נשנושי מסעדנות
ברוקח 73 יש תפריט חדש לארוחות בוקר, קונדיטוריות מתארגנות לשבועות, פסטיבל טעם העיר חוזר ועוד ניוז קולינרי מגרה חיך
לצדו יוגשו לשולחן דגים כבושים ומעושנים, גבינות, סלט, קונפיטורות תוצרת בית, סלסלת לחמים ומשקאות קלים. במקום אומלט, אפשר להזמין שקשוקה ים תיכונית מלווה בנקניקיות מרגז, או, כמובן, כל מנת ביצים אחרת (68 שקל לאדם).
יש לציין כי במקום מוגשים גם תפריטים אחרים לארוחות בוקר, וביניהם ארוחת מאפי בוקר (28 שקל); גרנולה עם סלט פירות, יוגורט ודבש (32 שקל); רוקח אקספרס- אומלט טורטייה עם סלט ירקות טרי עם שמן זית, לימון ובצל, סלסלת לחמי הבית, חמאה זיתים ושתייה חמה (43 שקל), ועוד. אגב, המלצת השף לבוקר היא חמישה אויסטרים עם כוס קאווה לצד לחם כפרי וחמאה (72 שקל).
רוקח 73, רוקח 73 (מגרשי הטניס), תל אביב. טל': 03-7448844

זו השנה ה-13 שבה נערך מיזם האוכל של המסעדנית עופרה גנור (מאנטה ריי) בפארק הירקון. הפעם, יעמוד האירוע בסימן "שישים שנות גאווה באוכל הישראלי".
אם אירועים המוניים עושים לכם את זה, כדאי שתדעו שמהערב ועד יום ה' (כולל) תוכלו להסתובב בין דוכנים של מאה מסעדות ולטעום מנות מוזלות, במחירים שינועו בין 20 ל-25 שקל. בין לבין, תיערך במקום הצדעה לתעשיית המזון המקומית, המורכבת ממפגן של 250
במהלך הפסטיבל, יוצגו במקום גם דוכנים של כלי הגשה, אפייה ובישול, ספרות מקצועית בתחומי האוכל והיין, דוכני אלכוהול, יין וקפה. זו גם השנה הראשונה שבה יוצב שם בר מיחזור של תאגיד המיזחור אל"ה וחברת טמפו (מנותני החסות של האירוע). משקה של אחד ממותגיה של טמפו יוענק לכל מי שיביא לעמדה שלושה בקבוקים או פחיות למיחזור.
טעם העיר, גני יהושוע (פארק הירקון), תל אביב. כניסה חופשית
26-29 במאי, מ-18:00

ברשת הקונדיטוריות של דודו אוטמזגין מציעים לכם בימים אלה עוגות גבינה וקישים לטובת חג השבועות.
בין יצירות החג שנמכרות בימים אלה גם עוגת גבינה שוויצרית עם פירורים (55 שקל); עוגת גבינה אפויה עם נגיעת לימון (55 שקל); קוביות גבינה חמה (45 שקל) ועוגת שמרים ריקוטה עם צימוקים (35 שקל). בנוסף, ניתן לרכוש במקום עוגות ללא סוכר.
להשיג בחנויות הרשת ברחבי הארץ

והנה עוד עניין שכולל לא מעט גבינה, עם ובלי קשר לחג. פיצריית הגורמה התל אביבית של השף שי דובלרו, המתמחה בשליחויות בלבד, מציעה מגוון פיצות אישות בטעמים שונים במקום המשפחתית המסורתית. תמורת 120 שקל, תקבלו במגש אחד שילוב של ארבע פיצות אישיות בטעמים שונים, מה שעשוי לפתור דילמות לגבי בחירת התוספות.
בין הפיצות שמציעים בגוסטו גם: צ'וריסוס קולורדו – רוטב עגבניות, מבחר גבינות, נקניקיות צ'וריסוס ופלפל אדום חריף; פנצ'טה פטריות – רוטב עגבניות טריות, מבחר גבינות, נתחי בייקו ופטריות פורטבלו ושמפניון; אנטיפסטי – רוטב עגבניות, מבחר גבינות, קוביות בטטה, פלפלים קלויים, זוקיני, חצילים, ארטישוק ירושלמי ופרחי כרובית.
גוסטו, הנציב 36, תל אביב. טלפון להזמנות: 03-6093515
חברת קאנאפ'ס, שהוקמה לפני מספר חודשים ברמת גן, מתמחה במשלוח כריכים ייחודיים לעסקים ולאירועים פרטיים. לקראת חג החלב מציעים שם מבחר קומבינציות גבינה.
בין האפשרויות גם: קאנאפסוס – גלילת חצילים עם גבינת צאן; קאפרזה – בייבי מוצרלה, עגבניות מיובשות ובזיליקום וטוסקני – קונפיטורת תאנים, גבינת דונאבלו כחולה, ענסים שחורים ותותים (12 יחידות, 70 שקל; 20 יחידות, 110 שקל).
קאנאפ'ס, ז'בוטינסקי 1, בניין מכבי, מתחם הבורסה, רמת גן. טל': 1-800-83-43-99

המסעדה הטורקית מהרצליה חוגגת שנתיים להיווסדה. לטובת העניין, יוגש במהלך חודש יוני תפריט קבבים, שייצג חבלי ארץ שונים.
כך, תוכלו לדגום שם אזמרי קבב בהשפעה יוונית, לצד חצילים ויוגורט; אורפא קבב – קבב טלה קצוץ גס ומשופד עם פרוסות חציל עבות; אדנה קבב – קבב טלה עם תבלינים טורקיים בתוספת פלפל חריף, איסטנבול קבב – בקר וטלה עם עגבניות, פלפלים ותפוחי אדמה, הנוספים לתערובת הבשר (79-89 שקל למנה).
Tike, שנקר 11, הרצליה. טל': 09-9728191
במרכז הקולינריה וסדנאות האפייה "פור שף" מציעים ביום ו' הקרוב, 30 במאי, קורס מיוחד לחג השבועות שיתרכז בעוגות גבינה.
הסדנא, בהנחייתה של מדריכת סדנאות האפייה חני לשם, תכשיר אתכם להתקין שולחן חג הכולל גם עוגת גבינה אנגלית עם תפוז, עוגת גבינה ניו יורקרית, שטרודל גבינה וצימוקים ברום, עוגת גבינה ושוקולד לבן אישית וכמובן, טירמיסו. יש להירשם מראש (220 שקל).
פור שף, קרליבך 11, תל אביב. טל': 03-5611803
יום ו', 30 במאי, 10:00