לאט לאט: 10 הברנצ'ים הטובים בארץ
מה דעתכם להתעורר מאוחר, לקחת את האוטו ולנסוע לאחד מעשרת המקומות המציעים את ארוחות הברנץ' הטובות ביותר בארץ?
בגלל הבריכה

זוהר בדשא צילום: יחסי ציבור
הדיל של הברנץ' בקיבוץ דליה הוא כזה: 150 שקל לארוחה זוגית (ועוד 35 שקל לילד), שכוללים גם כניסה לבריכה המשגעת שלהם, ספונת עצים ומוצלת, עם מגלשת מים שתשמח כל ילד. המחיר, שדומה למחירי הכניסות לבריכות תל אביביות, יספק לכם ברנץ' עשיר - לא בחדר האוכל של הקיבוץ אלא בחדר אוכל פרטי שמיועד לכם ולאורחי הצימרים "זוהר בדשא".
המיקום של הקיבוץ, בעמק יזרעאל היפהפה, אטרקטיבי למדי בגלל קרבתו למרכז
(50 דקות מתל אביב) ואפשר גם להחליט על יום שישי של כיף ולבלות בו עד הערב.
הארוחה כוללת פסטות, גבינות צאן רכות וטעימות שנעשות בקיבוץ, גבינות צהובות מעשה ידיהם של בני עין השופט הסמוך, סלטים לא קונבנציונליים כמו סלרי וחסה עם אגוזי מקדמיה - גם הוא פרי גידולם של התושבים ומקור לגאוותם. האווירה רגועה וקיבוצית, ועושה קצת חשק לעבור לגור שם.
"זוהר בדשא", קיבוץ דליה, טל' 04-9897777
בגלל המחלבה

טל טלה צילום: יחסי ציבור
אם אתם מחפשים את אוויר הכפר, הברנץ' במשק משפחת בלומנטל שבמושב נווה דורון יענה על ציפיותיכם. ארוחת הברנץ' של "טל טלה", בית הקפה של המשפחה, פועלת בשיטת המזנון הפתוח המקובל.
מדי יום שישי, בין השעות 9:00 ל-15:00 ותמורת 75 שקל, תזכו במגוון סלטים, מאפים, פשטידות, ממרחים, רטבים, טעימה של גבינות מהמחלבה הביתית ומזנון קינוחים שכולל עוגת פרג נהדרת.
המתארחים בברנץ' מוזמנים ליהנות מביקור חינם במשק הצאן של המשפחה, אטרקציה לילדים שלא מתרשמים מההיצע הקולינרי, ואפשר גם לסור לחנות הבוטיק של המחלבה ולרכוש גבינות או את היוגורט המצוין שלהם.
"טל טלה", נווה דורון 36, באר יעקב, טל' 08-9228516
בגלל הנקניקיות

מרפסת המלון הסקוטי יחצ
מה אין שם: פירות ים, דגים, בשרים, פשטידות, ביצים, מרקים, סלטים, דברי מאפה, לחמים ועוגות. המלון היפה ששייך לכנסייה אינו כשר, ולכן מאפשר את שילוב ה"נקניקיות וביצים" המסורתי למי שהתגעגע מביקוריו בחו"ל.
מרפסת המלון צופה אל מרגלות הכנרת ונופי הגולן. הארוחה מוגשת מ-11:30 ועד 14:30, אבל שווה להגיע מוקדם כדי לתפוס מקום טוב אל מול הנוף.
"המלון הסקוטי", טבריה, טל' 04-6710710
בגלל הגלים

בויה צילום: יחסי ציבור
לטובת מי שלא משכימים קום ביום שישי (או במילים אחרות, נטולי ילדים שיכולים לחגוג במיטה עד מאוחר), במסעדת בויה שבנמל תל אביב יש אופציה שיכולה להתאים גם לכם כברנץ' מספק ולא שגרתי.
בעבור 72 שקל תקבלו שם פלטה של שמונה צלוחיות לא קטנות שכוללות בין השאר סלט סלק אדום, הרינג הולנדי, סלט שורשים ואגוזי מלך, קלמרי מוחמץ, סלט בורגול, צזיקי, סביצ'ה דג ועוד מיני מעדנים, בצירוף חלת שבת הנאפית על ידי השף-קונדיטור של המסעדה. הפלטה הזו יכולה להספיק בכיף לזוג ואף לשלישייה.
במקום מוגשות גם ארוחות בוקר יותר קונבנציונליות (ובשישי עד השעה 18:00), יש להקת קאברים לא רעה, והכי חשוב: רסיסי גלים שמתנפצים ממש במרפסת והופכים את החוויה להרבה יותר מרגשת וטעימה.
"בויה", התערוכה 3, מתחם צפון הנמל, תל אביב, טל' 03-5446166
בגלל הבשר

הדסון צילום: יחסי ציבור
מי שהמילה "קיש" אינה גורמת לו לרייר ופסטה נשמעת לו משעממת יאהב את הברנץ' שמגיש השף עמיר אילן בהדסון. אילן, שהיה שנים השף של דיקסי ופתח בשנה שעברה את הדסון המתחרה באזור ההיי-טק של רמת החי"ל, מציע בשישי בבוקר (10:00–17:00) ברנץ' שתואם את רוחו: מנות העשויות מחומרי גלם טריים ומשובחים - ביצי חופש, בשרים מעושנים, ריבות מתוצרת בית ומיצים שנסחטים במקום.
אפשר לבחור בבנדיקט קלאסי עם בייקון קנדי ורוטב הולנדז, או בסטייק על עצם עם שתי ביצי עין, או בכריך אנטריקוט פילדלפיה עם בצל מטוגן וגבינת גאודה ואפילו ב"ברנץ' בורגר" עם בייקון פריך, ביצים וגבינת צאן.
הארוחה מוגשת עם קוקטייל, כיאה לבוקר, או קפה ומיץ תפוזים כמקובל ועם תוספות כמו סלט ירקות והום פרייז, תפוחי אדמה מבושלים או מטוגנים ברוטב חמאה וצ'ילי. מי שיישאר לו עוד מקום יכול להמשיך למגדל הפנקייקס עם הפירות הטריים, להשלמת החלום האמריקאי. המחירים נעים בין 58 ל-79 שקל לארוחות הבשר ו-35 שקל למגדל הפנקייקס.
"הדסון", הברזל 27, רמת החי"ל, תל אביב, טל' 03-7674627
בגלל הבלאדי מרי

בלאדי מרי, יועזר בר יין אלי דסה
מאז ומתמיד היה הבראנץ' של יועזר שם דבר. השילוש של קוקטייל איכותי, נתחי הבשר המעולים במסעדתו של שאול אברון וכמובן, הביצים העלומות עם כמהין, הן סיבה מספיק טובה להגיע למסעדה. הבראנץ' ביועזר מוגש בשבתות בלבד, מ-11:00 בבוקר ועד 16:00 (גם בעלי החמרמורת יכולים להגיע לתיקון אחרי בילוי שישי).
הגירסה העדכנית של הבראנץ' ביועזר כוללת קוקטייל לבחירה, מבחר סלטים ומנה עיקרית. הקוקטיילים כוללים מיני מבעבעים איכותיים ו-וודקה, אבל אנחנו בעלי פטיש ישן נושן לבלאדי מרי הטוב בעיר בתוספת חזרת לבנה.
הסלטים משתנים על פי העונות אך כדאי לנסות את הארטישוק המעולה, אם מזדמן לכם. בתחום העיקריות מככבת מנת הביצים בנוסח בנדיקט בתוספת האם או סלמון. המנה מוגשת על טוסטונים מעולים ועם כמות נדיבה של רוטב הולנדייז משובח. נתחי האנטריקוט עם ביצי עין בציר בקר היא מנה שהיה אפשר לאכול גם בשעות הערב.
הבשר מלא עסיסיות אנטריקוטית והרוטב אלגנטי.
מחיר הארוחה כולה עומד על 110 שקל לסועד, העלות אמנם נשמעת גבוהה מאוד לאדם, אך האמת היא שעדיין קשה להתחרות בטעמים ובחומרי הגלם שמונפקים במטבח היפואי הזה.
יועזר 2 כיכר השעון, תל אביב. טל: 03-6839115
בגלל קיפצובה

צובה צילום: גדי אבינערי
נודה ולא נבוש: קיפצובה היא הסיבה האמיתית שבגללה נרחיק שוב ושוב עד קיבוץ צובה, בואכה ירושלים. הברנץ' לא נופל כמובן מהרבה ברנצ'ים אחרים ברשימה, והוא מגוון ומספק, אבל האטרקציה האמיתית במקום היא קיפצובה, פארק חווייתי לילדים, שכולל 12 מ' של שלל אטרקציות, שרובן, למרבה המזל, ממוזגות.
את הברנץ' פותחים כאן בפונץ' קר ומרענן, והשאר מונח לפניכם בבופה שכולל המון סלטים ואנטיפסטי, דגים כבושים, פסטות בשני רטבים, קישים אישיים, חמאות מתובלות, יוגורט מוזלי ושאר מרכיבי ארוחת בוקר. יש גם מסחטת מיץ לשימוש האורחים. הברנץ' מוגש בשישי בלבד מ-10:00 ועד 14:00 ומחירו 95 שקל לאדם.
"ברנץ' צובה", קיבוץ צובה, טל' 02-5347090
בגלל השייקים

מורגן צילום: יחסי ציבור
ביקנעם המושבה שוכנת מורגן, מסעדה חקלאית שנמצאת בתוך לול משפחתי ישן ששופץ. בני הזוג שי ומאיה מורגן חלמו להקים מסעדה תוך מימוש רעיון "מטבח הגן". הרעיון כולל שילוב של גן ירק, חממה ודיר צאן, שתנובתם מספקת את מרב צורכי המסעדה.
תפריט המסעדה מחולק לארבע עונות השנה, וכך גם הברנץ' שמוגש בשישי ושבת עד השעה 12:00 ועולה 130 שקל לזוג. עכשיו, בימי הקיץ, הברנץ' כולל מוזלי, לחם שיפון, פרושוטו טלה (מטלאי המקום) עם מלון כתום, גבינה כחולה עם ריבת פלפלים, ביצים אפויות בתנור עם עגבניות מיובשות, סלט סיזר, סלט תרד חם, סלט פנצנלה, שייק מ-100 אחוז פרי לבחירה מתוך מגוון מפתה של מנגו, אננס או פטל, טארט לימון ושתייה חמה וקרה.
"מורגן", דרך העמק, יקנעם, טל' 04-9937115
בגלל המאפים

איי קפה צילום: יחסי ציבור
בית האבן עתיק היומין שבו שוכנת Icffe משמש רקע מושלם לזלילה המונית של המאפים האיכותיים, שאותם אופה השף רן בן-ארי באישון לילה מול תנור האבן הגדול. בית הקפה שבמתחם הצורפים בכפר דניאל מציע ברנץ' בימי שישי בנוסח בופה, שכולל סלטים מיוחדים כמו קינואה אורגנית, סלט רימונים עם גבינה כחולה ודבלים וסלט אבוקדו ותפוזים.
יש קישים, גבינות, מיצים, קפה ושתייה קרה וגם ביצים לבחירה אישית, אבל הכי כדאי לשמור מקום לקינוחים, שלל מאפי שמרים נימוחים, פרי עבודתו של בן-ארי, יוצא לחם ארז ואופה בחסד. הברנץ' מוגש בין 9:00 ל-14:00, ומחירו 60 שקל לאדם.
"Icffe", מתחם הצורפים, כפר דניאל, טל' 08-9152448
בגלל היופי

אלומה צילום: יחסי ציבור
אלפא ואילן פרי הם בעליה של מסעדת אלומה הוותיקה שבתרשיחא, שכבר עשתה לה שם בקרב התיירים בצפון. עכשיו, אחרי שש שנות הקמה מפרכות, הם פתחו את אלומה בכפר - מתחם מהמם עם גינה מרהיבה ויוצאת דופן, שבה מסעדת עילית ספונת עץ שלמרגלותיה חמש סוויטות מפנקות לטובת מי שלא רוצים לגלגל את עצמם רחוק אחרי האוכל.
בשישי-שבת מוגש שם ברנץ' איכותי שכולל אוכל מוקפד כמו טארטלטים של קממבר ואגוזים, גלילות חציל ממולאות בגבינות עזים ופטרוזיליה, מאפי בוקר צרפתיים שנאפים במקום, פריטטות בשלל מילויים ועוד ועוד. המחיר עומד על 80 שקל לאדם, והארוחה מוגשת בשישי ובשבת מ-11:30, בתיאום מראש.
"אלומה בכפר", רמות נפתלי, טל' 04-6943111