גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


בעזרת השף: יריד אוכל כשר

ביום ג', 17 ביוני, ייפתח בפארק הגדול שבפתח תקווה יריד אוכל כשר, שיוקדש כולו לדוכני מסעדות כשרות, מנות מוזלות ומופעים. לטובת העניין, פרגנו לכם מתכונים של כמה מהמסעדות המשתתפות

nrg מעריב | 15/6/2008 11:50 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר

חציל קלוי, מסעדת טוקופיה
חציל קלוי, מסעדת טוקופיה יחסי ציבור

חציל קלוי, שף קובי דלל, מסעדת טוקופיה

החומרים:
3 חצילים
1 פלפל אדום
1 פלפל צהוב
1 עגבניה
1 לימון
שום
חופן פטרוזיליה
1/4 כוס חומץ
מלח לפי הטעם
סוכר לפי הטעם
1 כוס טחינה גולמית
1/2 כוס שמן זית

ההכנה:
1. קולים על הגריל, לפי הסדר, את החצילים, הפלפלים והעגבניה. הקלייה מסתיימת כשהירקות נחרכים. מצננים מעט.
2. להכנת הסלסה: קוצצים את הפלפלים והעגבניה שנקלו על הגריל ומעבירים לקערה.
3. קוצצים גם פטרוזיליה ושום ומעבירים לקערה.
4. מתבלים במלח, חומץ, לימון סחוט, שמן זית, פלפל שחור ומעט סוכר (לפי הטעם).

ההגשה:
1. מניחים כף טחינה גולמית על הצלחת.
2. מעליה מניחים סלסת פלפלים ומעל את החציל.
3. בוזקים מעט שמן זית ומלח גס.

חריימה
חריימה נאור רהב
חריימה בורי, שף קובי דלל, מסעדת טוקופיה

החומרים ל-4 מנות:
3 דגי בורי נקיים וחתוכים (פרסה) ברוחב 7 ס"מ
6 עגבניות מרוסקות
3 עגבניות חתוכות לרבעים
3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לפרוסות 1/2 ס"מ
חופן כוסברה קצוצה
100 גרם רסק עגבניות
20 גרם שמן
2 פלפל ירוק חריף
5 פרוסות לימון כבוש
20 גרם שום
מלח לפי טעם
2 כפות פפריקה טרייה מתוקה

ההכנה:
1. מחממים שמן בסיר ומטגנים קלות את השום, מוסיפים את הרסק לטיגון קל ולאחר מכן את העגבניות ואת התבלינים.
2. מסדרים בסיר את תפוחי האדמה ואת הדגים.
3. מפזרים מעל את הכוסברה, הלימון הכבוש והפלפל החריף.
4. מבשלים 25 דקות על להבה נמוכה.
עוף תאילנדי, מסעדת אוסקה

החומרים:
1 ק"ג פרגיות
1 בצל
1 גזר
1 אננס
חופן נבטים
1 כרוב לבן
300 ג' פטריות שיטאקי
1 כף סויה
2 כפות חומץ
סוכר (לפי הטעם)
1/2 כפית מלח
פלפל לבן (לפי הטעם)
שמן שומשום
שמן צ'ילי
חופן כוסברה קצוצה
1 חלמון
1 כפית קורנפלור
1/2 כוס ציר מרק עוף (או מים, אם אין)

ההכנה:
1. חותכים את הפרגיות לפרוסות דקות ומתבלים בפלפל לבן, ציר וקורנפלור. משרים למשך שעתיים.
2. מחממים ווק ומוסיפים מים חמים. מעבירים את העוף המושרה ומבשלים למשך מספר דקות. להוציא מהווק כשהעוף כמעט מוכן ולקרר.
3. מחממים שוב את הווק

עם מעט שמן זית ומוסיפים את הירקות.
4. מחזירים את הפרגיות לווק ומוסיפים סויה, חומץ, סוכר, מלח, פלפל לבן, שמן שומשום ושמן צ'ילי. להקפיץ היטב הכל יחד ולהוריד מהאש.
5. לפני ההגשה אפשר להוסיף לקישוט שומשום לבן ובצל ירוק.

מאפה גבינה ועירית של בן עמי ברתיני שביט

מאפה גבינה ועירית
מאפה גבינה ועירית דניה ויינר

החומרים:
תבנית מלבנית בגודל 27X33 ס"מ
180 גרם חמאה
3 כפות מים
חצי כפית מיץ לימון
כפית מלח
2 כוסות קמח

למלית:
8 ביצים מופרדות
3/4 כפית מלח
600 גרם גבינת שמנת
900 גרם גבינה 9 אחוז
1 גביע שמנת חמוצה
120 גרם קורנפלור
1 כוס בצל ירוק ועירית קצוצים
מעט קליפת לימון מגוררת

ההכנה :
1. מעבדים את כל חומרי הבצק במעבד מזון רק עד לקבלת בצק חלק.
2. מהדקים את הבצק לתחתית משומנת של התבנית.
3. אופים ב - 180 מעלות למשך רבע שעה עד להזהבה קלה. מצננים ושומרים בצד.
4. מקציפים חלמונים ומלח במיקסר עד לקבלת קצף אוורירי.
5.מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים שני סוגי גבינות, שמנת חמוצה, קורנפלור, בצל ועירית וקליפת לימון מגוררת.
6.בקערת מיקסר נקייה מקציפים את החלבונים לקצף יציב.
7. מאחדים בעדינות את תערובת הגבינה עם הקצף. מוזגים על הבצק האפוי ואופים במשך 35‬ דקות עד שהמלית יציבה וזהובה.
8.מצננים לחלוטין לפני שפורסים ומגישים.


כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים