נשנושי מסעדנות
ארז שטרן מציע ארוחה בת חמש מנות באלף שקל, שף עזרא קדם מארקדיה רקח תפריט חורף חדש ועוד ניוז מהזירה הקולינרית המקומית
התפריט יכלול: לפתיחה תוצע שמפניה של "Moet & Chandon" בליווי מבחר מתאבנים. כמנה ראשונה יוצע מרק קר של עגבניות וריזוטו פיטריות פורצ'יני, פרמז'ן ורוטב פטריות כמהין, לצד סוביניון בלאן 2006 של יקב פלטר.
כמנה שנייה יוצע רביולי קר של ג'מבו שרימפס, אבוקדו וקצף פירות ים ופילה של דג לוקוס בציפוי קראנצ'י, תבשיל תרד מתובל ורוטב ויניגרט של צלפים וקורנישונים, לצד יין "Bouchard Aine 2005" של שאבלי.
למנה עיקרית יוצע אוסובוקו טלה בירקות שורש מזוגגים, תבשיל עדשים וכוסברה טרייה קצוצה עם רוטב יין אדום ומדליון פילה בקר במעטפת עלי פטרוזיליה עם פולנטה כרובית ורוטב ציר בקר. זאת לצד יין "Pagau 2004" של שאטו נף דה פאפ.
כמו כן, יוגשו מבחר קינוחים, לחמים עם ממרחים, קפה ושתייה קלה.
ארז שטרן, פרטים בטל': 054-8000358
מסעדת ארקדיה מתחדשת עם תפריט חורף של השף עזרא קדם.
הצצה לתפריט החדש מגלה מנות כמו סלמון ממימי הדן בכבישה ביתית (57 שקל); ניוקי תפוחי אדמה עם חמאת מרווה, פלפלים קלויים, זיתי קלמטה וגבינת טום ממשק מצפה הימים (57 שקל), או מרק ארטישוק ירושלמי עם שמן ארגן ממרוקו (45 שקל) בשלב הראשונות.
למנות עיקריות יוצעו מחבת של פירות ים עם
חוץ מזה, יוצע גם מבחר חדש של מנות אחרונות.
ארקדיה, אגריפס 10 (בסמטה), ירושלים. טל': 02-6249138

משה יוחנן, שף הביסטרו הטרקלין, יארח את שף רועי סופר (טקמארו, פנגיאה, גבריאל), לארוחת טעימות בת שבע מנות שמשלבת מטבח צרפתי ואסיאתי. זאת, בעקבות זכייתו בתכנית קרב סכינים.
בתפריט הארוחה: ברולה כבד אווז עם מרמלדת זנב שור; מוסר ים עם קרסט כמהין וציר בוניטו, אויסטרים טריים מתובלים; קרפצ'יו סקאלופ בויניגרט יוזו; מרק בטטה וקארי אדום בקציפת שקדים; סשימי טונה וטוביקו וקינוח.
הארוחה תתקיים מחר, יום ג', 23 באוקטובר. יש להזמין מקומות מראש (265 שקל לסועד).
הטרקלין, נחלת בנימין 41, תל אביב. טל': 03-5660013
ארוחת טעימות עם רועי סופר, 23 באוקטובר

מסעדת לבן - שמלבד אוכל מציעה גם מסאז'ים ואווירה מתוגברת עם די.ג'יי ווידיאו ארט - חוגגת חמש שנים עם שף חדש ומנות חדשות.
השף הטרי, אילן חפץ, מציע את המנות הבאות: סלט סלמון צלוי עם גבינת סנט מור ואגס מקורמל בוויניגרט בלסמי (48 שקל); טורטליני דלעת במילוי מסקרפונה ובשר סרטנים ברוטב ירקות שורש וזעפרן (49 שקל); פילה מוסר ברוטב קרם חצילים על מצע של פירה חמאה בליווי סיגר פיקנטי (89 שקל), או שיפוד אנטריקוט בתבלינים ארומטיים בתוספת ירקות קלויים ותפוח אדמה מדורה (98 שקל).
לבן, שד' אבא אבן 27, הרצליה פיתוח. טל': 09-9586080
דקה היא מסעדת דגים חדשה שנפתחה לאחרונה בתל אביב.
מנות הדגים השתלטו על חלקו הגדול של תפריט המסעדה, שנבנה על ידי השף חיים כהן. תוכלו למצוא שם מנות פילה, דג שלם ווריאציות דגיות על מנות שונות.
כך, בין המנות הראשונות תמצאו שם מרק קרם שעועית לבנה עם טורטליני ופטריות פורצ'יני (55 שקל); קרפצ'יו דלעת המורכב מגרעיני דלעת, נבטי חמניה, גבינת מוצרלה באפלו, צ'ילי ושמן זית (55 שקל), או פלאפל דגים עם חומוס, שעועית לבנה ושמן זית (60 שקל).
בשלב העיקריות תמצאו דניס עם עדשים שחורים, טחינה, סלט עגבניות וכוסברה (105 שקל); זנב פלמידה עם ארטישוק ירושלמי, פטריות פורטובלו, רוטב תירס ואספרגוס (135 שקל), לברק עם ריגו קינואה, סלט סלק, עגבניות מיובשות ובזיליקום (105 שקל), ועוד.
אגב, קחו בחשבון שלרגל הפתיחה מציעים במקום הנחה של 20 אחוז על כל התפריט עד סוף אוקטובר.
Deca, התעשייה 10, תל אביב. טל': 03-5629900

מסעדת פורלין ממשיכה במסורת השנתית ותערוך גם השנה פסטיבל מולים.
בין התאריכים 1-24 בנובמבר, ניתן להזמין במקום ארוחת מולים שכוללת מנה ראשונה לבחירה, קדרת מולים במגוון רטבים (פרובינסיאל, מרינייר, שום, כרישה ופסטיס, זעפרן), צ'יפס ובירה.
יש להזמין מקום מראש (105 שקל לסועד).
פורלין, פרישמן 10, תל אביב. טל': 03-5222664

לכבוד יום הולדת שנה לסניף "אביב" של הרשת שברמת גן, ייערך מבצע מיוחד עד השלושה בנובמבר: הנחה של 50 אחוז על הארוחה השנייה.
המבצע ייערך בכל שעות היום ויכלול את כל הארוחות של הסניף – ארוחת בוקר, עסקית כריך, עסקית סלט ועסקית קיש.
The Coffee Bean & Tea Leaf, מגדלי משה אביב, ז'בוטינסקי 7, רמת גן. טל': 054-7755472

הראל מלמד, שמארח לארוחות פרטיות בחצר ביתו, השיק תפריט חדש וחורפי של ארוחה בת חמש מנות.
בין המנות המוצעות לבחירה: רביולי שרימפס עטוף בחמאת עגבניות מיובשות, רביולי קוקי סן ז'אק בקרם שמנת סלק, ביסק סרטנים, פיצטה בייקון ופסטו, פרפדלה בקרם ארטישוק צרוב, קונפי אווז בפרפיום תפוזים, אוסובוקו טלה וירקות שורש, אנטריקוט צרוב בקרם שרימפס ועוד.
הארוחה כוללת גם תוספות ומנות אחרונות לבחירת השף (250 שקל לסועד).
הבית של הראל, מושב נטעים. טל': 077-7855510