תשכחו מהאטקינס: המאפים של ססיליה
בבוטיק החדש שביהוד אופים בריוש מול הלקוחות ומשדרגים את מלאי הפחמימות האזורי

ססיליה דן פרץ
המייסדות הן דגנית עמיחי ורונה פרדיס, שתי חברות שהחליטו להפיץ את הבשורה. במקרה שלהן מדובר במותק של בשורה. לא לכל אחד יש סבתא מיתולוגית בשם ססיליה, אבל לפרדיס דווקא יש, והיא החליטה לקרוא למקום על שמה, כמחווה למי שהפכה את הבצק לסוג של אמירה מסוגננת על החיים.
הבשורה המרטיטה ביותר מבית ססיליה היא מאפי הבריוש, למשל בריוש צימוקים ובריוש שוקולד (7 שקלים) המוצלחים. גם הפוקאצ'ה, מתברר, היא כבר לא מה שהיה פעם. מדובר במאפה קריספי וריחני בטעמים שונים, כמו רוזמרין, זעתר, שומשום או דגנים (19 שקל).
חוץ מזה, יש בססיליה גם מבחר מפואר של לחמי גורמה, בטעם זיתים או חמניות (7 שקלים), לחם שאור, לחם דגנים, לחם קמח מלא עם פשתן או עם דגנים, לחם אגוזים, לחם פרג, לחם שיפון וחלות (14 שקל) וגם עוגות גזר, תפוז, פרג וריבועי בראוניס (23 שקל).
אחד הדברים המיוחדים במקום הוא שהאפייה נעשית לעיני הסועדים, מה שמבטיח שגם אם באתם רק לקפה חפוז, בתוך דקות תרגישו תשוקה לנגוס במשהו במרקם בצקי.

ססיליה 3 דן פרץ
המקום הזה מצטרף לביסטרו אחר, לחם יין הוותיק יותר, ששייך אף הוא לעמיחי ופרדיס. הביסטרו עומד בתשע השנים האחרונות במרכז סצנת הקמח של קריית הסביונים והסביבה.
ממש באחרונה הוסיפו בלחם יין תפריט דיאט, מה שאומר שלצד מנות כמו פילה דניס טרי בגריל בתוספת גראטן
תפוחי אדמה (86 שקל) או פחזניות ממולאות גלידת וניל עם רוטב שוקולד (34/13 שקל) אפשר למצוא שם עכשיו גם מנות על טוהרת הרוקט והדגנים המלאים.
מי שסייעה לבנות את התפריט הדיאטטי היא התזונאית סיגל פרישמן, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה בבית החולים בילינסון.
ססיליה, לחם יין, דרך החורש 4, קריית הסביונים, יהוד. טל': 03-6321793