מפנים את הערימה: קוסקוס מלא ומהיר הכנה
הקוסקוס יוצא מהערימה הגדולה על הצלחת ומשתחרר מכבלי מרק הירקות. השף אמיר כלפון מיערות הכרמל, הכין שני מתכונים ששמים את הקוסקוס המלא על רקע שונה ומפתיע
הקוסקוס עשוי סולת ומופק מטחינה גסה של גרעיני חיטה, כשמקורו הוא בליבת הגרעין, החלק בעל החלבון האיכותי שבחיטה. כוס קוסקוס תורמת כ- 35% מכמות הסיבים התזונתיים המומלצת ליום ויש בה ויטמינים מקבוצת B ומינרלים הנחוצים לעיכולו בגוף.
הבסיס ההיסטורי שלו נתון למחלוקת, ישנם ממצאים שכבר במאה ה-2 הכינו הברברים יושבי הרי האטלס קוסקוס, עוד בטרם הגיעו הערבים לצפון אפריקה, ויש הטוענים שהנתונים הראשונים הם מהמאה ה-9 וה-10. בכל מקרה, ידוע שבמאות אלה הגיע הקוסקוס גם לסיציליה, טוסקנה וברזיל. המפעל הראשון בעולם לייצור קוסקוס הוקם באלג'יר ב- 1907. בישראל הוקם המפעל הראשון, קוסקוס מזון, על ידי דוד שריקי בשנת 1969.
יש לא מעט בתים בהם עדיין מכינים קוסקוס בצורה המסורתית אבל אין ספק כי מוצרי האינסטנט הכניסו את הקוסקוס לכל בית. עכשיו אפשר להשיג בכל חנות גם גרגרי קוסקוס מלא שטעמו עשיר וטוב. השף אמיר כלפון מספא יערות הכרמל הכין שני מתכונים שלוקחים את הקוסקוס למחוזות הגורמה.
גלילוני פלפלים קלויים בתחמיץ ממולאים בסלט קוסקוס מלא
חומרים ל-6 מנות:

פלפלים קלויים ממולאים בקוסקוס צילום: יחסי ציבור
לפלפלים:
4 פלפלים גדולים (אדומים)
1 שן שום גדולה חתוכה לפרוסות דקות
2 פלפלים יבשים קטנים מפוררים
1 כפית זרעי כוסברה
5 מזיגות נדיבות של שמן זית כתית
1 כף חומץ יין אדום
מלח, פלפל
חצי כוס עלי בזיל
חומרים לקוסקוס:
100 גרם קוסקוס מלא להכנה מהירה
חצי כוס בצלצלי שאלוט קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
חופן זיתי קלמנטה קצוצים גס
1 כפית שמן זית
מלח, פלפל
אופן הכנת הפלפלים:
1. שמים את הפלפלים בשלמותם על להבת הכיריים או על גריל פחמים או מתחת לרשתות הגריל שבתנור, עד שהם משחימים משני הצדדים. מוציאים ומניחים להם להתקרר בקערה מכוסה כ-5
דקות.
2. מקלפים את הפלפלים (אחרי שהיו בשקית זה הולך בקלות) ומוציאים את הגרעינים. חוצים לאורך, שמים בקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים של הפלפלים ומשרים כשעה.
אופן הכנת הקוסקוס:
שמים את הקוסקוס בקערה מוסיפים 2 כוסות מים חמימים ומשרים לכ-10 דקות. שמים את הקוסקוס המוכן בקערה, מוסיפים את שמן הזית, הזיתים, בצלצלי השאלוט ומלח ופלפל. מערבבים ובודקים טעם.
אופן הרכבת המנה: פורסים את פרוסות הפלפלים על משטח עבודה, ממלאים במרכז ערימה של קוסקוס ומגלגלים ליצירת גליל.
להגשה: שמים את הפלפלים בצלחת הגשה ויוצקים מעל את התחמיץ שהיו בו.
עלי גפן ממולאים בקוסקוס מלא
מרכיבים:

עלי גפן ממולאים בקוסקוס צילום: יחסי ציבור
כוס מיץ מעגבניות טריות טחונות
1/3 שקית קוסקוס מלא להכנה מהירה
2 שיני שום
צרור פטרוזיליה
1 כף שמן זית
עגבנייה חתוכה לפרוסות
בצל חתוך לפרוסות
אופן ההכנה:
1. שמים את הקוסקוס בקערה, מוסיפים 2 כוסות מים פושרים ומשרים למשך כ-10 דקות (מסננים במידה ונשארו מים).
2. מערבבים את הקוסקוס עם שמן הזית, ½ כוס מיץ עגבניות, השום, המלח והפלפל.
3. חולטים את עלי הגפן הטריים ופורסים על משטח.
4. ממלאים כל עלה גפן בתערובת הקוסקוס וסוגרים בצורת סיגר.
5. מניחים בתבנית את פרוסות העגבניות והבצל, מעליהן מסדרים את עלי הגפן ויוצקים את רסק העגבניות שנותר. מתבלים במלח ופלפל ואופים בתנור למשך 40 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות.