גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


כלכלת בית

רייצ'ל ריי התעלמה בחיוך מהזלזול של השפים הבכירים באמריקה והפכה לכוהנת בישול מקומית. בראיון ראשון לכלי תקשורת ישראלי היא מספרת איך הצליחה להתקדם מדוכן הממתקים בכלבו השכונתי לראש אימפריה שמגלגלת מיליוני דולרים

לי-אור אברבך | 15/4/2008 8:19 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מאז פרצה למטבחו של הציבור האמריקני, רכשה לה רייצ'ל ריי לא מעט אויבים. כוהנת הבישול התורנית והמעצמה הכלכלית בהתהוות גורמת בעקביות נקעים באפם של בכירי הפיינשמקרים.

השפים הבכירים, שבמשך שנים ניסו להנדס את טעמם של זוללי המקדונלד'ס לכדי מנות קטנות ואנינות, מזדעקים לנוכח האיטלקייה הקולנית שכובשת את לב ההמונים. אולם הפופולריות של ריי אינה נפגמת, והיא ממשיכה לצחוק כל הדרך אל הבנק.

"אני לא נפגעת מכך שאומרים שאני לא שפית אמיתית", אומרת רייצ'ל ריי בראיון מיוחד ל"המגזין", " אחרי הכל זה הוגן, אני לא שפית גדולה, אבל אני יודעת שאני מבשלת טוב, ואני לא מחפשת אישורים מאחרים לחיי, כפי שהם לא זקוקים לאישורים כאלה ממני.

"אני אוהבת לאכול את הבישול שלי וכך גם משפחתי. אחרי הכל, אם שפים כמו ג'יימי אוליבר באים לאכול אצלי בבית, סימן שאני בסדר".
רייצ'ל ריי. צילום: יחסי ציבור
רייצ'ל ריי. צילום: יחסי ציבור יחצ
מרתה סטיוארט, גרסת הסמיילי

ריי, שהונה הוערך על פי המגזין פורבס בשנה שעברה ב-16 מיליוני דולרים, לעולם לא תתווכח עם אדם שיאמר כי היא לא מקצועית מספיק. הרי מהנחת יסוד זו בדיוק היא שואבת את תהילתה.

בחודשים האחרונים אפשר לראות את ריי על מסך ערוץ 2, בימי השידור של "רשת" בשעות אחר הצהריים. התוכנית, הנקראת על שמה, היא מעין פיגוע קולינרי רב משתתפים. ריי מגרדת יש מאין תבשילים ריחניים במחי יד, והקהל האמריקני המשולהב יוצא מגדרו כאילו עומדת מולו שליחת האל עלי אדמות.

פניה עגלגלות ומחייכות ללא הרף, וידיה מלוות את קולה הצורמני בנפנופים עזים, זכר למורשתה האיטלקית. היא מוסיפה גבינה לספגטי, והקהל קם על רגליו, מחלקת קופסאות שימורים - ולאקסטזה אין קץ. ריי הלבבית כבשה בשנתיים האחרונות את מקומה של מרתה סטיוארט חמוצת הפנים, והפכה לאורים ותומים של הלייף סטייל האמריקני. אולי כי סיפורה האישי מתברר כסיפור הצלחה אמריקני טיפוסי.

היא נולדה במדינת ניו יורק לפני 39 שנים, למשפחה שעיסוקה העיקרי הוא מסעדנות.

אמה סיציליאנית ושורשיו של אביה בדרום ארצות הברית. בצעירותה עברה לעיר ניו יורק, וניהלה דוכן ממתקים בכלבו הנודע "מייסיס". אחר כך התקדמה לנהל את מחלקת המזון הטרי בחנות, ובהמשך הפכה לקניינית למעדניית גורמה מקומית.

"לא הבנתי למה אף אחד לא קונה אצלנו", היא מספרת בהתלהבות האופיינית לה, "היו לנו מוצרים נהדרים וירקות טריים ומגרים, אבל אף אחד פשוט לא הגיע לקנות. אחרי ששאלתי אנשים והתחלתי לברר, גיליתי שאנשים בעצם לא יודעים לבשל. דור שלם של אמריקנים גדל על ארוחות מוכנות ומזון מהיר, ולא יודע מה לעשות במטבח שלו". באותה תקופה החליטה רייצ'ל ריי לנקוט את המהלך שישנה את חייה לעד.

"החלטתי להעביר קורסים לבישול ב-30 דקות", ממשיכה ריי לגולל את סיפור חייה, "וזה הפך ללהיט. למעשה זה היה המוצר הנמכר ביותר בחנות. עשינו קורסים מיוחדים לנשים וקורסים בנושאים מיוחדים, והשמועה עברה מפה לאוזן עד שעשו עליי כתבה בטלוויזיה המקומית. בהמשך גם קיבלתי פינה שבועית באותו ערוץ מקומי".
בתמונה: חלום אמריקני
בתמונה: חלום אמריקני יחצ

סחבקית

לא רק הבישול של ריי היה זריז. היא המשיכה לדהור על הפטנט שהמציאה, ובד בבד השתתפה באופן קבוע בתוכניות רדיו והוציאה ספר בשם המתבקש, "ארוחות ב-30 דקות".

הפינה בטלוויזיה המקומית הפכה לפינה בתוכנית הבוקר "היום" של רשת סי-בי-אס, ומשם נסללה הדרך לחוזה בערוץ האוכל ולהסכם ענק עם רשת מרכולים ששיווקה את ספריה. על אף ששמה של ריי הפך שגור בכל בית, עוד לא חלה נקודת המפנה. עד שפגשה את אופרה וינפרי.

וינפרי, אייקון הטלוויזיה והמעשים הטובים, ראתה בטבחית חסרת ההשכלה הפורמלית השקעה טובה. ב-2005 עלתה תוכניתה היומית הארצית של ריי, כשהטאלנט החדשה מפומפמת ככוכבת אורחת בתוכניותיה של המלכה האם.

כבר באותה שנה זכתה ריי במועמדות ל"אמי" והפכה ללהיט. ארון הספרים של עקרת הבית האמריקנית התעשר ביותר מעשרה ספרים פרי עטה ובמגזין רב תפוצה. בטלוויזיה היא הובילה עוד שתי תוכניות בערוץ האוכל. את שמה היא מכרה לקידום רשתות ענק כמו "בורגר קינג" ו"דנקן דונטס".

התדמית הכל-אמריקנית שלך לא נפגעת בשל העובדה שאת היום הרבה יותר עשירה ממרבית צופייך?
"אני חושבת שלא. נכון, אני מרוויחה היום הרבה יותר מבעבר, אבל אני עדיין אותה רייצ'ל. אני לובשת את אותם מכנסי ג'ינס שלבשתי לפני עשור, קונה באותה מכולת, וחיה באותה שכונה.

"בעלי ואני עדיין גרים באותה דירה קטנה בשכירות חודשית, שבה גרנו לפני ההצלחה. זה מה שאני אוהבת וכך נוח לי. אני גם תורמת הרבה יותר, וחלק ניכר מהכסף שלי מוקדש לכך. הדבר היחיד שאולי השתנה הוא שאולי יש לי שתי שמלות יוקרתיות כדי ללכת לאירועים שמחייבים לבוש מיוחד. מדי פעם אני גם מנסה מסעדות מסוימות, אבל אני עדיין מעדיפה את המסעדות הפשוטות הרבה יותר".

לריי אין כל בעיה להתראיין. אמנם בשל הבהילות שבקולה נדמה כי היא עומדת לקצר בתשובותיה, אולם היא מאריכה ככל שניתן לה. כאשר אשת יחסי הציבור אומרת כי אחת השאלות אישית מדי, רייצ'ל אומרת לה לא לבלבל במוח. גם כשהיחצ"נית מבקשת לסיים, רייצ', כך היא קוראת לעצמה, דווקא מוכנה להמשיך ולענות. סחבקית.

"יש בי צד אפל"

"בהתחלה היה לי קשה מאוד להתמודד עם אור הזרקורים", היא מספרת בחיוך, "אבל אחרי כמה זמן מתרגלים לזה. אחרי הכל, אני עדיין יכולה ללכת לעשות קניות בשקט, הפפרצי לא רודפים אחריי". למרות זאת, לאחרונה זעקו כותרות הצהובונים שהיא ובעלה, הזמר ג'ון מ'קוסימנו, עומדים להתגרש, והוא תובע ממנה סכומי עתק חרף אינספור בגידות שלו, לכאורה, בה.

"אנחנו יחד כבר תשע שנים, ומתוכן היינו נשואים שלוש", היא אומרת במעט תוקפנות, "הוא הבחור הכי מקסים בעולם, הוא תמיד היה בעל נהדר. בהתחלה ריחמתי עליו ועל המשפחה שלי שהם נאלצים לשאת את כל הפרסומים בעיתונים. אבל כשזה נמשך, אין ברירה אלא לשחרר ולא לחשוב על זה.

"אני מודעת לכל הצהובונים ולכל הזבל שהם כותבים. אני עוברת לידם בכל יום, ומקבלת אלפי הודעות טקסט אחרי כל פרסום שלילי. בסופו של דבר, אני די מרחמת על כתבי הרכילות שזה מקור פרנסתם. בניגוד אליהם, העבודה שלי בראש ובראשונה גורמת לי להרגיש נהדר".

לפי שעה, היא אומרת, היא בוחרת לא להביא ילדים לעולם. "זה פשוט יהיה לא הוגן", היא מודה, "אין לי זמן לטפל בילדים בשלב זה בחיי. אני כל היום עמוסה ועסוקה. בכל זאת אני אוהבת מאוד ילדים, וסביבי יש הרבה ילדים, כמו אחייניי, שמקבלים ממני המון אהבה".

על אף שריי למדה לחיות עם התואר האמריקני "פרקי", הנושא עמו תכונות של שמחת יתר ונביבות מחשבתית, היא מתעקשת שהיא ממש לא כזו. "יש בי צד אפל", היא צוחקת, "לבעלי יש להקת רוק, ואני אוהבת ללכת למועדונים ולסרטים עצמאיים וקטנים. אני שותה קפה כל היום, וכשאני מגיעה הביתה, אני עוברת לשתות יין ברגע שכף רגלי עוברת את דלת הכניסה".

היא מודה שהיא לעולם לא אופה, ואת הקפה שהיא שותה היא לא מעיזה להכין בעצמה. עיקר מאכליה מבוססים על המטבח האיטלקי, ובכלל זה על שום ושמן זית. כמצוות סבתותיה, היא תכין ארוחת מלכים מהפירור האחרון בקופסה, ומטיפת הריבה האחרונה שלה תכין זיגוג לעוף.

קו הבישול שאת מובילה לא פוגע במסורות המטבח המורכבות והמחושבות, שהתפתחו במשך שנים ועליהן רובנו גדלנו?
"דווקא האוכל שנחשב ליוקרתי ולביתי ביותר, הוא בסופו של דבר גם הפשוט ביותר להכנה. אני בסך הכל רוצה שכולם ייהנו מהיכולת הזו לבשל. שכל אחד ימצא את פן הבישול האהוב עליו, ישקיע בו וימצא את המוצרים הטובים ביותר להכין אותו. בית שמבשלים בו, ויש בו ריח של אוכל, הוא בית עם שמחה ומשפחתיות. אני רוצה להחזיר את זה לאנשים".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים