גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


סופר קלאסיקו: סנדוויץ' בקרואסון

ביצה עלומה, נקניקים איכותיים וגבינה משובחת-הקרואסונים של "לה גאטרי" מתפוצצים מכל טוב, פינוק אמיתי

יעל פז-מלמד | 1/7/2008 15:26 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
 
קרואסון ממולא בלה גאטרי
קרואסון ממולא בלה גאטרי נאור רהב
הכדורגל משנה סדרי חיים. נעלמה הספונטניות. כבר כמעט שלושה שבועות שיש עוצר יציאות כללי. גם בביתנו, גם בבתי מרבית חברינו. שוב לא מרימים טלפון בשעת ערב מאוחרת כדי לקבוע מפגש בבית או בחוץ, אין סרטים, אין מסעדות, יש רק כדורגל. לפחות ארבע שעות ביום.

צריך לראות את השידור המקדים בערוץ 10, להתגעגע לצוות הנפלא של ערוץ הספורט בהנהגתו של מודי בראון, אחר כך המשחק עצמו, ובסופו התקצירים. באחד מימי השבוע שעבר, אחרי שהכל נגמר, הרבה אחרי חצות הליל, החלטנו לצאת מהבידוד מרצון, עקב רעב קל שתפס את המכור הכי גדול.

קבענו עם חברים שגם הם חשו צביטות רעב אחרי מאמץ המשחק, ויחד יצאנו לקרוע את העיר. אין כמו לילות של קיץ בתל אביב. תנועת המכוניות נרגעת, שקט משיב נפש יורד לכמה שעות על העיר. עוד מעט יאיר שוב היום, השמש תעלה משום מקום, והירח המלא שתלוי מעל מגדלי הענק, יפנה לה את מקומו. אפילו בנוף האורבני כל כך של תל אביב, עדיין יש בירח המלא כדי לרגש.

אחרי שוטטות חסרת תוחלת, אנחנו בדרכנו לרחוב בן יהודה בתל אביב, לאכול קרואסון חם וטרי, מלא בכל טוב. לכאורה, מאפה של בוקר. מעלה מיד אסוציאציות נפלאות של חופשה מפנקת בפריז, עיר הקרואסונים. יושבים עם כוס הקפה המהביל, באחד מבתי הקפה של העיר, נותנים מבט מצועף בעוברים ושבים הממהרים לעבודתם, בוצעים חתיכה מהקרואסון הפריך והפירורים מתפזרים על הצלחת.

עוד מעט גם הם ייאכלו בתאווה רבה. אבל לא בפריז מדובר הפעם, אלא במקום קטן ומקסים שנקרא "לה גאטרי", ברחוב בן יהודה, שבו אוכלים קרואסונים עם כל דבר, משבע בבוקר ועד ארבע לפנות בוקר. במשך כל 21 השעות הללו נאפים במקום הזה קרואסונים בלי הפסקה.
קרואסון ממולא בלה גארטי
קרואסון ממולא בלה גארטי נאור רהב

בעל המקום מציע לנו את מרכולתו בהתרגשות של מי שאיכפת לו שנאהב את מה שהוא עושה. יש לו גבינות טובות ונקניקים משובחים, ריבות מעשה בית, חמאת כמהין, אם תרצו, וסיר עם מים חמים שבו הוא מכין ביצים עלומות, כדי לשלב אותן בכמה מהקומבינציות המוצלחות יותר שמוצעות שם.

זה הולך ככה: אתם בוחרים מה המילוי המתאים לכם בתוך הקרואסון, הוא מכין, מכניס אותו לתנור, יוצא מעדן. אנחנו בחרנו בקרואסון אחד ממולא בגבינת קממבר ובביצה עלומה, עוד אחד שלתוכו נכנסו כמה פרוסות של נקניק טוב עם גבינה, שלישי רק בחמאה וברביעי חמאה ונקניק.

טווח המחירים נע בין 15 ל- 29 שקלים, לקרואסון עטור הגבינות והנקניקים.

אחרי שחתך, הכניס, בישל ביצה עלומה, סידר מה שצריך, שם בתנור, והכניס לשקית נייר, קיבל כל אחד מאיתנו קרואסון גדול במיוחד, טעים להפליא, מלא כל טוב.

סביבנו החנו עוד ועוד אנשים את אופניהם, נעמדו ליד הדלפק הקטן, הזמינו מה שהזמינו, את הזמן שעבר עד שקיבלו את מבוקשם מילאו בשיחות טלפון, כאילו כבר לא אחת אחרי חצות, ואכלו את הקרואסון שלהם בהטיית גוף קדימה כאילו היה זה פלאפל, וצריך להישמר שהטחינה לא תיזל על הבגדים.

"עכשיו אפשר ללכת לישון בראש שקט ובבטן מלאה", אמר אחד מהרוכבים לבחורה שאיתו, שניהם בקסדות על הראש. כזו היא תל אביב. והלילות שלה דומים לימים, רק בלי החום הכבד.

"לה גאטרי". בן יהודה 184א' תל אביב. 2180077-077

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים