למה באמת לא כדאי לשתות יין אדום עם דג?

מסתבר שזיווג יין אדום עם בשר והימנעות מזיווגו עם מנת דג, אינו סתם קוד התנהגות קולינרי פלצני. צוות חוקרים יפני מצא שיש לכך הסבר מדעי שטמון במרכיבי היין האדום. יש תקווה

סוכנויות הידיעות | 2/11/2009 16:01 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אפטרטייסט של דג. יין אדום
אפטרטייסט של דג. יין אדום צילום: סוכנויות הידיעות
החוקר טקאיוקי טאמורה וחבריו לצוות הלבורנטים במעבדות יצרן היין היפני מרסיאן, מצאו במחקרם בסיס לכלל הראשון על פיו נוהגים אנשים בכל העולם לאכול זה שנים, האומר שטעמו של הדג לא מסתדר טוב עם יינות אדומים. עד עתה לא יכול היה איש לדעת אילו יינות בדיוק יגרמו להיתקלות הלא נעימה הזאת, ויעוררו את מה שמכונה 'אפטרטייסט' דגי, כי איש לא ידע מהו הגורם האשם.

אבל טאמורה ועמיתיו מצאו שטעם הלוואי הלא נעים המופיע אחרי שתיית יין אדום בליווי דגים,  נוצר בגלל הימצאותו הטבעית של ברזל ביין אדום, כאשר בחלק מהיינות יש יותר ובחלקם פחות.

קשר חיובי חזק נמצא בין האינטנסיביות של טעם הלוואי המדובר ובין ריכוז גבוה של ברזל בעל יכולת היקשרות גבוהה ליון המתאים. המחקר, שפורסם במגזין אמריקן
כמיקל סוסייטי, התבסס על 38 יינות אדומים מסחריים ממבחר מדינות, 26 יינות לבנים, שני סוגי ליקר שרי ושני סוגי פורט.

הרכיבים של כל היינות נבדקו ולאחר מכן נטעמו כולם בצמוד לאכילת צדפות, על ידי טועמים מקצועיים. הם מצאו שיינות עם כמות גדולה של ברזל היו בעלי טעם לוואי דגי חזק יותר. לעומת זאת, הטעם הזה נעלם כשהחוקרים הוסיפו ליין תחליף כימיקלי הקושר את הברזל.

לטענתם, התוצאות מראות שברזל הוא המפתח לאפטרטייסט שנוצר בעקבות השילוב הידוע לשמצה של יין אדום ומעדנים מן הים, אבל הן גם מראות שיין אדום בעל נוכחות מעטה של ברזל בהחלט יכול להיות ציוות טוב לארוחה דגית. צריך רק לקרוא את האותיות הקטנות.
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''אלכוהול''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים