הסומלייה: סירה שאטו גולן 2006
הכיוון המסורתי–צרפתי בסירה 2006 של שאטו גולן מוביל אותנו ליין איכותי, מתפתח ונגיש

סירה שאטו גולן 2006 צילום: יחסי ציבור
יקב: שאטו גולן
זן: סירה
מחיר בחנויות: 150–135 שקל, במסעדות: 240–210 שקל
תמורה למחיר: 7
בציר חדש ליינות שאטו גולן: 2006. בציר שלפחות לפי שאטו גולן מתאפיין בעיקר בסוכר, וכיוצא מזה - אלכוהול. יינות היקב בבציר 2006 מגלים המון מתיקות ולא מעט אלכוהול, אך תמיד שומרים על איכות גבוהה למדי.
למעשה, במקרים ספורים כמו אמפורה, כרם אורטל של יקבי רמת הגולן, ושאטו גולן, אני בהחלט מאמין כי נוצרה לנו במדינה סדרת יינות סירה ראויים ובכל קנה מידה.
הסירה של שאטו גולן תמיד היה האהוב עליי ביותר מבין יינות היקב. יין מלא ודי כבד, אך בסיומת רכה מעין כמוה, וסגול במלוא מובן המילה (צבע, צבע, צבע!
). בניגוד לשיראזים הבומבסטיים של אוסטרליה, אנחנו מקבלים כאן את ההפך הגמור והאלגנטי. סירה ושיראז הם פחות או יותר אותו זן, לכן העובדה שרשום סירה על התווית, לא תמיד תסגיר את סגנון היין.
במקרה של שאטו גולן, הכיוון המסורתי-צרפתי מראה את כוחו: יין בעל יכולת התיישנות יפה, שעם השנים רק מתפתח, ומגלה ריחות עור ועישון כמו יינות צפון עמק הרון הנפלאים. כפי שכבר נאמר, בציר 2006 היה חם ומגניב. היות ובציר 2005 היה איכותי בהרבה, אך פחות מובן לקהל הרחב, במקרה של שאטו גולן סירה 2006 - היין ידבר לכולם.