ברוסקטה פינת קרוסטיני

לחם לא זורקים! מנצלים אותו עד תום בשיקיות המסויימת השמורה לאיטלקים ומכינים ממנו טוסטים קטנים, אלגנטיים וטעימים. שי לי ליפא עם אוסף ברוסקטות מרשים

שי-לי ליפא | 9/3/2010 7:10 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
האיטלקים הם אלופי העולם בניצול לחם והכוונה היא לא ללחם טרי שהרגע יצא מהתנור, אלא דווקא ללחם בן יום לפחות, המצטרף לסלטים כמו פנצנלה ולמרקים כמו פאפא פומודורו, משדרג אותם ומעניק להם טעם נפלא ושיק כפרי (כן, גם כשאיטלקים ממחזרים הם עושים את זה בסטייל).

פרוסות לחם קלויות הן מצע נהדר לממרחים, גבינות, נקניקים וירקות (להלן טופינג) ונקראות בארץ המגף ברוסקטה או קרוסטיני. הן משמשות כפתיח מצוין לארוחה או כמתאבן במסיבת קוקטייל, כשההבדל בין השניים הוא בסוג הלחם, בעובי הפרוסות ובדרך הקלייה. הלחם, כאמור, לא צריך להיות טרי, אבל הקלייה צריכה להיעשות בסמוך להגשה.
צילום: דניה ויינר
הלחם לא צריך להיות טרי, הקלייה שלו כן צילום: דניה ויינר
מתכון בסיס לברוסקטה

החומרים:
 2 ג'בטות
שמן זית
שן שום חצויה

ההכנה:
1. פורסים ג'בטות לפרוסות בעובי 1 ו-1/2 ס "מ ומברישים צד אחד במעט שמן זית.
2. מחממים מחבת פסים על להבה גבוהה, מניחים את הפרוסות כשצדם המרוח

כלפי המחבת וקולים כמה דקות מכל צד עד לקבלת פסי חריכה.
3. משפשפים את הפרוסות (בצדן המרוח בשמן) בשן שום ומניחים מעל את הטופינג.

מתכון בסיס לקרוסטיני

החומרים:
1 בגט
שמן זית

ההכנה:
מחממים תנור ל-175אפייה. פורסים את הבגט לפרוסות בעובי 1/2 ס "מ ומברישים צד אחד במעט שמן זית. מניחים את הפרוסות בתבנית כשצדן המרוח כלפי מעלה וקולים שש עד שמונה דקות עד להזהבה. מניחים מעל את הטופינג.

ריקוטה וחצילים

החומרים ל-20 יחידות:
20 פרוסות חציל בעובי 1 ס"מ
שמן קנולה
1 כף חומץ בלסמי
מלח ופלפל שחור גרוס
250 גרם גבינת ריקוטה

להגשה:
עלי בזיליקום

ההכנה:
1. מחממים מחבת טפלון על להבה בינונית, מוסיפים מעט שמן ומטגנים את פרוסות החצילים כמה דקות מכל צד עד להזהבה. מניחים על נייר סופג.

2. מעבירים את פרוסות החציל המטוגנות לקערה, יוצקים חומץ בלסמי, ממליחים, מפלפלים ומערבבים.

3. מורחים גבינת ריקוטה על הפרוסות הקלויות, מניחים מעל פרוסת חציל מטוגנת ומפזרים עלי בזיליקום.

צילום: דניה ויינר
צילום: דניה ויינר
גבינת רוקפור ותותים

החומרים ל-20 יחידות:
100 גרם גבינת רוקפור חתוכה ל-20 פרוסות דקות
12 תותים פרוסים לפרוסות דקות

ההכנה:
מניחים על הפרוסות הקלויות גבינת רוקפור ומעליהן פרוסות תותים.

גבינת עזים, עגבניות ואורגנו

החומרים ל-10 יחידות :
20 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
1 כפית שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
1 גביע גבינת עזים למריחה

להגשה:
20 עלי אורגנו

ההכנה:
מערבבים עגבניות ושמן זית בקערה, ממליחים ומפלפלים מעט. מורחים גבינת עזים על הפרוסות הקלויות, מניחים מעל עגבניות מתובלות ומפזרים עלי אורגנו.

סלט גבינת פטה וזיתים

החומרים ל-20 יחידות :
30 זיתים מגולענים וקצוצים גס
1/2 קובייה (125 גרם )
גבינת פטה מפוררת גס
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
1 כפית שמן זית
פלפל שחור גרוס

ההכנה:
מערבבים את כל החומרים ומניחים כף סלט על כל פרוסה קלויה.

ממרח אבוקדו וטחינה גולמית

החומרים ל-10 יחידות:
1 אבוקדו בינוני קלוף, מגולען וחתוך לקוביות
1/4 כוס טחינה גולמית
1/4 כוס מיץ לימון
1/2 כפית טבסקו (לא חובה)
מלח ופלפל שחור גרוס

להגשה:
עלי כוסברה ועירית קצוצה גס ההכנה:
טוחנים את כל החומרים במעבד מזון עם להב מתכת עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. טועמים ומתקנים תיבול. מורחים את ממרח האבוקדו על הפרוסות הקלויות, מפזרים עלי כוסברה ועירית וזורים מעט פלפל שחור גרוס ומלח.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים