נשנושי מסעדנות
השף-קונדיטור זיו שלף פותח עוד קייטרינג, במלון הסקוטי מציעים תפריטים חדשים ועוד ניוז קולינרי מעורר חיך
שלף, יש לציין, למד את מלאכת הבישול בדרום צרפת ולאחר מכן עבד, בין היתר, גם עם השף גורדון רמזי במסעדתו בלונדון, כמו גם במסעדות נוספות במטרופולין. עם שובו לארץ עבד כקונדיטור במסעדת "כפות תמרים" ז"ל.
בין המנות שמציע שלף ללקוחותיו גם דג לוקוס עם עגבניות, גרגרי חומוס וטפנד זיתים; פילה בקר עם קונפי בצל ושום בגריל ברוטב ציר בקר; טורטליני במילוי פטריות וצלעות טלה בציפוי מחית פטרוזיליה ואגוזי לוז.
Kitchen קייטרינג, עלומים 15, סביון. טל': 054-6655920

המלון הטברייני מציע בימים אלה חמישה תפריטי גורמה שונים לציון אירועים מיוחדים - ימי הולדת, חתונת כסף או מפגשים עסקיים.
הארוחות מתקיימות במרתף היין של המלון העתיק,
המלון הסקוטי, גדוד ברק 1, טבריה. טל': 04-6710710

בלחם ארז חשים סוג של בריזת אביב. בהתאם לעונה, מזמינים את השכנים לשני הסניפים התל אביביים (באבן גבירול ויהודה מכבי) לערבי פוקצ'ה ובירה או יין צונן.
את ערבי הפוקצ'ה התחילו במקום החודש והם יימשכו עד לתחילת יוני, בכל ערב בין השעות 17:00 ל-22:00. במקום תוגש פוקצ'ה חמה לצד מגוון מטבלים וסלטים. הווליום במערכת הסאונד, מציינים שם, יעלה במעט (29 שקל).
לחם ארז, אבן גבירול 52, תל אביב. טל': 03-6969381
יהודה מכבי 73, תל אביב. טל': 03-6053837

בשלושת סניפי מסעדות הפסטה יערכו החל מהיום (ב') ועד ליום שבת פסטיבל בהשראתם של סרטי וסדרות המאפיה – מהסנדק ועד, כמובן, לסופרנוס. העניין כולל תפריט ובו ארבע ארוחות שונות בנות שלוש מנות, כשכל ארוחה אמורה לייצג זרם שונה של הפשע המאורגן האיטלקי.
הארוחות מחולקות, למעשה, לארבעה אזורים שונים באיטליה מהם מגיעות מנות כמו קפונטה - תבשיל חצילים, ירקות, צימוקים וצנוברים המגיע מסציליה; סקלופינה של עוף בעגבניות עם מוצרלה ואורגנו מחבל קמפנייה; קרוסטיני עם מוצרלה ואנשובי בשמן זית מחבל קלבריה וקפרצה מוצרלה עם עגבניות טריות ומיובשות מחבל פוגליה (79 שקל לארוחה). מומלץ להזמין מקום מראש.
פביאנה, כל סניפי הרשת

הסניף התל אביבי של הקונדיטוריה פטיסרי "דודו אוטמזגין" מציע לכבוד חג המצות מגוון עוגיות ועוגות מיוחדות, ביניהן גם עוגיות מקרון בצבעים וטעמים שונים (28 ל-32 שקל).
בנוסף לאלו, תוכלו לרכוש במקום גם עוגות גבינה, שוקולד ופרג כשרות לפסח במחיר של בין 55 ל-69 שקל. סניפי הרשת בצפון הארץ, אגב, יהיו סגורים במהלך החג.
דודו אוטמזגין, אבן גבירול 71, (גן העיר), תל אביב. טל': 03-5292472

מרכז סדנאות האוכל בראשל"צ וברעננה מציגים בימים אלה סדנת בישול מולקולרי, כמה רגעים אחרי שהדבר היה הטרנד הכי חם בעולם הקולינריה. את הסדנא יעבירו ד"ר סרחיו ברוידו והשף דניאל פקר. היי, אולי זה ישדרג לכם את הסדר הקרוב.
הסדנא תיערך ביום ו' הקרוב, 11 באפריל בסניף ראשל"צ ותכלול הכרה עם האמצעים, הטכניקות, הכלים והקונספטים של המטבח המולקולרי. הסדנא תתחיל ב-10:00 בבוקר. יש להירשם מראש (390 שקל לאדם).
לגעת באוכל, הסדנא 4 (מתחם ACE), אזור התעשייה רעננה. טל': 09-7404474
לישנסקי 9, מתחם חונים קונים, ראשון לציון. טל': 03-9520390

מסעדת ערבסקה הפתח תקוואית מציעה תפריט עסקיות מחודש. מהמסעדה נמסר כי מדובר במנות המבוססות על המטבח הלבנוני. כל עסקית כוללת חמישה סלטי פתיחה, עיקרית ושתייה קלה (49 או 59 שקל).
בין המנות בעסקיות החדשות של ערבסקה גם: קבב לבנוני מבשר כבש; קבב זחלאווי בציפוי טחינה חמה; דג מושט מטוגן ונתחי שישליק כבש.
ערבסקה, בן-ציון גליס ,4 פתח-תקווה. טל': 03-9044242