קו פרשת המים: ארוחת דגים אצל השף איל לביא

מדוע מעדיפים בעלי הקשקש, ואף אנו, את השחייה במימי הים ולא ביוגורט? אחרי שטעם מדניס אפוי ביוגורט, של מסעדת רוקח ‭,73‬ צצו למבקר הבית שלנו הרהורים קיומיים

צבי גילת | 18/7/2010 8:10 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
משכבר הימים שכנה ליד מגרשי הטניס ברמת אביב מסעדה שהתמחתה בחצילים. את שמה איני זוכר, משהו מטעמיהם של החצילים אני עדיין זוכר. אני מת על חצילים. זה היה הרבה לפני ש“חציל בלדי על האש עם טחינה היונה“ הפך לפתיח נדוש בכל מסעדה, והרבה לפני שלכל מסעדה התווספה הצהרת הבעלים כי "המנות מוכנות ממיטב חומרי הגלם המקומיים שהשף מלקט מדי בוקר בביקורו היומי בשוק‭.“‬

כידוע, "ביקורו היומי בשוק“ הוא בדרך כלל הזמנה טלפונית לספק הירקות ו“מיטב חומרי הגלם“ לעולם יכללו חציל. לפני קצת יותר משנתיים עבר לשם השף איל לביא. לאן הלכו החצילים איני יודע, במקומם באו הדגים. קירות מסוידים לבן וזית החליפו את ציפוי העץ העתיק על הקירות, שולחנות נאים וכורסאות נוחות המירו את ספסלי הקק“ל שהיו אז במרפסת. גם המרפסת היא לא מרפסת, היא טרקלין קטן. המקום מעוצב באלגנטיות מאופקת, כדי לגרום לקהל ליהנות, לא כדי להלל את המעצב. גם הקהל אחר - צעיר פחות, מנוסה יותר, אמיד יותר. תפתיעו אותי, הוא אומר וידו קלה על כרטיס האשראי, אני יכול לשלם. לביא יודע לתת לקהל הזה את התמורה ההולמת. הוא מומחה בדגים ובפירות ים, והתפריט שלו, בהשפעה בולטת של המטבח הפרובנסלי, עתיר הפתעות מבוססות, ניסיון וידע. עליו אני מאמין שהוא מלקט מדי יום את "מיטב חומרי הגלם‭.“‬ יורדי הים והקצבים הם הספקים העיקריים.
צילום: דניאל לילה
דניס ביוגורט זעתר וסומק. היוגורט מטיב עם בשר הדג צילום: דניאל לילה

במובן מסוים, אינני האיש המתאים לסקר את מטעמיו. איך יכול להעריך את היצירתיות שלו מי שגזר על עצמו - אני אומר את זה בצער, לנוכח מה שהתגלה לעינינו ברוקח ‭- 73‬ הימנעות משרצים ומפירות ים? לכן ידידתנו ד‘ שימשה עזר כנגדנו. בעוד אנו מזמינים למנה ראשונה נקניקיות מרגז חריפות עם סלט עגבניות, כוסברה נענע ושמן זית, נטלה היא אחריות על המצולות והזמינה סביצ‘ה. לא היה אפשר לשכנע אותה להזמין מרק בויאבז, ואני בטוח שהוא אחת מהמנות המרשימות

של המקום.

מנת הסביצ‘ה היתה מצוינת. קשה להאמין איך דג יכול להיות משובח כל כך אם רק יודעים לחתוך ולכבוש אותו בדייקנות. בתפריט העשיר של לביא אפשר למצוא אויסטרים, שרימפס, קלמרי, מולים ותשלובות מעניינות של ים-יבשה (איך נשמעת לכם מנה של "פילה מניון, ג‘מבו שרימפס וסרטן בציר סרטנים, שמנת וברנדי‭?“‬ מרתק, לא? אבל מה יעשה הרב הראשי עם השמנת, שלא לדבר על השאר‭.(?‬ מבולבל מעט מהשפע פניתי, בצר לי, אל האגף הבשרי.

צילום: דניאל לילה
סטייק רוקח. לא בדיוק סטייק, אלא נתחים עשויים בקפידה צילום: דניאל לילה

מנה של "סטייק רוקח“ נראתה כמי שתגלה את סגולות המטבח. ד‭,‘‬ מצדה (אף היא שמרנית למדי‭,(‬ ביקשה דניס אפוי ביוגורט, זעתר, סומק וצנוברים. "סטייק רוקח“ הוא לא בדיוק סטייק, אלא נתחים של סטייק בקר, המוגשים ישר מהאש למחבת לוהטת, מעורבים בעלי רוקט, ויניגרט בלסמי ופרמזן (נגיד שלא שמתי לב לפריט האחרון‭.(‬

זו היתה מנה עסיסית ומאוזנת, מגרת חך ונעדרת כבדות האופיינית למנות בשרניות. הדניס של ד‘ (דניס הוא דג כשר בהחלט, רבותיי) היה מצוין - אני לא ידוע איך הם עושים אותו שם, אבל היוגורט החמים שהצליחו לכלוא בגופו של הדג העדין ראוי לשמש אתגר לכל חובב דגים. תמה אני מדוע מעדיפים בעלי הקשקש, ואף אנו, את השחייה במימי הים ולא ביוגורט. שחייה ביוגורט, נמצאתי למד, עושה נפלאות לבשר הגוף. טירמיסו בישקוטים טבולים באספרסו עם קרם מסקרפונה היה קינוח מרתק לארוחה מצוינת, מדויקת ומאוזנת. השילוב הזה, של יצירתיות ממזרית עם דיוק, הוא כנראה מה שעושה את המנות של לביא לסקסיות כל כך. אני אומר את זה בגלל המתח הנעים שחשתי כשליוויתי את ד‭,‘‬ בצער, לביתה. ספק אם חצילים היו עושים לי את זה.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''אלכוהול''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים