מכוונים גבוה
אם נמאס לכם מהאווירה המעונבת סביב השולחן במסעדות כנען, למה שלא תעברו לבר? אלדד לוי ואורי שביט בדקו עבורכם באלו מסעדות שווה להניח את הישבן באזור של הברמן. התוצאות לפניכם
לטעמנו, המסעדה עם האווירה התוססת ביותר בעיר יש הרבה שולחנות מסביב, אבל האקשן האמיתי מתחולל סביב הבר הענקי, על רקע מוזיקה לטינית מקפיצה. מי שלא הזמין מקום מראש על הבר לא ימצא איפה לשבת. רצוי לבקש מבעוד מועד את אחת הפינות שם תוכלו להתרווח ולדבר עם בן לווייתכם בלי לנקוע את הצוואר.
האוכל ב”טפאו” נולד בשביל
הארבעה 16 תל אביב, טל’ 03-6240484, כל השבוע מ-18:00 עד לקוח אחרון

הבר ממוקם אמנם בחלל אינטימי ונפרד, אך למעשה מדובר בחלק הסקסי והמדליק של מסעדת “רפאל”. העיצוב צבעי אדום ושחור, ספות מזמינות ובר מרווח משרה על יושבי המקום את האווירה החושנית המתבקשת. השף רפי כהן אחראי גם לרקיחת המוזיקה, הבנויה מסטים אקלקטיים מגניבים, שהוכנו מבעוד מועד.
בתפריט הבר החדש תמצאו בין היתר ניוקי תפוחי אדמה עם כמהין, קוקי סאן ז’אק טרי עם פירה בטטה לבנה וחמאת פירות ים וצלעות של טלה צעיר עם ארטישוק ירושלמי. אפשר גם להזמין מנות מתפריט המסעדה הרגיל. רשימת האלכוהול במקום מעודכנת ומעניינת.
לא בטוח שתמצאו כאן את הסינגל הכי נדיר והכי יקר, אבל ל”חמארה” לא באים בשביל להראות כמה יש לך יותר מאחרים, אלא כדי להעביר ערב נעים, טעים, אלגנטי ובעיקר רווי עשן מכיוון שמדובר בחלל נפרד לחלוטין, הוכרז הבר כאזור העישון של המסעדה, מה שהופך אותו לפיסת גן העדן האחרונה לבליינים המעשנים.
הירקון 87 תל אביב, טל’ 03-5226464, כל השבוע מ-17:00 עד לקוח אחרון

הבעלים של “שילה” מתעקשים לקרוא לה “בר עם אוכל”, אבל זוהי מסעדה לכל דבר עם מנות שלא היו מביישות את מסעדות השף המובילות בארץ. הבונוס שלכם אווירת בר נהדרת, חמימה ופשוטה. לא מדובר בבר יוקרתי ומעונב, אלא במקום אליו באים כדי לקשקש, להתרווח ולנשנש מטעמי פירות ים, שמלווים את האלכוהול בצורה מושלמת.
תפריט האלכוהול מספק אך סטנדרטי ואינו נושא בחובו בשורות גדולות. כדאי ללכת על יין טוב או קוקטייל קלאסי ועשוי היטב. במקרה של שילה “חוק העישון” המעודכן מביא בשורות טובות לשני הצדדים יושבי הבר הפנימי, שהיה עד לא מכבר אפוף עשן, יכולים ליהנות מאוויר צח, ואילו המעשנים יסתופפו באזור המרפסת שנסגרה לאחרונה ורוהטה מחדש.
בן יהודה 182 תל אביב, טל’ 03-5221224, א’-ה’ מ-19:00 עד לקוח אחרון, שישי-שבת מ-13:00 עד לקוח אחרון

כן, אפשר להזמין שולחן, אבל מביני עניין יודעים שהדבר האמיתי הוא לשבת ב”הרברט סמואל” על הבר. ישיבה נינוחה, בר בהיר, שירות יוצא דופן במקצועיותו וטעמים ממכרים מבית היוצר של יונתן רושפלד, בין אם מדובר בדגים, פירות ים, בשרים טריים או בפלטות של גבינות ונקניקים מצוינים.
ב”הרברט סמואל” עלו על הפוטנציאל של ישיבה על הבר בשעות השקיעה, מול חלונות הענק הצופים לים, והכריזו על תפריט אחר צהריים מיוחד, הכולל מנות קטנות מתחלפות ותפריט יין מגוון, שאת רובו אפשר להזמין גם בכוסות או בקראף. את הסיגריה שאחרי תצטרכו לעשן על המדרכה שמול הטיילת. המלצרים ירשו לכם לקחת אתכם את הכוס.
הרברט סמואל. קויפמן 6 תל אביב, טל’ 03-5166516, א’ 00:30-18:00, ב’-ד’ 00:30-12:30, ה-שבת מ-12:30 עד 01:00

המסעדה גדולה ושוקקת, הצלחות גדולות, הבר ממוקם בפינה ולא במרכז, ועדיין זה המקום הנכון להתיישב בו. כאן האווירה מסעדתית יותר, אבל העיצוב המושקע, הרחש האנושי הבלתי פוסק והמנות הבלתי צפויות שרוקח אבי קונפורטי יעניקו את התחושה, שאתם יושבים על הבר במסעדה חדשנית בלונדון או בניו יורק.
הטעמים המגוונים ממחוזות אסיה מתגלים כבני לוויה מוצלחים לדרינקים. גם כאן המגוון ראוי והמזיגה מקצועית, ותוכלו להתנסות בקוקטיילים מיוחדים מפירות טריים ואלכוהול מתובל. “צפרה” מוכרזת כמסעדה ללא עישון וכך גם הבר, כך שהמעשנים שוב ימצאו את עצמם בחוץ.
יגאל אלון 96 תל אביב, טל’ 03-6240044, כל השבוע מ-12:00 עד לקוח אחרון
הכתבה לקוחה מגיליון מדריך המסעדות של המגזין "על השולחן"