עראק גם בחורף: 2 קוקטיילים חמימים

אחרי שהזדחל אל לבותיהם של בליינים ואל תפריטו של כל בית קפה מזמדן בקיץ האחרון, נכנס העראק עמוק לחורף, עם קוקטיילים חמים ומחממים. שני מתכונים לפניכם

nrg מעריב | 18/11/2009 15:37 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
העראק היה אמנם המרענן הרשמי של קיץ 2009, אז התנחל לו סופית בנבכי כל תפריט אלכוהול המכבד עצמו, אבל מסתבר שגם בחורף יש לו מה להגיד. בעקבות הצלחתו, רקחו בעראק אל נמרוד משקאות מותאמים לחורף. את קוביית הקרח שמלבינה את הכוס ומקדימה את לגימת האניס המעקצצת, מחליפים תבלינים מחממים, תה, ואפילו ריבה.

לרקיחת קוקטיילים החדשים אחראי דודי זץ, מנהל תחום האלכוהול של חברת IBBL-Spirit.
צילום: יחסי צביור
עראק חם ומתובלן צילום: יחסי צביור
תה לבנוני

קוקטייל שהוא שילוב מפתיע המגיש את העראק בטמפרטורה חמה, שהיא סתירה משמחת לספקנים הגורסים שיש להגיש אותו קר. הקוקטייל הוא מיזוג בין עראק לחליטת ארל גריי איכותית בתוספת של תבלינים ארומטיים:

החומרים:
150 מ"ל תה ארל גריי (2 תיונים בתוספת מים רותחים)
180 מ"ל מים רותחים
30 מ"ל תמצית טעם מונין קינמון
30

מ"ל ערק אל-נמרוד מיושן
1 כפית דבש
1 גרעין הל (יש לדפוק עליו שייפתח)
כוכב אניס
קליפת תפוז

ההכנה :
מכינים את תה הארל גריי בקנקן, מוסיפים את כל התבלינים ואת העראק. מערבבים, נותנים לו כמה דקות לספוג את הטעמים ומוזגים לכוסות תה קטנות וחמימות



צילום: יחסי ציבור
משמש לבן צילום: יחסי ציבור
משמש לבן - White apricot

החומרים:
2 כפיות ריבת משמש (אפשר גם אפרסק או תאנים)
15 מ"ל תמצית טעם מונין אננס
60 מ"ל מים
30 מ"ל ערק אל נמרוד מיושן

ההכנה:
מערבבים ומנערים היטב את החומרים. מסננים סינון כפול לכוס מרטיני. לקישוט מניחים כוכב אניס מעל.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''אלכוהול''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים