טוב לי: 4 מיתוסים נפוצים על אלכוהול
בדרך כלל אנחנו שותים אלכוהול למען בריאותנו הנפשית, אבל לפעמים אנחנו מספרים לעצמנו שהוא טוב גם לגוף, רק כדי שנוכל להשתכר בשקט. הפגשנו שני מומחים עם המיתוסים

שמוליק וולברג (מנהל הדרכות בחברת אקרמן): נכון שבלגימות הראשונות ישנה תחושה של חמימות בגוף. בעת שתיית אלכוהול כלי הדם מתכווצים וכתוצאה מכך הדם זורם בלחץ גבוה יותר. אך על אף זאת, שתיית אלכוהול בעצם מאיטה את לחץ הדם, מה שגורם לגוף לאבד חום ולהתקרר.
אסף בוך (דיאטן קליני, מדריך כושר מוסמך ומאמן אישי ברשת Great-Shape, כפר סבא): על אף שמוכרת לנו הסיטואציה של שתיית אלכוהול ברוסיה הקרה והתחושה החמימה שיוצר הוויסקי במערכת העיכול, האלכוהול אינו מחמם, אלא מקרר – הוא מרחיב כלי דם פריפריים (הקרובים לפני

שמוליק וולברג: שתיית אלכוהול בהחלט עשויה לתת תחושה של רוגע או ריפוי, אך אין באלכוהול גורם ממשי ישיר לריפוי. לערק יש אפקט מאלחש ולכן יש תחושת הקלה כשמשתמשים בו לכאבי שיניים אבל הסוכר שבו מזיק ואף עלול לגרום להחמרה במצב השיניים. משקאות אלכוהוליים, מקורם הוא סוכר המצוי בחומרי הגלם השונים, והוא גורם המעודד שומנים בדם, לא מוריד אותם.
אסף בוך: האלכוהול עצמו (ולא רק יין אדום כפי שנהוג לחשוב) הינו גורם המפחית סיכון של תחלואה לבבית (מחלות לב וכלי דם) במידה ונצרך במתינות - עד שתי מנות לגבר ליום ועד מנה אחת לאישה. (מנה = 1/3 בירה= כוס וויסקי = כוס יין, למשל). שימו לב – ההקצבה היא ליום ומכאן שאין זה אומר שאפשר לצרוך את כל ההקצבה במרוכז בסופ"ש. כמו כן, מי שלא שותה - אין לו צורך להתחיל לשתות כדי "להגן" על עצמו מפני תחלואה – תזונה ופעילות גופנית חשובים יותר. אומרים "יין ישמח לבב אנוש" – אז הוא אכן עושה טוב ללב ול"מצב הרוח" של הלב, אך רק בצריכה מתונה.
שמוליק וולברג: לצערנו עדיין לא המציאו תרופת פלא להאנגאובר וכל המיתוסים לגבי הדרך הטובה ביותר להעביר אותו, נשארים בגדר אגדות. הדבר דומה לאדם שקיבל מהלומה בראש ואיבד את הכרתו, הוא מתעורר כמובן עם כאבי ראש קשים ואו אז כדי להשקיט את הכאבים נותנים לו עוד מהלומה כדי שיאבד שוב את הכרתו. ההתאוששות היא עניין של מנוחה וזמן ולכל אחד הגנטיקה שלו ודברים שיכולים לעזור לו להתאושש בקלות רבה יותר. מים, ויטמין C וחלבונים עוזרים, עם זאת, קפה ומקלחת קרה לדוגמא רק מאיצים את מערכת הדם ובכך מגבירים את השפעת האלכוהול.
שמוליק וולברג: בעירבוב משקאות אלכוהוליים אין השפעה על הבריאות. יתכן והתחושה תהיה לא נעימה בדיוק כמו לערבב מאכלים שאינם מתאימים - לאכול גלידת וניל עם מרק עוף, למשל. אותו אפקט יכול לקרות גם בערבוב אלכוהול שיוצר מחומרי גלם שונים. למשל, שתיית יין שמקורו בענבים ובירה שמקורה בדגנים. לכל אדם יש רגישויות אינדבדואליות לחומרי גלם שונים ולערבובם.
אסף בוך: יש להבין כי האלכוהול עצמו (שהוא מולקולת האתנול) הוא אותו אלכוהול בכל משקה ומשקה, מכאן שלא הוא זה הגורם לאי הנוחות ולתחושה הסובייקטיבית הלא טובה. ייתכן והתחושה הלא טובה מקורה ברכיבים אחרים המצויים במשקאות השונים, כפי שקורה כשאנחנו מערבבים סוגי מזונות שונים.
