עלייה לרגל: שף מאיר אדוני מבשל ב"אדום"
במסעדה הירושלמית המוערכת חוגגים שבע שנים עם קבוצת שפים שתתארח במקום. אסף גרניט, שף המסעדה, יתארח ב"קרב סכינים" ביום ד' הקרוב

אדום צילום: יחסי ציבור
אין כמעט חובב מסעדות ירושלמי שלא מכיר את המסעדה, שנפתחה באפריל 2001 באחת מהשכונות הוותיקות שנבנו מחוץ לחומות במאה ה-19. כצפוי, עיצוב המקום מבוסס על אבן ירושלמית. באופן פחות צפוי, תפריט המסעדה יכול להתחרות (כמעט) בכל מסעדה מובילה בארץ. אין ספק שלא מעט גרגרניים הפכו את המסעדה למקום מפלט קולינרי במהלך ביקורים בבירה.
שף המסעדה, אסף גרניט, מתעתד לארח החל ממחר שפים מובילים (מתל אביב, בעיקר) במטבח המסעדה. את הסבב יתחיל הסטאר-שף מאיר אדוני ממסעדת כתית, אשר התחיל את הקריירה שלו בבירה (במטבחו של עזרא קדם) ונטש אותה לטובת העיר הגדולה.
מהמסעדה נמסר כי התפריט שהתקין אדוני כולל מנות טיפוסיות לכתב ידו: סביצ'ה אינטיאס על קרפצ'יו סלק ושקדי עגל צרובים בקרם תפוחי אדמה ודבש (250 שקל לסועד).
ב-27 במאי, יתארח
השף הירושלמי אילן גרוסי ממסעדת צ'אקרה, עם ארוחת טעימות שתוגש למרכז השולחן (160 שקל).
ב-2 ביוני יגיעו השפים אביב משה ממסעדת מסה וגיא בן שמחון מלה גוטה, אשר גם להם מקורות ירושלמיים. בן שמחון יגיש מיני בורגניון עגל על קרם שורשים לבנים וכמהין שחורות. השף משה יגיש שקדי עגל עם קרם ארטישוק ירושלמי וטורטליני בטטה בציר בצלי פנינה (220 שקל לסועד).
"פתחנו את המסעדה לפני שבע שנים, חודש לפני תחילת האינתיפאדה, ממש זמן לא טוב", מספר נועם ריזי, מבעלי המסעדה, "התחלנו בקטן אבל התפתחנו. כיום, אדום הוא אחד המותגים החזקים בירושלים, במיוחד בתחום של אוכל ויין. הנושא של היין מאוד חשוב לנו ואנחנו מציעים במקום 160 בקבוקים מיקבים שונים. הקהל שלנו הוא כל מי שאוהב אוכל ויין טוב.
"לפי איגוד המסעדות, תוחלת החיים של מסעדה מצליחה בישראל היא שבע שנים בלבד. אנחנו מנסים להיות כל הזמן עם האצבע על הדופק. המקום לא פלצני אבל הרמה של המנות גבוהה", הוא מסכם.
יש כאלה שאומרים שהשירות אצלכם חברי מדי.
"אנחנו מאמינים בכללי שירות צרפתי אבל אנחנו מעדיפים שאורחי המסעדה ירגישו כאן בבית, זה מאוד חשוב לקהל הירושלמי".
בנוסף, ריזי מציין שאם אירוע החגיגות יזחכו להצלחה, הם ימשיכו לארח במקום שפים אורחים. לנו נותר רק לאחל להם בהצלחה ביום ד' הקרוב, בהתמודדות ב"קרב סכינים" מול השף סטפן פרואה דוו.
אדום, יפו 31 (חצר פיינגולד), ירושלים. טל': 02-6246242