בלי פוזה: כל מה שחם בפנינה הספרדית

זן חדש ומפנק של מסעדות, תערוכה שמציגה את מסתרי הארוטיקה הנשית ושפע של קינוחים דמיוניים. יהודה עמרני עם האטרקציות הכי לוהטות עכשיו בברצלונה

את
יהודה עמרני | 20/5/2009 16:06 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בגוף אני מבינה: קיקי סמית מערערת את ייצוגי הארוטיקה הנשית
אמנות עם משמעות פוליטית. פסל של קיקי סמית
אמנות עם משמעות פוליטית. פסל של קיקי סמית צילום: יחסי ציבור

במורד גבעת מונז'ואיק הפופולרית נמצא מוזיאון חואן מירו, שמארח כעת תערוכה של האמנית האמריקאית הפמיניסטית קיקי סמית. סמית יוצרת אמנות בעלת משמעות פוליטית, ומערערת את הייצוגים הארוטיים המסורתיים של נשים (שהושרשו על ידי אמנים גברים).

לעתים קרובות עבודותיה מגלות את המערכות הביולוגיות הפנימיות כמטאפורה לבעיות חברתיות נסתרות. בתערוכה "הזיכרון שלה" ‭("HER MEMORY")‬ מציגה סמית השתקפות של מחזור החיים של האישה, מהלידה ועד למוות, ומתייחסת למעגל היצירתי, להתבגרות, למקורות ההשראה, להישגיות ולסוף הדרך.

סמית מבטאת את עצמה במדיות שונות, מפיסול בפורצלן וברונזה ועד רישומים עדינים וגדולי מימדים והדפסים. "הזיכרון שלה" ממשיך את סגנונה האופייני מן השנים האחרונות ונוגע באמנות נאיבית. התערוכה מציגה עד ה-24 במאי.

כתובת: PARC DE MONTJUIC S/N FUNDACIO JOAN MIRO‬‬

בלי פוזה: טרנד המסעדות החדש – ביסטרונומיה

טרנד קולינרי חדש מתפתח לו ברחבי ברצלונה – ביסטרונומיה שמו, ולא, הוא דווקא לא קשור למשבר הכלכלי. המונח החדש (שהומצא על ידי פאו ארנוס, כתב האוכל של העיתון "אל פיריודיקו קטלוניה") משלב שתי מילים: "ביסטרו" – מסעדה קטנה המגישה מנות קלאסיות באווירה לא יומרנית, ו"גסטרונומיה" – אמנות האוכל הטוב.

הביסטרונומיה היא זן חדש של מסעדות – כאלה שנפתחות על

ידי שף צעיר וכישרוני, בלי גיבוי כלכלי רב, רובן פחות מושקעות מבחינת עיצוב הפנים וכל האנרגיות ממוקדות באוכל יצירתי במחירים הגיוניים. כ‭15-‬ ביסטרונומיות מפוזרות ברחבי ברצלונה, ומציעות ארוחה של שלוש מנות במחירים של כ‭45-25-‬ יורו (כדאי ללכת לעסקית בצהריים, אז המחיר צונח ל‭25-18-‬ יורו‭.(‬

מסעדת "אמבאט" ‭,(EMBAT)‬ למשל, מדגימה הלכה למעשה את הטרנד החדש. קירות הטיח הלבן חפים מכל קישוט מיותר. המסעדה פופולרית במיוחד בשעות הצהריים, אז מוצע תפריט מצומצם שיכול לכלול למנה עיקרית רביולי במילוי גבינה בלימון ובייקון או דג בקלה עם פטריות בר ושזיפים מיובשים.

כתובת: 304 MALLORCA‬

סוף טוב: איפה אפשר לקנח במרק יין קר עם קצף בטעם ורדים והיביסקוס

לא דומה לשום דבר שאכלתם. אחד הקינוחים המיוחדים במסעדת אספיי סוכרה
לא דומה לשום דבר שאכלתם. אחד הקינוחים המיוחדים במסעדת אספיי סוכרה צילום: יחסי ציבור

אם אתם מהטיפוסים שחושבים על הקינוח עוד לפני שהארוחה התחילה, "אספיי סוכרה" ‭(ESPAI SUCRE)‬ היא המקום בשבילכם. המסעדה, שנמצאת בשכונת אל בורן – אחת השכונות הטרנדיות בברצלונה, היא מהמעטות שמציעות תפריט המורכב לגמרי ממנות קינוח.

האוכל לא דומה לשום דבר שאכלתם. צפו לתרכובות דמיוניות של טעמים וטקסטורות, תמציות, אבקות ושבבים. למשל, מרק קר בטעם תפוח ירוק עם גלידת יוגורט מתובלת (בתבלינים הודיים, במיוחד כמון‭,(‬ וג'לי בטעם מלון ודבש שנותן גוון של מתיקות למנה.

עוד מנות שכדאי לנסות הן עוגת שמן זית כתית מעולה, אפרסק לבן וזית ירוק או מנות בטעמי פרחים כמו מרק יין אדום קר עם סורבה עגבנייה, גלידת וניל וקצף בטעם פטל, ורדים והיביסקוס.

המסעדה מציעה תפריטי טעימה בגדלים שונים של שלושה או חמישה קינוחים ‭28)‬ ו‭35-‬ יורו בהתאמה), ויש גם שני קינוחים מלוחים שיכולים להיות אלטרנטיבה לארוחת הערב הרגילה. המסעדה פתוחה החל מהשעה ‭21:00‬ בערב (במהלך היום המקום משמש כבית ספר למקצועות האפייה).

כתובת: CARRER DE LA PRINCESA 53

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''ספרד''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים