עראק גם בחורף: 2 קוקטיילים חמימים
אחרי שהזדחל אל לבותיהם של בליינים ואל תפריטו של כל בית קפה מזמדן בקיץ האחרון, נכנס העראק עמוק לחורף, עם קוקטיילים חמים ומחממים. שני מתכונים לפניכם
לרקיחת קוקטיילים החדשים אחראי דודי זץ, מנהל תחום האלכוהול של חברת IBBL-Spirit.

עראק חם ומתובלן
צילום: יחסי צביור
תה לבנוני
קוקטייל שהוא שילוב מפתיע המגיש את העראק בטמפרטורה חמה, שהיא סתירה משמחת לספקנים הגורסים שיש להגיש אותו קר. הקוקטייל הוא מיזוג בין עראק לחליטת ארל גריי איכותית בתוספת של תבלינים ארומטיים:
החומרים:
150 מ"ל תה ארל גריי (2 תיונים בתוספת מים רותחים)
180 מ"ל מים רותחים
30 מ"ל תמצית טעם מונין קינמון
30
מ"ל ערק אל-נמרוד מיושן
1 כפית דבש
1 גרעין הל (יש לדפוק עליו שייפתח)
כוכב אניס
קליפת תפוז
ההכנה :
מכינים את תה הארל גריי בקנקן, מוסיפים את כל התבלינים ואת העראק. מערבבים, נותנים לו כמה דקות לספוג את הטעמים ומוזגים לכוסות תה קטנות וחמימות

משמש לבן
צילום: יחסי ציבור
משמש לבן - White apricot
החומרים:
2 כפיות ריבת משמש (אפשר גם אפרסק או תאנים)
15 מ"ל תמצית טעם מונין אננס
60 מ"ל מים
30 מ"ל ערק אל נמרוד מיושן
ההכנה:
מערבבים ומנערים היטב את החומרים. מסננים סינון כפול לכוס מרטיני. לקישוט מניחים כוכב אניס מעל.