אופיום להמונים: עשרה דברים שאולי לא ידעתם על פרג ומתכון

מאז התגלה בו האופיום, הוא סיבה למלחמות קשות, אבל אם מי שמכור לגרגרי הפרג המתפצפצים בפה, יודע שלא צריך את החומר הנרקוטי, מספיק לשים בעוגה. בשביל זה יש מתכון

מולי ומיכל יובל-אור | 1/2/2009 8:45 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
1. בימי יוון העתיקה, לפני כשלושת אלפים שנה, היה ידוע הפרג התרבותי כסמלו המסחרי של אל השינה מורפיאוס.
 
זרעי פרג
זרעי פרג צילום: יחסי ציבור

2. הפרג הוא סוג צמח ממשפחת הפרגיים. שמונה  כ-120 חברים.

3. את הסמים אופיום, מורפין והרואין, מפיקים משרף המצוי בגבעולו של הפרג התרבותי, ועל שדותיו נערכו מלחמות עקובות מדם במהלך המאה הקודמת.

4. זרעי הפרג התרבותי, נטולים כל השפעה נרקוטית מסממת, ומשמשים כתבלין, שטעמיו המרירים-מתקתקים מהווים נדבך חשוב בעולם הקונדיטוריה והמאפה בכלל.

5. בארץ נפוצים מספר מיני פרג בשדות, מצפון הארץ ועד מרכזה. כיום ידועים 9 מינים הצומחים בר מסוג זה: פרג סיני, פרג זיפני, פרג מוארך, פרג הכרמל, פרג אגסני, פרג האופיום, פרג סורי, פרג סמור ופרג נחות.

6. המין פרג אגסני, שהוא הגדול והבוהק מבין הפרגים בארץ ישראל, הינו צמח מוגן. פריחתו היא מחודש מרץ ועד יוני.
פרג תרבותי
פרג תרבותי צילוםף יחסי ציבור

7. כשגרגרי הפרג שלמים - הם שומרים על תכונותיהם, אך כשטוחנים אותם, הארומות שלהם מתחילות להשתחרר, ולכן מוטב לטחון את הפרג קרוב ככל שניתן למועד השימוש.

8. ברפואה התימנית המסורתית היו משתמשים בפרג לריפוי שעלת. היו נוטלים זרעי פרג, מרתיחים אותו בחלב ושותים אותו, כמו כן שימש הפרג גם  לטיפול בסינוסיטיס על ידי לעיסת שורש הצמח.

9.  אפשר להכין פילינג טבעי מפרג טחון, שמן זית ומעט שעוות דבורים. ממיסים כף של שעווה טבעית בחצי כוס שמן זית מוסיפים לתערובת כף גרגירי פרג טחונים גס ומוזגים לכלי זכוכית. אופן השימוש עיסוי עדין של עור הגוף בפילינג ולאחר מכן שטיפה במים פושרים.

10. פרג עשיר בחומצה לינולאית, שהיא חומצת שומן, בעלת יתרונות בריאותיים בתחום הורדת כולסטרול ומניעת מחלות כלי דם. עוד הוא עשיר בסידן ובמגנזיום.


עוגת פרג ואגסים עם יין פורט

באדיבות קייטרינג מולי ומיכל

לאגסים:

אגסים ביין אדום
אגסים ביין אדום צילום: רובי קסטרו
6 אגסים קלופים מגולענים וחתוכים לחצי.
מקל וניל חצוי לאורך
300 גר'  סוכר
גרידה מלימון אחד
מיץ מלימון אחד
5 תרמילי הל
מקל קינמון
בקבוק יין לבן יבש
מים לפי הצורך

להכנת האגסים:
מערבבים את כל החומרים בסיר- חוץ מהאגסים והמים, מסדרים את האגסים ומוסיפים מים שיכסו אותם. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה. מצננים את האגסים בתוך הנוזל, וכשמתקרר לגמרי מוציאיםאותם.

חומרים לעוגה:
150 גר' פרג טחון טרי
200 גר' סוכר
40 גר' קמח תופח
200 גר' חמאה רכה
40 גר' חלב
4 ביצים מופרדות
100 מ"ל יין פורט
100 גר' שוקולד מריר משובח.

אופן ההכנה:
מערבבים- פרג, סוכר חלמונים, חלב, חמאה וקמח. מקציפים את החלבונים ומקפלים עם התערובת של הפרג- בעדינות.

מסדרים את האגסים בתבנית משומנת ומעבירים את הבלילה לתבנית. אופים כ-40 דקות בחום של 180מעלות. מוציאים
מהתנור ושופכים בעדינות את יין הפורט באופן שווה על כל העוגה.

כשהעוגה מתקררת- ממיסים את השוקולד עם קצת חלב במיקרו או בסיר כפול ומצפים את העוגה.
מומלץ לאכול לצד גלידת וניל משובחת. בתיאבון!

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''עוגות ועוגיות''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים