נשנושי מסעדנות
בתל אביב נפתחת מסעדה צרפתית חדשה ושף אייל שני חוזר למטבח. יש גם עוד עדכונים מגרי חיך מהזירה הקולינרית
על התפריט אחראי השף גיל יהודה שעבר כבר במטבחים של יועזר בר יין, רפאל ווינס ותמר. המסעדה תהיה פתוחה בכל יום מ-12 בצהריים עד חצות ותציע חניה צמודה.
התפריט מורכב ממנות כמו: שוט וודקה עם אויסטר טרי (37 שקל) ופלמידה/מטיאס מעושן (25 שקל) במנות הבר; קרפצ'יו דג ים או בקר (39 שקל); שניצל וינאי – עגל חלב עם ביצת עין מעל (65 שקל) ופילה בקר, 250 גרם (90 שקל).
דרוקרס, מונטיפיורי 17, תל אביב. טל': 03-5663535

השף-סלב אייל שני, פתח מסעדה חדשה במתחם אינטימי למדי בתל אביב.
את המקום הקטן פתח שני יחד עם שותפו, עודד לנדאו. במסעדה, שנמצאת כעת בהרצה, מבטיח השף לדאוג לכל מנה באופן אישי. זאת,
סלון, מעבר יבוק 8, תל אביב. טל': 052-7035888

מסעדת בנג'מין סיגל מציעה החודש תפריט ספיישל המבוסס על קינואה שחורה. מהמסעדה נמסר כי מדובר במסורת חדשה, בה כל חודש יוקדש לחומר גלם אחר שיככב בתפריט המסעדה.
בין מנות הספיישל שיוגשו עד סוף החודש גם: תבשיל קינואה שחורה ובצלצלים סגולים (78 שקל); רטטוי ירקות אביביים עם קינואה שחורה, אגוזים ואספרגוס (72 שקל) וסלט קלמארי כבוש עם קינואה ולבנדר (52 שקל).
בנג'מין סיגל, מגדל האופרה, טיילת הרברט סמואל, תל אביב. טל': 03-5166224

שני סניפי מסעדת מינה טומיי, בהרצליה ובתל אביב, החלו מהשבוע להציע גם שירות משלוחים. מהמסעדה נמסר כי כל המנות יגיעו תוך כדי דאגה לפרטים הקטנים הכוללים גם: סכו"ם, צ'ופסטיקס, מטליות לחות, שקית זבל, פלייסמנטים והפתעה לכל סועד. נחכה ונראה.
בין המנות שמופיעות בתפריט גם: סלט יפני ירוק (19 שקל); סייגון רול (22 שקל); 3 כיסוני בצק ממולאים של תאי דאמפלינג במילוי חצילים ופטריות (21 שקל) וספרינגרול ויאטנמי (24 שקל).
למנה עיקרית תוכלו להזמין גם בומביי באטר צ'יקן שיפודי עוף מושרים ביוגורט, תערובת תבלינים, ומצע של אורז (47 שקל); צ'יינה ספייס (54 שקל) ושנדון ביף (52 שקל).
מינה טומיי, אבן גבירול 30,תל אביב, טל': 03-6966363
שד' אבא אבן 8, הרצליה פיתוח, טל': 9618877 09

ביסטרו מיגל מארח את הזמר הדרום אמריקני פבלו רוזנברג לערב בשרים מיוחד. השף עדי אבו והזמר חובב הבישול והבשרים מבטיחים מנות בשרים יחד עם תוספות מהמטבח הישראלי.
רוזנברג, שלדבריו בישל עד עכשיו רק לחבריו, מבטיח מנות דרום אמריקאיות כמו אמפנדס וכמובן, הרבה אסאדו. הערב יתקיים ב-24 למרץ משעה 19:00. מהביסטרו נמסר כי רצוי להזמין מקום מראש.
ביסטרו מיגל, הירקון 88, תל אביב. טל': 03-5107555
ביום ג' הקרוב (18 במרץ) יקדישו את היום במסעדת "קסקו מעבדה עירונית" שבשכונת פלורנטין למטבח ההולנדי. מהשעה 13:00 יציעו במקום ארוחת טעימות הולנדית אותנטית תמורת 195 שקל לסועד.
הארוחה כוללת מנות כמו: קוקטייל שרימפס; נזיד אפונה עם נקניקיות; קרוקט בשר; דג סול ברוטב הולנדייז ובשר בבישול איטי בליווי צ'יפס ומוס תפוחים. מהמקום נמסר כי מומלץ להזמין מקום מראש במהלך היום ההולנדי.
קסקו, פלורנטין 3 א', תל אביב. טל': 03-5182144

המסעדה היפנית מפתח תקווה חוגגת בימים אלה את פסטיבל ההתחלות החדשות היפני (אנו חושדים כי מדובר בסוג של חג יפני גדול). זאת, עד ל-15 במרץ. במסגרת החגיגות מציעים במסעדה ארוחה זוגית וסאקי חם לאורך כל הארוחה על חשבון הברון (160 שקל).
הארוחה הזוגית כוללת פלטה מעוגלת שבמרכזה קערת אורז לבן ומסביבה צלוחיות עם מילויים שונים. ביניהם גם: גיוזה בקר; שרימפס בציפוי טמפורה ויקיטורי לבן – שיפודים יפנים מבקר נמוך (בשר לבן).
אויאמה, דרך רבין 17, מתחם יכין ,פתח תקווה, 03-9235368