיים ביום ו', 7 בספטמבר. במקום מבטיחים מוזיקת סמבה, תפאורה אותנטית, קוקטייל קפירינייה בכניסה, חגיגת בשרים עם רקדני פלמנקו, רקדניות ברזילאיות ו- 15 אחוז הנחה על הארוחות הזוגיות והמשפחתיות. רצוי להזמין מקום מראש.
קאזה דו ברזיל, חטיבת גולני 3, אילת. טל': 08-6323032

בביסטרו בר מחדשים את התפריט ומוסיפים מנות חדשות לצד התפריט הקיים.
בין המנות החדשות תמצאו: פנה עוף זוקיני עם בצל סגול, עגבניות מיובשות, וודקה ופרמזן (38 שקל); סלט עוף עם ארבעה סוגי חסה, אבוקדו, עגבניות שרי, פטריות מוקפצות וחזה עוף על הגריל ברוטב קיסר (44 שקל); אנטריקוט 250 גר', בתוספת פירה או צ'יפס (65 שקל); קבב בלקני בתוספת אנטי פסטי לצד טחינה ופירה או צ'יפס (49 שקל); מוסר ים על הגריל בתוספת קינואה, צ'יפס או פירה (65 שקל) ועוד.
מארי ביסטרו בר, לילינבלום 1, תל אביב. טל': 03-5100989

לקראת החגים יוצא בית הספר לבישול של רשת "The Cook Store" בסדרת סדנאות בישול להכנת ארוחות חג.
ביניהן תמצאו סדנה של שף יניב גור אריה לעוגות חג משודרגות כמו טארט טאטן תפוחי עץ ודבש, פרפה בדבש תמרים, קראנץ' קינמון ותפוחים, לחמניות דבש וג'ינג'ר ועוגיות (3 בספטמבר); קישוטי עוגה וציפויים עם הקונדיטורית שלי בריילובסקי, ובסופה יצא כל משתתף עם עוגה מקושטת (4 בספטמבר).
השף עמרי בן פרז יעביר סדנת "עזרה ראשונה" שתוקדש להכנת מנות חג כמו כבד עוף ברוטב מתוק-חריף, עוף בברנדי וערמונים, אנטריקוט בבירה, קבב בולגרי וטפיוקה פירות (5 בספטמבר), וסדנה לארוחת גורמה מלאה עם השפית בל קפצן. במהלכה, המשתתפים ילמדו להכין מנות כמו פטריות במילוי כבד, מרק בטטות עם ג'ינג'ר וחלב קוקוס, דניס בנענע ולימון, עוף ברימונים וסילאן ועוד (9 בספטמבר).
מחיר כל סדנה 210 שקל למשתתף והן נערכות בין השעות 19:00-22:00. יש להירשם מראש.
האקדמיה לבישול של רשת The Cook Store, ביאליק 10, רמת גן. טל': 03-6700040

המסעדה / בית קפה / חנות ספרים הנמצאת בסמטה היוצאת מנחלת שבעה, "תמול-שלשום" השיקה אתר אינטרנט חדש בו אפשר למצוא את התפריט (חלבי ודגים) של המקום, סיפורים על אהבות שהתחילו שם, תמונות של יהודה עמיחי (ושאר הכותבים שהתארחו אצלם), מדור שסוקר פעילויות בירושלים בתחומי התרבות והמזון, ומדור על מוסדות דומים ברחבי העולם.
תמול-שלשום, סלומון 5, ירושלים. טל': 02-6232758

מסעדת קורדיליה שבמתחם ניר צוק ביפו פותחת את שעריה לארוחות עסקיות בימים א'-ה' בין השעות 12:30-15:30. העסקית כוללת מנה ראשונה, עיקרית, לחמניות הבית וזיתים מיוחדים במחיר 86 שקל לסועד.
בין המנות הראשונות לבחירה יוצעו פטה כבדים, קרפצ'יו מוסר בסלסה צבעונית ודפי פילו על חיטה חמימה. בין המנות העיקריות לבחירה תוכלו למצוא מוסר, רביולי דלעת ערמונים ואלומברו עגל.
קורדיליה, הצורפים 14, יפו. טל': 03-5184668
הדיינר בר בראשון לציון מציע מגוון של ארוחות עסקיות במחירים שנעים בין 48-98 שקל בין הימים א'-ה' (11:00-18:00). אלה כוללות מנה ראשונה, עיקרית, שתייה קלה וחמה וכדור גלידה או סורבה לקינוח.
בין המנות תמצאו: ניהו צי'קן גריל- נתח חזה עוף צרוב על גריל בלחמניית המבורגר עם תוספת לבחירה (48 שקל); פפרדלה אלפרדו ועוף ברוטב שמנת ופטריות שמפיניון בתוספת פרמזן (58 שקל); ספייסי כבש בורגר- המבורגר כבש על לחמניית המבורגר עם תוספת לבחירה (68 שקל), ועוד מנות רבות.
Niho, משה בקר 9, א.ת. ישן, ראשון לציון. טל': 03-9580890