פילה סלמון מזוגג
ישראל אהרוני האיש שהביא לארץ את האגרול, עכשיו הוא גם מספק מתכונים לקייטרינג ד'פלוס קיטשן ומציע מתכון אלגנטי לפילה סלמון ברוטב אסיאתי

פילה סלמון ברוטב אסייתי של ישראל אהרוני מקייטרינג ד'פלוס קיטשיין צילום: נלי שפר
פילה סלמון מזוגג ברוטב אסיאתי
המצרכים:
6 נתחים במשקל 100 גרם כל אחד של פילה סלמון טרי עם עור וללא עצמות
למרינאדה:
1/3 כוס שמן זית
2 וחצי כוסות מירין, יין אורז יפני, ניתן להשיג ברשתות השיווק
1/2 כוס רוטב סויה
1 כף ג'ינג'ר קצוץ
2 שיני שום קצוצות
2 וחצי כוסות מים
1 כפית גרגרי כוסברה קצוצים
מעט צילי יבש גרוס
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את כל חומרי המרינאדה
2. משרים את הדג למספר שעות במרינאדה
1. מעבירים את הדג לתבנית ומניחים עם העור כלפי מעלה
2. מחממים תנור ל 220 מעלות וצולים כ- 4-5 דקות
3. מעבירים את המרינאדה לסיר ומצמצמים
עד לקבלת רוטב סמיך ובעל ברק
4. מעבירים את הדגים והרוטב למחבת ומבשלים עוד כ 2-3 דקות ומקפידים לצקת רוטב עם כף תוך כדי הבישול עד לקבלת מראה מזוגג ומבריק
5. מגישים עם תלתלי בצל ירוק ועלי כוסברה