מעשנים ביחד: מתכון לעוף צלוי בענפי אורן
עשן הוא אחד מהתבלינים העתיקים בעולם. ארז קומורבסקי מציע מתכון לעוף צלוי ממולא בצנוברים ושיני שום, עטוף בענפי אורן שמעניקים לו טעם מעושן ומיוחד
לאלו שרוצים לקבל את ארומת העישון בבית ולא מחזיקים טאבון בגינה או מעשנת מקצועית, מציע קומורבסקי מתכון מקורי של עוף צלוי בענפי אורן.
ארז מספר "אני יודע שהרעיון לצלות עוף בענפי אורן נשמע טרחני ואף פלצני. אבל מי שהיה בארצות סקנדינביה וטעם דגים מעושנים בעצי מחט, יודע שהשמן האתרי שלהם עושה נפלאות לדגים וגם לתרנגולות. מכיוון שארצנו משופעת ביערות אורנים, הן בצפון והן באזור ירושלים, ומכיוון שרבות הגינות שנטועים בהן עצים אלה, החלטתי לא לוותר על מתכון זה, הוא כל כך פשוט וכל כך טעים. עלי האורן נשרפים בתנור במהלך צליית העוף ומעניקים לו טעם מעושן ומאד מיוחד."

המצרכים:
1 עוף טרי שלם
1 כוס צנוברים, קלויים
5 שיני שום קלופות
1/4 כוס שמן זית
מיץ וקליפה מגוררת מ-1 לימון
1/4 כפית פלפל שחור גרוס טרי
ענפי אורן ירוקים (אפשר עם אצטרובלים)
מלח ים גס
ההכנה:
1. שוטפים את העוף היטב וממלאים אותו בצנוברים ובשיני השום.
2. מערבבים את שמן הזית עם המיץ, קליפת הלימון המגוררת והפלפל ומורחים את העוף בתערובת מכל צדדיו. מניחים כמה שעות (ואפשר לילה).
3. משרים את ענפי האורן במים כשעתיים, ולאחר מכן מייבשים אותם. מחממים את התנור לחום גבוה מאוד (240 מעלות).
4. עוטפים את העוף בענפי האורן וקושרים בחוט עבה. בוזקים על העוף מלח ים גס וצולים 30 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-210 מעלות וצולים עוד כ-30 דקות או עד שהעוף מוכן. אני ממליץ להגיש את העוף בטמפרטורת החדר.
סדנת העישון תתקיים ב-28.7 בשעה 11:00, בית ספר לבישול גלילי, 03-9772929.
