פסטה בתנור
הפסטה מזמן הפכה לאורחת של כבוד במטבח הישראלי, הפעם מתכון של תמר סגרי מסעדת פביאנה די-רוטשילד לפסטה אפויה

פסטה בתנור שי בן אפריים
חבילת פסטה
500 גרם פטריות שמפיניון טריות חתוכות לפרוסות
1 כוס אפונה עדינה קפואה
5 כפות שמן זית
50 גרם חמאה + 60 גרם חמאה
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1/2 ליטר רוטב בשמל (מתכון מצורף)
150 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
120 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת + 100 גרם לציפוי
מלח ופלפל לפי הטעם
לרוטב בשמל:
המצרכים:
1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)
50 גרם חמאה
1/2 כוס יין לבן יבש
5 כפות פרמז'ן מגורד
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות פחות 5 דקות מזמן הבישול.
2. מקררים מייד את הפסטה במיי קרח ומסננים היטב.
3. מוסיפים 3 כפות שמן זית ושומרים במקרר.
4. במחבת מחממים קלות 2 כפות שמן זית ו-50 גרם חמאה, מוסיפים את הפטריות. מתבלים ומערבבים לכמה דקות.
5. מוסיפים את האפונה,
פטרוזיליה והשום וממשיכים לבשל עוד כמה דקות – מקררים.
6. בקערה גדולה מערבבים ביחד את הפסטה המבושלת עם הירקות, מוסיפים את הרוטב בשמל, גבינת מוצרלה וחלק מגבינת הפרמז'ן ואת החמאה.
7. אופים בתנור חם על 180 מעלות למשך 20-30 דקות עד לקבלת צבע זהוב.
8. מגישים חם.
רוטב בשמל:
1. בסיר גבוה מחממים ביחד את היין הלבן עם החמאה והמלח, לאחר כמה דקות מוסיפים את השמנת המתוקה, מערבבים ומביאים את הכל לרתיחה.
2. מורידים מהאש ומוסיפים את הפרמז'ן רק לאחר הוספת הפסטה לרוטב.