חופשה בצבע כסף: נופש יוקרתי באמת באילת
משפחת פז-מלמד החליטה לוותר על חו"ל, לרדת בהרכב מורחב למלון דן באילת, ולתפוס סוויטה יוקרתית ועוד שלושה חדרים. כך נראית חופשה משפחתית שעולה 9,000 שקל
כזאת הייתה החופשה האחרונה שלנו באילת, שאף שנמשכה רק שלושה ימים, חזרנו ממנה כמו מנופש ארוך ומיוחד באיזה אי מרוחק. ההחלטה לרדת לאילת בהרכב משפחתי מורחב התקבלה רק שבוע לפני הביצוע. היו לנו הרבה סיבות לחגוג, וכבר לפני שנים קיבלתי החלטה שלא נעבור לסדר היום על שום חגיגה. אם יש סיבה למסיבה - מנצלים אותה עד תום.

היעד היה ברור וידוע לכל שבעת המשתתפים: מלון דן אילת. מיום הקמתו אנחנו משתדלים לפקוד אותו לפחות פעם בשנה, לפעמים גם פעמיים ושלוש. תמיד לזמן קצר - בגלל המחיר, תמיד אותו הפרינציפ: הולכים על אחת הסוויטות המופלאות ועל עוד חדרים רגילים.
החיים המשפחתיים והחברתיים מתנהלים בסוויטה, ובעיקר במרפסת הענק המקיפה אותה, שמשקיפה על הים האדום וההרים שמסביבו. בקצה המרפסת רחבת הידיים יש ג'קוזי שבקלות נכנסים אליו ארבעה אנשים, והוא זה שמשיב את הנפש בחום האילתי, שאפילו בסוף אפריל כבר אפשר להרגיש אותו די טוב. אבל למרות כל הפינוקים האלה, גולת הכותרת של המלון לדעתנו, הוא דווקא הלאונג', שממוקם בקומה ה-14, ומאפשר ליושבים בו לבהות עד אין סוף בכחול של הים האדום, שמשתרע למלוא רוחב העין. לבהות ולהירגע.
כיאה לחופשה
וכאן המקום לדבר על הסיבה האמיתית שבגללה אנחנו מגיעים למקום הזה כבר שנים רבות, ואף פעם לא מתאכזבים: האוכל. כבר שנים שהשף הראשי של המלון הוא האילתי המוכשר אופיר קדם. האיש הזה לא נח לרגע. בכל פעם שאנחנו אומרים לו עד כמה האוכל שהוא מכין מושלם הוא אומר שחבל שלא באנו בעוד חודשיים, אז ייכנסו עוד כמה חידושים והמצאות. מצוינות וחדשנות הם שני מרכיבים מהותיים בהערכת תפקודו המקצועי של כל אחד, בכל תחום. זה יכול להיות בהיי-טק, בניהול חברה או מפעל, או בניהול מטבח של מלון. אופיר הוא שף מחדש, גם היכן שנדמה שאין כבר מקום או צורך לחדש.

במהלך השנים הרבות שבהן אנחנו מגיעים למלון, התיידדנו עם קדם ועם השף-קונדיטור שלו, גבי, ובעיקר התמכרנו למה שהצמד הזה מוציא מהמטבח הענקי, הנקי והמאורגן שלו. את ארוחת הבוקר, אחד הכיפים הגדולים של כל חופשה, אכלנו בקומה ה-14 עם מבחר קצת יותר מצומצם אבל בתנאים של המלכה אליזבת, או בחדר האוכל של המלון. בוקר אחד מתוך השניים שבילינו שם הוקדש לארוחת הבוקר בחדר האוכל, לא כל כך בגלל הרעב, כמו בשל הסקרנות.
הטקטיקה זהה בכל שנה: כשלב מקדים להעמסת הצלחות אנחנו עורכים סיור בכל מוקדי האוכל. לראות את כל סוגי הלחמים, לחמניות, מאפים ומתוקים, בסלטים הטריים, בירקות החתוכים שמוגשים בצורה אסתטית, בגבינות, בחביתות, בגלידת היוגורט עם התוספות שמכינים במקום, במבחר הפשטידות, בדגים המלוחים והמעושנים - וזוהי רק רשימה חלקית ביותר.
אחרי שמעמיסים אפשר להתחיל: נוגסים מזה, טועמים מההוא, שותים מיץ תפוזים שנסחט רגע לפני, עוד קפה, עוד פרוסה דקה של לחם בריאות שיצא מהתנור-עוד ועוד ועוד. אחר כך, מדושני עונג ונחת, יורדים לחוף הפרטי של המלון. כיסאות נוח עטופי כריות ומגבות, שמשיות להגנה, ספרים, עיתונים, שיחות נעימות-הרבה צחוק ושמחה.

בשעת צהריים מאוחרת עולים חזרה לסוויטה, קופצים ללאונג' לארוחת צהרים קלילה. כל העיתונים האפשריים מונחים בסדר מופתי, שקט נעים וליטוף רוח העולה מהים הגדול הפרוש לרגלינו. זוהי אילת. זיכרונות נעימים, יעד לגעגועים ובעיקר תזכורת חוזרת לכך שאנחנו נשארים בארץ. שום טורקיה או יוון לא יעשו לנו את זה. החשבון על שני לילות לסוויטה אחת ושלושה חדרים רגילים: 9,000 שקל . לא עניין של מה בכך. ולמרות זאת, נחזור גם בשנה הבאה לדן אילת, וגם בשנה שאחריה, אם מותר בכלל לעשות תוכניות לטווח כזה.
איפה: מלון דן, אילת.
פרטים: 08-6362222, 08-6360000