עצם העניין: פרגיות על העצם ברוטב טריאקי עם ירקות שורש
ביום קיץ חם, עדיף להכין מנות קלילות ולא מחייבות. קבלו מתכון לשוקי פרגיות ברוטב טריאקי שאפשר לנשנש במהלך הארוחה או לפניה

המצרכים ל-4 מנות :
12 שוקי עוף מלח, פלפל מעט שמן זית לשימון המחבת
לרוטב:
100 גרם סוכר
1/2 כוס מים פושרים
1 גזר קטן, קצוץ דק
כ-5 צנוניות , קצוצות דק
חופן בצל ירוק, קצוץ
3 כפות מירין (חומץ אורז יפני)
3 כפות סאקה
1/2 כוס רוטב סויה
ההכנה:
1. יוצרים צורת "דגל" מהשוקיים: חותכים לאורך השוק חתך עד העצם, ומפלטים את הבשר מן העצם (אך משאירים אותה מחוברת לבשר). דופקים בעדינות את הבשר באמצעות פטיש שניצלים.
2. מכינים את הרוטב: על גבי אש נמוכה, ממיסים את הסוכר במים ומביאים לרתיחה עדינה. מוסיפים את הירקות וממשיכים לבשל בסיר מכוסה כ-30 דקות . ניתן להסמיך את הרוטב בשתי כפות חמאה או בכף קורנפלור.
3. מחממים מחבת צלייה או גריל, משמנים קלות בשמן זית וצולים כ-2 דקות מכל צד עד שהבשר עשוי לגמרי אך לא התייבש. יוצקים מעל את הרוטב ומגישים מיד.
באדיבות השף ארז שבו למסעדת "כרמא".
