עוף מהחממה: מתכון לעוף פרסי עם יוגורט ורימונים
חקלאי ישראל רוצים לעודד אתכם לצרוך תוצרת מקומית ומנדבים לשם כך מתכונים מנצחים של ברי סמכא. והפעם: רפי שוורץ, מגדל ליצ'י, רימון, בננות ושפם, עם מתכון מגרה לעוף
את מיץ הרימונים שהעוף מתבשל בו הוא סוחט בעצמו ובכלל העוף מתבשל בטעמי לימון-דבש-קנמון-וכמון מעניינים. התוספת של יוגורט האשכוליות ליד העוף היא בהחלט מרעננת ותשמח את מי שלא מקפיד על כשרות.
המתכון מבוסס על תבשיל פרסי ולרוב נעשה עם בשר ברווז או עופות בר.

לא הייתם לוקחים מתכון משפם כזה? רפי שוורץ, חקלאי, מושב לימן. צילום: איתיאל ציון צילום: יח''צ
עוף עם רימונים, צנוברים ויוגורט אשכוליות בסגנון פרסי
חומרים:
עוף שלם מחולק ל-8 נתחים
6 רימונים
כוס צנוברים קלויים וטחונים
מיץ מלימון אחד
2 כפות דבש
כפית קינמון
כפית כמון
בצל חתוך לחתיכות דקות
3 כפות שמן צמחי
כוס יוגורט
1/2 אשכולית סחוטה
כף אבקת סוכר
4 כוסות של אורז מבושל

עמק הרימונים בגליל התחתון צילום: דובי זכאי
אופן הכנה:
1. חותכים לחצי חמישה רימונים וסוחטים במסחטת תפוזים או שמוציאים את הגרעינים, סוחטים אותם ומסננים.
2. את הרימון השישי מפרקים ואת גרגריו שומרים לקישוט.
3. מחממים את השמן במחבת גדולה בחום גבוה. ממליחים ומפלפלים את העופות ומניחים במחבת. מטגנים עד שהעוף משחים מכל צדדיו. מורידים מהאש ומניחים על צלחת בצד. שופכים את השמן מהמחבת.
4. מורידים לאש בינונית ומטגנים קלות את
הבצל. מוסיפים את הצנוברים ומבשלים דקה נוספת. מוסיפים את מיץ הרימונים, מיץ הלימון, הדבש, הקינמון והכמון ומחזירים את העופות לסיר.
5. מביאים לרתיחה ונותנים לו להתבשל עד שהוא מוכן (כשעה). מערבבים בקערה את היוגורט, אבקת הסוכר ומיץ אשכוליות עד שמקבלים מרקם של מיונז.
6. הגשה: בכל צלחת שמים מצע של אורז עליו מניחים את העוף ומתבלים אותו בכף רוטב רימונים ויוגורט האשכוליות.