יזרעאל בעלייה: המלצות ריחניות לטיול בעמק
לטבול בריחות התבלינים בבית לחם הגלילית, לצלול בעמק הרימונים ולטייל בין שדות החיטה. עמק יזרעאל מציע בתקופה זו נופים ואתרים ששווה לבקר בהם. דובי זכאי עם ההמלצות
כל התבלינים מרוכזים באולם גדול, בשולי היישוב בית לחם הגלילית, חוות דרך התבלינים. את המקום מנהל אבי ציטרשפילר, המשפחה מתמחה כבר כמה דורות בהכנת תבלינים. בכל פעם שאני מזדמן לאזור אני מדלג לחווה, בדרך הכורכר המקיפה את היישוב, בין עצי האלון עתיקים.
בכניסה לאולם אני עומד כדקה ארוכה, בעיניים עצומות, מפקיר את אפי לריחות. אחר כך, משאיר את ההנאה למראה העיניים, פירמידות צבעוניות של תבלינים. פעם הייתי בא, מתרשם, מריח, קונה והולך. בימים אלה, מתברר, יש ערך מוסף לתבלינים, והמקום מציע פעילות רבה בכל שעות היום. סובב תבלינים.

מדי יום חמישי מתקיים כאן שוק לילה, פעילות שמתאימה גם לקטנים וגם לגדולים. במרפסת הגדולה נפתחים דוכני "עשה זאת בעצמך": הכנת מזון מיוחד: קובה, עלי גפן, אפיית פיתות, כדורי לבנה ועוד. אמני העמק מציגים את עבודתם. תיאטרון בובות לילדים, סדנאות מיוחדת ליצירה עם תבלינים. חובבי התבלינים לומדים בסדנאות מיוחדות על עולם צמחי המרפא, לכל מחלה ומיחוש התבלין שלה.
חוות דרך התבלינים 04-9533405.
בית לחם הגלילית נחה בשלווה בשולי עמק יזרעאל. שמה מוזכר בספר יהושע. התוספת הגלילית נועדה להבדיל בינה ובין בית לחם שביהודה. היישוב הוקם בשנת 1906 על ידי גרמנים, בני מסדר הטמפלרים, שהגיעו מחיפה. במלחמת העולם השנייה הפך האתר למחנה הסגר לגרמנים ובתום המלחמה פונו הטמפלרים מהארץ היישר לאוסטרליה. כיום, זהו כפר שליו שהופך בשבתות למוקד תיירותי די עמוס, לכן כדאי
במרחק כמה חצרות משם שוכן ביתם הטמפלרי היפה של בני משפחת פליישמן. קובי, היסטוריון, מדריך טיולים ומספר סיפורים, אסף במשך השנים מסמכים, תמונות וסיפורים על הבית שגר בו וטיפח מוזיאון קטן ובו תמונות וחפצים של התושבים הישנים. וכך, על כוס קפה ריחני, תמצאו את עצמכם מאזינים לקובי, שומעים את סיפורי המקום שזורים ברכילות עסיסית ומקנחים בטיול בין הבתים.
נורית וקובי פליישמן, 04-9532901.

עמק הרימונים
ליורדים בעונה זו לנחל ציפורי מחכים מטעי הרימונים שנמצאים לאורך ערוץ הנחל. ולכן המקום נקרא גם עמק הרימונים. הנחל זורם עתה בשילוב של מי מעיינות ציפורי ומים מטוהרים שגולשים מנצרת ומאריינה. אחת הנקודות לאורך ערוצו הוא מעיין עין יבקע. המים הצלולים זורמים לבריכה גדולה. בעונה זו הרימונים כמעט והבשילו, המראה יפה, אך אסור לקטוף.
תחנת רכבת העמק בכפר יהושע
קו הרכבת פעל כאן במשך כ-50 שנה - הרכבת החיג'אזית. בשנת 1905 יצאה לראשונה הרכבת, וזוהי אחת התחנות המרשימות שנותרה בשלמות, כאן בכפר יהושע. התחנה נקראה תל א-שמאם. רשות הטבע והגנים שיפצה את המקום ופתחה תערוכה יפה על רכבת העמק, על המהנדסים והעובדים, מפת המסילה וסיפורים פיקנטיים מעלילות הרכבת. בימים אלה יש במקום הפעלה מיוחדת לימי הקיץ. 04-9534226. במרכז כפר יהושע ניצב פסל של הפסלת בתיה לישנסקי, לזכרם של תשעת בני המושב שנהרגו במלחמת העצמאות.
טיול בין שדות
בימים אלה חודרים שיני הברזל של הטרקטורים לאדמת עמק יזרעאל, שדות החיטה מזמן נקצרו, עדיין פה ושם נותרו באלות ענקיות עגולות שממתינות לטרקטור. עתה הגיע הזמן לאוורר את האדמה ולהפוך את רגביה. עתה הוא זמנם של כל היצורים שחבויים עמוק באדמה, כל אותם שלשולים שנחשפים לשמש, עתה גם זמנם של הנברנים המקפצים מרגב לרגב, אחריהם זוחלים הנחשים בין הרגבים במטרה לצוד את הנברנים. בימים אלה נעים לטייל בשדות, לראות את עבודת האדמה האמיתית בשדות עמק יזרעאל. מסלול טיול יפה, המתאים לכל רכב בשביל לאורך הקישון. בצד הדרך בוסתני פרי שהכינה קק"ל, חורש עם צל ואפשר לעבור לשבילים בין השדות רק כדי לשאוף את ריח האדמה.