נשנושי מסעדנות
אל באבור פותחת שירות קייטרינג, באוברג'ין יש פסטיבל אוכל הודי עילי, "שף תאכל כשר" חוזר לסיבוב שלישי ויש גם עוד ניוז קולינרי מגרה חיך
כך, תוכלו למצוא בין מנות הקייטרינג גם סלט חובזה, תרד בר או טאבולה בשלב הראשונות; צלעות טלה לצד מג'דרה, שישליק טלה עם פפריקה, או קבב על שיפוד במקל קינמון. הקייטרינג יוצע ברחבי הארץ, כן, וזה גם כולל נשים שאופות במקום.
אל באבור, אום אל פאחם, צומת עין איברהים, כביש ואדי ערה. טל': 04-6114141

מסעדת אוברג'ין ממלון דיוויד אינטרקונטיננטל התל אביבי תערוך, ממחר (ג') ועד ל-31 במרץ, פסטיבל אוכל הודי עילי. כך, מקווים להציג שם מנות הודיות שבדרך כלל לא זוכות לייצוג מספק בכנען.
המסעדה תארח את השף סיירוס טודיוואלה, השף והבעלים של מסעדת קפה ספייס נמסטה מלונדון, המייצג
טודיוואלה יעבוד בצמוד לשף המסעדה המארחת, אלפרד יבניסיק, במשך השבוע ההודי. המנות שיוגשו במסגרת הפסטיבל יהיו גם מסורתיות וגם מודרניות (כולן כשרות, אגב).
בצהריים יוגש תפריט עסקי ובערב תפריט א-לה קארט. מהמסעדה נמסר כי מומלץ להזמין מקום מראש.
אוברג'ין, קאופמן 12, מלון דיוויד אינטרקונטיננטל, תל אביב. טל': 03-7951255

ביום א' הבא, 30 במרץ, ייצא לדרכו פסטיבל האוכל המציע תפריטי ארוחה ומלאה (וכשרה, כמובן) תמורת 79 שקל. הפסטיבל ייערך עד ה-10 באפריל ומשתתפות בו מסעדות מרחבי הארץ.
בין היתר, משתתפות באירוע מסעדות דוגמת סימה, ל'אנטריקוט, פאסיפיק (תל אביב) ביסטרו 56 (הרצליה פיתוח), היקב (נתניה), טריאקי, אלפרדו, אל גאוצ'ו (פתח תקווה), לה טרטוריה, מימה ואוסקה (רעננה).
שף תאכל כשר 3, 20 במרץ עד 10 באפריל. לפרטים ולרשימת המסעדות המלאה: 03-6912540 אובאתר

הביסטרו מבנימינה עורך החודש פסטיבל פירות ים. במקום יוצע תפריט מיוחד הכולל גם מנות דוגמת קלמארי פטוש; שיפודי שרימפס ברוטב ברביקיו; מולים ביין לבן וטימין; קדרת סרטנים בשמנת וג'ינג'ר וטארטלט מסקרפונה (84 שקל למנה ראשונה ועיקרית).
גאיה, האמן פינת הטחנה, א.ת. הרכבת, בנימינה. טל': 04-6181818

עכשיו, כשמעלות החום קצת מקשות על התיאבון, חשבנו שתרצו לדעת שבימים אלה נפתח בתל אביב הסניף הראשון של "Yogo", המתמקד בגלידות, משקאות ומוצרים מבוססי יוגורט. הסניף, אגב, מתעתד להפוך לרשת.
בעלי המקום, היזמים לירון כרמון, עמית לבנטר וליסה מנדלסון, מגדירים אותו מצדם כ"יוגורטריה". הרעיון, לדבריהם, הוא לספק מענה לקהל שדורש גלידות איכות ומאכלי יוגורט עשירים מבלי לטחון עודף קלוריות. הקונספט, אגב, לא חדש. "Yogo" נוצר בהשראת רשת פינקברי האמריקאית ורד מנגו הקוריאנית.
ההבדל בגרסה הישראלית הוא שכאן לא מציעים רק גלידת יוגורט או גרסאות דומות של העניין, אלא גם מאכלי יוגורט שונים, המלווים בפירות, גרנולה תוצרת בית ועוד כהנה וכהנה. היזמים, על כל פנים, מתכננים להקים סניף נוסף במהלך השנה ועוד שלושה בשנה הבאה.
yogo, רוטשילד 19, תל אביב

המסעדה מראש פינה מציגה ארוחות עסקיות חדשות, שיחולקו לשלושה תפריטים שונים. התפריט הראשון והשני יהיו של מנות בשריות (75 ו-85 שקל) והשלישי צמחוני (72 שקל).
כל התפריטים כוללים מנה ראשונה ועיקרית וכן שתייה חמה. בתפריטים תמצאו מנות כמו רצועות פילה בקר מוקפצות עם צנוברים; סטייק סינטה או שניצל וינאי ברוטב צ'ימיצ'ורי וסלמון נורבגי ברוטב בסקי.
הבית של רפא, בית פרופסור מר, אתר השחזור, ראש פינה. טל': 6936192 - 04

השף והמתחם, ניר צוק, מגייס את שלושת מסעדותיו מסמטת הזכוכית היפואית לפסטיבל האספרגוס המוכר שלו שיחל מה-1 באפריל. אם אתם בעניין, נספר לכם כי במשך החודש יתבסס התפריט במסעדות קורדיליה, ביסטרו נועה והג'אפה בר על מנות רוויות אספרגוס ירוק ולבן.
כך, תוכלו למצוא שם לביבות אספרגוס ברוטב יוגורט; סינטה משובצת אספרגוס; שרימפס אספרגוס ומנגולד וניוקי אספרגוס (148 שקל).
מתחם השף ניר צוק, סמטת הזכוכית 1, פינת יפת 30, יפו, טל': 5184668 – 03