נידון לצלייה: סאטה עוף ברוטב חמאת שקדים
פיסות עוף או בשר ששרו במרינדה ואז עלו על שיפודים לצלייה, זהו ה"סאטה", מנה אינדונזית שתוגש תמיד עם רוטב בוטנים מבושם. פיליס גלזר מכינה אותה עם חמאת שקדים
חומרים ל-10 -12 שיפודים (כ-2 למנה)
600 גרם חזה עוף
4 כפות שמן שומשום כהה
4 כפות רוטב צ'ילי מתוק
רוטב:
1 כוס ממרח שקדים
1/2 כפית כורכום
2 כוסות חלב קוקוס
2 כפיות ג'ינג'ר טרי כתוש
2 כפות אגבה או סירופ מייפל אמיתי (לא הכרחי)
2 שיני שום כתושות
מלח לפי הטעם
מעט פתיתי צי'לי
אופן ההכנה:
שוטפים ומייבשים את חזה העוף ומפרידים בין שני הצדדים. מורידים את הסחוס המחבר. פורסים לעובי וחותכים כל חצי לפיסות מלבניות בגודל נח בכדי להשחיל 3 על כל שיפוד. מעבירים לקערה ומערבבים עם שמן שומשום ורוטב צ'ילי המתוק. מכסים בניילון נצמד או צלחת ומקררים. אפשר ומומלץ במשך הלילה.
משחילים את העוף על השיפודים. מחממים מחבת פסים או הגריל שבתנור.
לרוטב: בעזרת כף עץ, מערבבים את כל החומרים בסיר קטן ומחממים על אש קטנה, בבחישה לעיתים
קרובות עד שהוא מתחיל להסמיך. מבשלים עוד 2-3 דקות, מכסים ומכבים את האש. הרוטב גם יסמיך בטמפרטורת החדר.
צולים את השיפודים במחבת על אש בינונית (יש לקטום את הקצוות של השיפוד אם צריך כדי להתאים למחבת) או בתנור. בודקים והופכים לפי הצורך. התהליך קצר- אין לייבש את העוף. מגישים את השיפודים על אורז ומטפטפים למעלה את הרוטב. באינדונזיה שמים את הרוטב בכלי מרכזי וטובלים את השיפודים (ואחר כך זורקים את עלי הבננה שאכלו עליהם).
טיפ: מושלם ומהיר להגיש עם אורז בסמטי עם אפונה ושקדים.
מתוך הספר החדש של פיליס גלזר "בישול בריא בקלי קלות" בחסות "הרדוף"

סאטה אינדונזי עם טוויסט. יושב יפה על אורז בסמטי
צילום: אנטולי מיכאלי