עמק האהבה: אלפי פרחים ססגוניים פורחים עכשיו

גם פרחים הם לא פראיירים, וחלק מהם אפילו יודעים איפה כדאי להם לצוץ. בימים האחרונים התמלא עמק השלום ברמות מנשה באלפי פרחים ססגוניים. דובי זכאי מאוהב

דובי זכאי | 2/3/2010 10:22 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בסוף השבוע האחרון שוב  נפתחו ארובות השמים והותירו את הפרחים אומללים ומבולבלים. כשרגע אחד יורד גשם ומיד אחריו שוב חמסין, לא יודעים המסכנים כיצד עליהם לנהוג - לפרוח או אולי לקמול? למזלנו, החליטו הפרחים בעמק השלום שברמות מנשה לפרוח בהמוניהם, ובימים אלה מנוקד האזור באלפי פרחים ססגוניים.

כנראה שאפילו הפרחים יודעים איפה כדאי להם לצוץ: המקומיים מכנים את המקום בשם "עמק האהבה", וטוענים שהיופי של המקום גורם לאהבה ממנו הלאה. אולי, הם אומרים, יגיע מכאן גם השלום. נשמע מעניין? הכינו את הנעליים והמצלמות.

הכלניות שבאזור מקשטות את המרחבים הירוקים ומתהדרות בשלל צבעים כמו סגול, אדום ולבן. גם התורמוס הרים את ראשו, ופרחיו הכחולים ממלאים שטחים נרחבים בסביבה. יערות קרן קיימת לישראל שמסביב נראים רעננים מתמיד, אחרי שהגשמים החזקים שטפו את שרידי האבק ממחטי האורן, והטיפות הזעירות שנשארו תלויות על המחטים זוהרות בשמש כמו יהלומים. בנוסף הזרימו הגשמים שפע של מים לנחל השופט, וסיור לצד הנחל מזכיר את הגבעות הירוקות של שווייץ יותר מכל דבר אחר.

בשעת השקיעה מתמלא העמק בצללים, רוח צוננת גולשת במדרונותיו ומכופפת את גבעולי החיטה שבשטחים המעובדים. העמק הקטן מתמלא בקולות הצרצרים - המחזרים הבלתי?נלאים - וגחליליות זוהרות מרחפות על רקע השמים המתכהים. עוד מעט יעטפו היערות שמסביב בחשכה סמיכה, ובמערב, על הגבעות הרחוקות של יקנעם עילית, יעלו האורות בבתים החדשים. שלווה תרד על העמק ואפשר יהיה לשמוע את זרימת המים השוצפים בנחל השופט.
צילום: דובי זכאי
עמק השלום. אולי מכאן הוא יגיע? צילום: דובי זכאי
לזכר השומרים

סיפורו של העמק מתחיל בשנת 1936. באחד הלילות שני שומרים צעירים שהוצבו במקום, יואש זולר ויצחק קליצ'בסקי, נרצחו על ידי פורעים. תושבי האזור המזועזעים החליטו להקים במקום הרצח יישוב שייקרא רמת השניים. שני עצי ברוש ניטעו במקום, ושני המעיינות שבעמק הנציחו את שמם של החללים: עין יצחק ועין יואש. גם הנחל הקטן שזורם לצד הברושים נקרא נחל השניים. ההתיישבות במקום לא החזיקה מעמד, והמתיישבים שעזבו השאירו מאחוריהם שני ברושים, נחל ועמק יפה.

השם "עמק השלום" מיוחס לשני תושבים גרמנים שהתיישבו בלבו

של העמק כמה שנים אחרי שננטש. השניים שהיו שייכים לכת אוהבי ישראל, הפכו את עיבוד המקום למפעל חייהם: הם שתלו וזרעו וחיו מפרי עמלם הצנוע. אבל בחלוף השנים תש כוחם. מאחר שבמסגרת אמונתם לא נהוג להחזיק ברכוש, תרמו את המקום למדינת ישראל. בסופו של דבר, עבר המקום לבעלות עמותת לטם (לימודי טבע משולבים), עמותה למען אוכלוסייה בעלת צרכים מיוחדים. אנשי לטם מאפשרים לאנשים בעלי מוגבלויות לקחת חלק בחוויה הרגשית של היציאה לטבע. כחלק מהיוזמה סללו בקק"ל דרכים ביער, שנגישות גם למוגבלי תנועה.

צילום: דובי זכאי
צילום: דובי זכאי
עוד בסביבה

לבו של עמק השלום מוקף בצמחייה עבותה שדרכה עובר שביל. אם פונים צפונה בשביל ונוסעים על דרך משובשת, ניתן להגיע לחניון החרובים הגדול והיפה. במקום הותקנו שולחנות וחלק מהריהוט הותאם גם לכיסאות גלגלים. מכאן מתחיל מסלול הליכה סלול שמתאים גם לנכים לאורך ערוץ הנחל ומפליו.

השביל ממשיך לכיוון יקנעם (שימו לב: לעתים נסגר המחסום בשבתות) וחולף ליד גדר קיבוץ הזורע. ממול לכניסה לעין חשרת ישנה נקבה בגדה הצפונית של נחל השופט. ניתן גם לחצות גשר עץ שעובר מעל לנחל ומוביל אל מערה יפה שבסביבה.

בקיבוץ הזורע ממתין לכם מוזיאון וילפריד, הכולל את אוספיו של וילפריד ישראל ושתי תערוכות ציורי דיו של אמנים סינים וישראלים. לפרטים: 9899566 04

איך מגיעים: אנשי קק"ל סללו כביש המזכיר נסיעה ברכבת הרים, שגולש מיער הזורע ועד לעמק השלום. בתחילת העמק חוצים את נחל השופט בגשר אירי. ניתן גם להגיע למקום בטיול רגלי לאורך נחל השופט עד שמגיעים לעמק השלום. העמק נמצא במרכז משולש הכבישים שמקיפים את יקנעם: כביש 66 מצומת משמר העמק ועד מחלף התשבי, כביש 70 עד צומת אליקים והדרך שיורדת מרמת השופט למשמר העמק על כביש 6953.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''תיירות בארץ''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים