נשנושי מסעדנות
שף ארז קומרובסקי מעביר סדנאות בישול בצפון, תערוכת ישראפוד חוזרת, פסטיבל טעם כנרת מתחיל ועוד ניוז קולינרי מגרה חיך
קומרובסקי מתעתד ללמד במהלך הסדנאות את רזי המקצוע, כמו גם שימוש בתבלינים, ירקות אורגניים, וכל חומרי הגלם שמציע האזור.
הסדנה נערכת בביתו, הצופה על בוסתן רחב ידיים - ממנו גם יגיעו חומרי הגלם. במהלך הסדנא ילמדו המשתתפים את רזי אפיית לחמי השאור, בישול עם ירקות אורגניים, טיפול בבשרים ודגים יקחו חלק במפגש שוק בכפר יאסיף.
ארז קומרובסקי, בית ספר לבישול גלילי, מצפה מתת. טל': 03-9772929
במסגרת תערוכת האוכל "ישראפוד 2007" - שתתקיים השבוע, בימי שני עד רביעי - יתארח בכנען שף פיליפ לז'אנדר, שף מסעדת "Four Seasons Hotel George V", שדורגה השנה במדריך זאגט כמסעדה הטובה בפריז.
את השף הזמין ארצה שף שלום קדוש ממלון שרתון פלאזה בירושלים. קחו בחשבון שהוא יעביר במסגרת התערוכה סדנאות בישול מקצועיות היום (ב') ומחר,
התערוכה מיועדת בעיקר לאנשי המקצוע הפועלים בארץ, ומציגה לאנשי התעשייה את כל החידושים בתחום.
בתערוכה יועמדו דוכנים רבים המציגים ציוד חדש וחומרי גלם לצד הרצאות והשתלמויות. הכניסה למוזמנים היא בחינם ולמי שסתם מתעניין, נציין כי הכניסה תעלה 100 שקלים.
ישראפוד 2007, גני התערוכה, 26-28 בנובמבר. מחיר: 100 שקל

לכל מי שאוהב את זה כבד, מציע ביסטרו היין הטרקלין, ארוחת טעימות שכולה בירות ובשרים בניחוח בלגי.
בימי שלישי ורביעי השבוע, יתארח השף אלן טלמור במסעדה ויתקין ארוחת טעימות על בסיס בירה בלגית ונקניקיות. טלמור, שמתמחה בנקניקיות, יגיש ארוחות בנות חמש מנות, כשלצידן שלוש סוגי בירה שונים.
הארוחה תכלול, בין היתר, פתיחים דוגמת ברוסקטות שיוגשו עם ממרחים שונים לצד בירה דובל בלגית. מנות הביניים כוללות מבחר בשרים שהולכים עם בירה, דוגמת קורנדביף, סינטה כבושה וברזאולה, לצד לחם אפוי על חלוקי נחל.
בשלב העיקרית תוכלו לדגום קדירת בשר וירקות שורש שבושלו בבירת שימאי. לצד המנה תוגש הבירה עצמה (189 שקל לסועד).
הטרקלין, נחלת בנימין 41, תל אביב. טל': 03-5660013

פסטיבל טעם כנרת השלישי מתחיל בסוף השבוע הקרוב. צפו לשלושה סופי שבוע של בישולים ושפים בעמק הירדן.
במסגרת האירועים יתקיימו סדנאות עם שפים אורחים, סדנאות בשריות, סדנאות שוקולד, ועוד. אלה יועברו במלונות ובמבנים שונים באזור, כשהמנות יתבססו על התנובה המקומית ובמיוחד על דגי הכנרת והתוצרת החקלאית האורגנית.
בין המתארחים יהיו גם שף צחי בוקששתר, שיעביר סדנת בישול אינטימית בוילה מלצ'ט; בנסעדת מרינדו יקיימו סדנאות בשרים והכנת פויקה; בקצה הנחל יגישו תבשילים לבנוניים מקוריים בליווי כמה סוגי עראק ובגליתא יקיימו סדנאות שוקולד למבוגרים וילדים.
פרטים נוספים תמצאו באתר האירוע.
טעם כינרת, 30 בנובמבר – 15 בדצמבר 2007

לאחר שבעלי מסעדת אודאון הודיעו כי הם סוגים את סניף המסעדה בהרצליה פיתוח, הודיעו לאחרונה גם קברניטי קזנקי ואוקינאווה כי הם סוגרים שם את הבסטה. בנוסף, החליטה מסעדת קולומבוס באזור כי היא מבטלת את המנות העסקיות במקום ופותחת מעתה את שעריה רק משש בערב.
הסיבה לנטישה ההמונית היא, ככל הנראה, היחלשות שוק ההיי-טק באזור, שהפסיק לפקוד את המסעדות.
מקזנקי נמסר כי בחירתם בחלל גדול כל כך, אשר כפול בגודלו מהסניף ברחוב הארבעה בתל אביב, גרם לעלויות גבוהות מדי. הסניף, שהמנות בו תומחרו בדומה לסניף התל אביבי, פשוט לא היה רווחי. גם מאוקינאווה נמסר כי הסניף בהרצליה פיתוח היה רווחי פחות.

מסעדת סנדר מציגה לקראת חג החנוכה פסטיבל לעטקס.
לאורך כל החג, תוכלו למצוא במסעדה הותיקה חמישה סוגים שונים של לביבות לעטקס מסורתיות. בנוסף ללביבת תפוח האדמה והבצל הצפויה, יגישו במסעדה גם לעטקס בטטה, לעטקס תפוח אדמה וגזר, לעטקס קישואים ולעטקס קישואים ותפוח אדמה.
מחיר צלחת של שלוש יחידות מהמעדן הפולני תעלה 15 שקלים בלבד.
סנדר, רחוב לוינסקי 54, תל אביב. טל': 03-5371872
פסטיבל לעטקס, 5-12 בדצמבר

אוונגרד, האוחזת בשורשים האמריקניים החזקים, משיקה ערבי מערב פרוע בכל ראשון ב- 20:00.
למי שג'ון ויין עושה לו את זה, נציין כי בדיינר התל אביבי מתכננים להעניק למקום לוק טקסניבעזרת חציר על הריצפה, צוות בתלבושות בוקרים וסרטי ספגטי שיוקרנו על המסכים הרבים במקום (במידה ולא ישודר משחק ספורט חשוב).
מלבד המנות הרגילות, תוכלו למצוא בתפריט ספריבס בסגנון טקסני. מאוונגרד נמסר כי הם מעודדים את הלקוחות לבוא בתלבושת מתאימה (לא תחפושת של אינדיאני, אגב, זו לא תלבושת מתאימה).
אוונגרד - הברזל 3 רמת החי"ל, תל אביב. טל': 03-6480082